Skvelé pagáče

viedra - bez fotkyviedra, 15. marca 2011

toto je môj prvý recept ktory davam na tuto velmi dobru stranku

Suroviny

pol kg,
1 teglik
 250gr.
polovička
trošku
1kl
2 varené

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do misky nasypeme muku premiešanu solou urobime v strede jamku a do jamky dáme smotanu do ktorej rozdrobime droždie a nechame kvasok nakysnut potom zamiešame a pridame smetol a vypracujeme .Cesto nechame na teplom mieste kysnut ked nam cesto nakysne pridáme do cesta nastruhane zemiaky a znovu premiešame.Vygulame a vykrajujeme pagačiky .Povykrajované pagače nechame ešte chvilu kysnut na vymastenom plechu ,Pred pečenim potriet žltkom a posypat sezamom dat piect

Diskusia k receptu

21 komentárov k receptu
Pagáčiky na akýkoľvek spôsob či zemiakové alebo škvarkové mám veľmi rada, nedávno som robila zo zemiakového cesta ale podľa iného receptu, vyskúšam aj tieto.
Prene tento istý recept mám a robím podľa neho pagáčiky, rozdiel je iba v tom, že cesto po spracovaní sa nenechá vykysnúť, ale sa prikryté fóliou, resp. mikroténovým vrecúškom uloží z večera do rána do chladničky a porom sa z neho robia výýýborné pagáčiky.
a kolko vyšlo tych pagačkov s pol kila muky,ja mám doma žralokov-polkg muky bude asi málo...a to som dnes robila granadir a kelovicu z klbáskou...a chcem tieto pagáče ešte piect podla teba aj niečo sladké...zajtra idem preč na celý den-nech maju čo hltat doma....

Pridaj komentár k receptu: