Kelová polievka s hubami

redakcia - fotkaredakcia, 28. augusta 2009
4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
100 g
1 ks
20 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nadrobno pokrájanú očistenú cibuľu speníme na rastlinnom oleji. Kel očistíme, odstránime hlúbovité časti, pokrájame na rezance a pridáme k cibuľovému základu. Podľa chuti osolíme a opražíme.

  2. 2

    Zalejeme vodou, vmiešame čerstvé alebo vopred namočené sušené huby, posypeme drvenou rascou a uvaríme takmer domäkka. Hladkú múku nasucho opražíme a zalejeme trochou studenej vody.

  3. 3

    Precedíme do polievky a povaríme. Hotovú polievku okoreníme majoránom. Podávame s rôznymi druhmi chleba alebo pečiva.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: