Kuracie prsia na pare
Kuracie prsia na pare

Kuracie prsia s duseným cícerom a batátovým pyré

mirkajan - fotkamirkajan, 3. marca 2019
Kuracie prsia s duseným cícerom a batátovým pyré
Foto: mirkajan

Toto jedlo som jedla v jednom hoteli v Ostrave a keďže bolo veľmi chutné, skúsila som ho zreprodukovať v domácich podmienkach. Zmenila som len Zobraziť celý popisToto jedlo som jedla v jednom hoteli v Ostrave a keďže bolo veľmi chutné, skúsila som ho zreprodukovať v domácich podmienkach. Zmenila som len spôsob úpravy mäsa - pôvodne bolo pripravené na grilovacej panvici, ja som ho urobila na pare. Ospravedlňujem sa aj za kvalitu obrázku, ale začali sme už jesť, keď som si spomenula, že som ho chcela odfotiť...

4
porcie
60 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
Dusený cícer:
300 g (suchý)
2 ks (červená a biela)
1/2 ks
1 ks
1 konzerva
Batátové pyré:
4 ks stredne veľké




Postup

  1. 1

    Suchý cícer namočíme večer pred prípravou, na druhý deň uvaríme do mäkka. Na oleji na panvici speníme na drobno pokrájané cibule, pridáme na kocky pokrájanú červenú papriku, chvíľu pražíme, pridáme nastrúhanú cuketu, chvíľu opražíme, zalejeme drvenými paradajkami a podlejeme trochou vody. Osolíme, okoreníme, pridáme drvenú rascu a worchester, dusíme cca 30 minút. Pridáme scedený uvarený cícer, premiešame, pridáme cukor podľa chuti a spolu podusíme ešte asi 5 minút.

  2. 2

    Batáty ošúpeme, nakrájame na kocky, uvaríme v slanej vode (od bodu varu stačí asi 10 minút). Scedíme, pridáme plátok masla, necháme ho rozpustiť a popučíme na kašu. Do popučených batátov pridávame horúce mlieko a miešame, aby nám vzniklo hladké pyré.

  3. 3

    Kuracie prsia osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a grilovacím korením (alebo korením podľa chuti), položíme na potravinársku fóliu (každý kus zabalíme zvlášť - ja som mala 3 ks kuracích pŕs, potrebovala som 4 porcie, takže som z každého kusa odrezala tú spodnú voľnú časť a z týchto troch "zbytkov" som urobila štrvtú porciu), na každý kus položíme plátok masla a jednotlivo zabalíme, konce dôkladne zatočíme, aby nám nevytiekla šťava. Kuracie prsia dáme do parného hrnca, paríme 30 minút.

  4. 4

    Na tanier naložíme batátové pyré, dusený cícer a 1 ks naparených (ev. ugrilovaných) kuracích pŕs. Hoci sa to možno nezdá, ale je to veľmi chutná kombinácia.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia