Foto: archaa
Jednoduché jedlo (pečené pastierske mäso), ktoré sa v Turecku často pripravuje počas Ramadánu. Pripravuje sa väčšinou z jahňacieho mäsa, ale použiť môžete kľudne aj Zobraziť celý popisJednoduché jedlo (pečené pastierske mäso), ktoré sa v Turecku často pripravuje počas Ramadánu. Pripravuje sa väčšinou z jahňacieho mäsa, ale použiť môžete kľudne aj hovädzie, teľacie či kuracie mäso.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso nakrájame na malé kocky. Hlbšiu panvicu si dobre rozohrejeme a stiahneme na najmenší stupeň.
- 2
Vtedy do nej mäso vložíme , premiešame a prikryjeme. Necháme takto dusiť vo vlastnej šťave pokiaľ sa voda neodparí alebo mäso nebude mäkké ( ak sa vám voda už odparí ale budete mať pocit,že mäso je ešte tvrdšie, môžete podliať trošinkou vody).
- 3
Pridáme olej, zvýšime teplotu a opekáme pekne do zlatohneda.
- 4
Papriku nakrájanú na hrubšie pásiky, pridáme do panvice k mäsu, opäť znížime teplotu a spolu pražíme. Prikryjeme. Keď je paprika polomäkká, prídu na rad paradajky nakrájané takisto na kocky. Ešte podusíme, na záver osolíme, okoreníme a opaprikujeme.
- 5
Výborne sa k mäsku hodí ryža, ale aj čerstvý chlieb či pečivo.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
len na ilustráciu tu mám tento svoj recept, kľudne porovnaj a sama zistíš, že nie. spoločných je len pár málo ingredienciií a aj postup je odlišný :-)
varecha.pravda.sk/recepty/bravcove-kare-na-srbsky-sposob-...
aby som nezabudla, tvoj recept je originál a perfektný.
veľmi sa mi páči :-)
milujem zdravú tureckú kuchyňu. pre oblasť okolo Turecka a pre balkánske krajiny a krajiny v okolí stredozomného mora pri Turecku je typické práve krájanie na malé kúsky mäsa i zeleniny alebo mletie mäsa, v korenení sa niekerdy objaví orientálny nádych.
v podstate táto oblasť vyniká jednoduchosťou a čerstvými surovinami, sviežosťou, aj koreneníim.
svetová kuchyňa patrí medzi moje koníčky, mám to uvedené aj v profile.
tvoj recept je jedinečný a typicky turecký :-)
pokiaľ to takto globalizuješ, potom majú spoločného asi toľko, ako CHorvátsko a Slovenské more :-) ach jaj.