4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv olúpané zemiaky rozkrájame a uvaríme v osolenej vode. Na panvici rozohrejeme 2 PL masla a pridáme nadrobno pokrájanú šunku. Šunka sa nesmie smažiť, len ľahko prehriať.
- 2
Uvarené zemiaky scedíme a s mliekom rozmixujeme na hustejšiu jemnú kašu. Potom pridáme na masle prehriatu šunku a vmiešame sušenú pažítku, čerstvo pomleté korenie štyroch farieb, podľa chuti soľ a dobre zmes premiešame.
- 3
Kašu preložíme do pekáča, zasypeme strúhaným syrom, dáme do rúry a mierne zapečieme, kým sa syr roztečie a trochu chytí farbu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu