Foto: ekuricova
Tortička pre začiatočníčky ako som ja. Robila som dve torty, čakala som väčší počet ľudí na návštevu, tak som skombinovala tortu do guľatej formy Zobraziť celý popisTortička pre začiatočníčky ako som ja. Robila som dve torty, čakala som väčší počet ľudí na návštevu, tak som skombinovala tortu do guľatej formy s piškótami a do srdiečkovej formy s Marina keksíkmi. Určite ju mnohé poznáte, no možno s tými Marína keksami je to trošku iná chuť.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
6 ks |
|
2 ks |
|
500 ml |
|
1 vrecúško |
|
podľa chuti |
|
2 balenia |
|
2 balenia |
|
podľa potreby |
|
rôzne podľa chuti |
|
|
Postup
-
1
Jablká ošúpeme, nastrúhame na strúhadle.
-
2
Vložíme do hrnca, pridáme kryštálový cukor podľa potreby, vanilkový cukor a asi 2 dcl vody. Dusíme jabĺčka do mäkka.
-
3
V miske vymiešame mlieko s pudingom a nalejeme do hrnca k jabĺčkam. Varíme do zhustnutia.
-
4
Guľatú formu som si vystlala piškótami...
-
5
...formu v tvare srdca Marína keksami.
-
6
Nanesieme pudingovo-jablkovú vrstvu, piškóty (alebo Marína kekse), ovocie (ja som použila marhule), opäť puding a piškóty.
-
7
Necháme vychladnúť puding a potom vložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny.
Diskusia k receptu