Kuracie stehná s prekvapením fotorecept

lusinkab - fotkalusinkab, 9. marca 2014
Kuracie stehná s prekvapením (fotorecept)
Foto: lusinkab

Dnešný obed bol taká improvizácia čo chladnička dala to som navarila. Hádam sa niekto inšpiruje.

2
porcie
65 minút
na 180 °C

Suroviny

Plnka:
3 strúčiky
2 PL
5 ks
1/2 šálky (alebo brokolica na drobno nasekaná)
3 PL
podľa chuti
podľa chuti
Ostatné:




Postup

  1. 1

    Na panvici si rozohrejeme olej a pridáme na drobno nasekaný cesnak sem tam premiešame a keď sa nám začne uvoľnovať cesnaková vôňa tak pridáme na drobno nasekanú špargľu a brokolicu premiešame a necháme variť cca 3 minúty....

    Kuracie stehná s prekvapením (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ..... pridáme soľ, čierne korenie na hrubo pomleté a 3 PL mletých mandlí a opať premiešame necháme variť cca 1 minútu a sem tam premiešame ....

    Kuracie stehná s prekvapením (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ..... pridáme zo 2 hrste čerstvého špenátu a poriadne premiešame a sem tam premiešame.....

    Kuracie stehná s prekvapením (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    .... keď nám špenát chytí peknú zelenú farbu odstavíme a necháme vychladnúť ...

    Kuracie stehná s prekvapením (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    .... kým sa nám plnka chladí tak si zľahka vyklepeme kuracie stehná bez kostí. Do stredu každého kuracieho stehná dáme plnku a pomocou špáratiek uzatvoríme na taký malý meštek. Hotové mešteky poukladáme do zapekacej misky aj so zemiakmi,osolíme a na vrch nastrúhame kôru z polovice citróna a na každý meštek uložíme malú vetvičku čerstvého rozmarínu. Podlejeme 125 ml vody, zakryjeme fóliou a pečieme zakryté na 180 °C cca 40 minút. Po 40 minútach odkryjeme, polejeme výpekom a dáme piecť odkryté na ďalších 20 minút.

    Kuracie stehná s prekvapením (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Naservírujeme,polejeme výpekom a môžme podávať.

    Kuracie stehná s prekvapením (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Krásnu nedeľu všetkým prajem.

    Kuracie stehná s prekvapením (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

afataga
krasne si navarila a o chuti tiez nepochybujem, zabudla si na chilli? :-)))
tiginko
ako ju poznám @afataga , nezabudla, určite by ich dala, keby si mala prísť na obed ty... nemám pravdu @blond ínka? Pekný recept - jednoduchá príprava, zelené ingrediencie v kombinácii s kuraťom, to ja môžem
gabriele
to moze byt vyborne...velmi inspirativny recept...zvlast teraz, ked uz su na zahrade rozne "buriny" :) ...akurat vcera som doniesla mangold, kel kuceravy, sibirsku cibulu, cesnak medvedi, mladu zihlavu...aj zelenu sparglu pestujem...ale na nu si musim este pockat...urcite nieco vyspekulujem na Tvoj sposob :)
pusta
@lucynka moja, dlho si tu nebola :-)
vidím, že si použila aj špenát, pravda trocha tepelne pripravený, vynikajúce ingrediencie, nádherné foto, receptík perfektne spracovaný :-)úžasný recept, napokon ako všetky od teba (y)
zaslúžených ***** ti dávam :-)
frezia
Krasny recept, zase mam co vyskusat. Dakujem.
elysa
výborne si to naskladala, pochutila by som si....
iva63
super recept, zaujímavá plnka, ukladám a vyskúšam Lucka, ďakujem
eviana
@lucinecka , to vyzerá krásne... a úvodné foto normálne atmosféra úžasná... si hviezda, navarila si super :) 5*
havino
@luci si veľmi šikovná mladá gazdinka, jedlo dokonalé, zdravé, chutné a foto prekrásne
lusinkab
@zuzkabluzka @izabella929 @kukulienka71 @frezia @medovnicek @elysa @iva63 @eviana @havino :-) dakujem vam vsetkym za mile komentiky :-) pri niektorych som sa az cervenat zacala ste vsetky velmi zlate :) @afataga a @tiginko viete,ze som aj rozmyslala tam jednu aj strknut ale akosi som sa pozabudla :-) ale trosku mi tam pravdu povediac aj chybala .... a vsetko co je zelene to mas @tiginko rada :-) dakujem za mile slova aj za rozosmiatie :-) @gabriele dakujem a som rada,ze som ta inspirovala podla mna hocijaka zelen sa tam hodi a musim povedat,ze mas teda krasnu zbierku na tej svojej zahradke ja mam len tak po trosku z kazdeho rozku nasadene a niecomu sa dari niecomu nie ale nevzdavam sa :-) sadim a sadim tak urcite sa nieco prijme :-) @pusta dakujem za mily komentik no ja mam spenat velmi rada a dost casto ho pouzivam ci uz surovy alebo tepelne upraveny ale najviac mi chuti len tak zlahka na panvici upraveny ked ma krasnu zelenu farbu a listky este stale drzia pekne tvar vtedy podla mna najviac vynikne jeho chut :-)
gabriele
@kukulienka71 nie som v zahranici...mam malu zahradu, na ktoru sa vselico vmesti...a po miernej zime mi prezimoval krasne mangold, kuceravy kel a dokonca aj listovy zeler...no a ostatne buriny su trvalky...stavel, sibirska, egyptska cibula, cesnak medvedi atd., tak uz sa na mna pekne usmievaju z hriadok :)
kukulienka71
@gabriele ,potešila si ma,už som si ťa predstvavovala tiež niekde v Austrálii:-)veru tá zima teda ani zimou nebola,ružičkový kel zvykol byť aj u nás na hriadke,s ostatným skúsenosti nemám,fakt klobúk dolu pred tebou,sú to samé zaujímavé a hodnotné zeleniny,byliny!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia