Skvelé pagáče

viedra - bez fotkyviedra, 15. marca 2011

toto je môj prvý recept ktory davam na tuto velmi dobru stranku

Suroviny

pol kg,
1 teglik
 250gr.
polovička
trošku
1kl
2 varené




Postup

  1. 1

    Do misky nasypeme muku premiešanu solou urobime v strede jamku a do jamky dáme smotanu do ktorej rozdrobime droždie a nechame kvasok nakysnut potom zamiešame a pridame smetol a vypracujeme .Cesto nechame na teplom mieste kysnut ked nam cesto nakysne pridáme do cesta nastruhane zemiaky a znovu premiešame.Vygulame a vykrajujeme pagačiky .Povykrajované pagače nechame ešte chvilu kysnut na vymastenom plechu ,Pred pečenim potriet žltkom a posypat sezamom dat piect

Diskusia k receptu

orchidea
Pagáčiky na akýkoľvek spôsob či zemiakové alebo škvarkové mám veľmi rada, nedávno som robila zo zemiakového cesta ale podľa iného receptu, vyskúšam aj tieto.
viedra
jupii orchidea dakujem za prečitanie receptu skuuus su vyborne tak som sa bala toho pridavania receptov
michsamant
@viedra prosim upresni kolko ml ma kysla smotana a kolko g ma smetol, aby som to nepokazila. pagaciky si ukladam, niekedy vyskusam :)
viedra
michsamant smetol alebo palmarin maju 250g. a smotana jednotarska 250ml
viedra
tento recept mam od mojej maminky kysnute cesto moc nemusim robit ale tento recept je ozaj lahky
abend
Prene tento istý recept mám a robím podľa neho pagáčiky, rozdiel je iba v tom, že cesto po spracovaní sa nenechá vykysnúť, ale sa prikryté fóliou, resp. mikroténovým vrecúškom uloží z večera do rána do chladničky a porom sa z neho robia výýýborné pagáčiky.
viedra
abend nie to nie su langoše to pečiem ako kolače
hubarka35
a kolko vyšlo tych pagačkov s pol kila muky,ja mám doma žralokov-polkg muky bude asi málo...a to som dnes robila granadir a kelovicu z klbáskou...a chcem tieto pagáče ešte piect podla teba aj niečo sladké...zajtra idem preč na celý den-nech maju čo hltat doma....
viedra
Hubarka35 UPEčIAEM ICH ASI 7O s pol kg u nas ide viac sladke a ked už pagače tak s jablkom




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia