Foto: lusinkab
Dnešný obed bol taká improvizácia čo chladnička dala to som navarila. Hádam sa niekto inšpiruje.
porcie
na 180 °C
Suroviny
Plnka: | |
3 strúčiky |
|
2 PL |
|
5 ks |
|
1/2 šálky (alebo brokolica na drobno nasekaná) |
|
3 PL |
|
|
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Ostatné: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Na panvici si rozohrejeme olej a pridáme na drobno nasekaný cesnak sem tam premiešame a keď sa nám začne uvoľnovať cesnaková vôňa tak pridáme na drobno nasekanú špargľu a brokolicu premiešame a necháme variť cca 3 minúty....
-
2
..... pridáme soľ, čierne korenie na hrubo pomleté a 3 PL mletých mandlí a opať premiešame necháme variť cca 1 minútu a sem tam premiešame ....
-
3
..... pridáme zo 2 hrste čerstvého špenátu a poriadne premiešame a sem tam premiešame.....
-
4
.... keď nám špenát chytí peknú zelenú farbu odstavíme a necháme vychladnúť ...
-
5
.... kým sa nám plnka chladí tak si zľahka vyklepeme kuracie stehná bez kostí. Do stredu každého kuracieho stehná dáme plnku a pomocou špáratiek uzatvoríme na taký malý meštek. Hotové mešteky poukladáme do zapekacej misky aj so zemiakmi,osolíme a na vrch nastrúhame kôru z polovice citróna a na každý meštek uložíme malú vetvičku čerstvého rozmarínu. Podlejeme 125 ml vody, zakryjeme fóliou a pečieme zakryté na 180 °C cca 40 minút. Po 40 minútach odkryjeme, polejeme výpekom a dáme piecť odkryté na ďalších 20 minút.
-
6
Naservírujeme,polejeme výpekom a môžme podávať.
-
7
Krásnu nedeľu všetkým prajem.
vidím, že si použila aj špenát, pravda trocha tepelne pripravený, vynikajúce ingrediencie, nádherné foto, receptík perfektne spracovaný :-)úžasný recept, napokon ako všetky od teba (y)
zaslúžených ***** ti dávam :-)