Čo so zvyšnými špagetami alebo rýchle sladké guľky fotorecept

pekajka - fotkapekajka, 26. januára 2016
Čo so zvyšnými špagetami alebo rýchle sladké guľky (fotorecept)
Foto: pekajka

Z obeda nám zostalo veľa špagiet, a keďže sme nemali doma nič na ich dochutenie, spravila som takéto guľky. Je to iba tip, aby Zobraziť celý popisZ obeda nám zostalo veľa špagiet, a keďže sme nemali doma nič na ich dochutenie, spravila som takéto guľky. Je to iba tip, aby ste ostaté špagety nemuseli vyhadzovať a navyše je to aj veľmi chutné.

10
porcií
10 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Guľky:
200 g (uvarené)
2 PL (podľa chuti)
Na obalenie:
4 PL mleté




Postup

  1. 1

    Špagety vložíme do mixéra a pomixujeme, až nám vznikne lepkavá zmes.

    Čo so zvyšnými špagetami alebo rýchle sladké guľky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do zmesi pridáme lekvár a vidličkou premiešame. Vznikne niečo takéto.

    Čo so zvyšnými špagetami alebo rýchle sladké guľky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rukami tvarujeme guľky, ktoré obalíme v mletých orechoch (alebo v orechovej posýpke).

    Čo so zvyšnými špagetami alebo rýchle sladké guľky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hotové guľky uložíme na plech s papierom na pečenie a šup s nimi do rúry vyhriatej na 180°C na 10 minút, aby sa nám spodok trochu pripiekol.

    Čo so zvyšnými špagetami alebo rýchle sladké guľky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A máme to. Dobrú chuť! :)

    Čo so zvyšnými špagetami alebo rýchle sladké guľky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dnes som znova robila aj Roládu bez výčitiek. Ku všetkému som priložila mandarinku.

    Čo so zvyšnými špagetami alebo rýchle sladké guľky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

smejkad
fantazia ti nechyba, to je fajn :-)
uvazujem, ze to mohlo byt celkom dobre uz za surova :-)
a samozrejme uz mi lieta hlavou karamel alebo cokolada a kokos :-)))))
pekajka
@smejkad kym som to robila, niektori u nas doma boli uz nedockavi a ochutnali to uz predtym ako som to dala na desat minut zapiect a vraj to uz vtedy bolo vyborne. Ale myslim, ze po upeceni je to chutnejsie. Viac tam potom citit aj chut orechov. A dakujem za komentar aj ostatnym. @mirop snad je ten komentar mysleny v dobrom zmysle :)
pekajka
@mirop ziadnu opodstatnenu kritiku som vo vasom kratkom, strucnom komentari nenasla, takze si ho nebudem vsimat, dakujem
jack
To akože vážne?Či.....
jack
Samozrejme že nič v zlom.Ale nikdy som netušila,že toto sa dá..?
pekajka
No vyskusala som a dalo sa. Nemam rada, ked sa vyhadzuju potraviny, a ked sa z nich spravi nieco ako toto, taka sladka malickost, tak sa to velmi rychlo minie :)
aca52
Ako nápad úplne neskutočné... Nenapadlo ma rozmixovať uvarené špagety.. A mohli by to byť aj iné cestoviny, napr. vrtule alebo farfale či rezance... Určite vyskúšam, ukladám si. Díky za super tip
luciak
Toto je pre mna z kategorie "vyprazane zemiakove supky" . Proste absurdne.
Zvysne spagety sa hadam daju pouzit aj inak, ako rozmixovat ich na lepkavy blivajz a potom s lekvarom upiect.
luclup
Vyskusam, a az tak budem hodnotit. Lebo moj prvy dojem z tohto je ... Uf
pekajka
@Luciak preco to najskor nevyskusas predtym, ako mi napises takyto komentar? Samozrejme, kazde jedlo sa da pouzit milion sposobmi, ale tu sa jedna o to, ze v tejto kombinacii je to uplne nova chut, ktora vznikla prave vdaka tomu, ze k tomu „lepkavemu blivajzu", ako hovoris, pridas lekvar a tie chute sa poriadne prepoja.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia