Králik s kuriatkami na smotane fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 6. septembra 2014

Dnešný vynikajúci obed na králičiu nôtu...dostala som čerstvú dodávku králikov, tak už aj som sa dala do varenia...toto mäsko mám veľmi rada od detstva...maminka Zobraziť celý popisDnešný vynikajúci obed na králičiu nôtu...dostala som čerstvú dodávku králikov, tak už aj som sa dala do varenia...toto mäsko mám veľmi rada od detstva...maminka robievala králika na smotane vždy s cestovinou...sezónu kuriatok som využila v spojení s králikom..

2
porcie
40 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 ks
1 PL
1 ks
na špic noža
podľa chuti
200 ml.
1 lyž.
hrsť
Príloha:




Postup

  1. 1

    *Králika som poriadne umyla...

    Králik s kuriatkami na smotane (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    na panvicu som dala bravčovú masť, pridala som pokrájanú cibuľu a pridala som kuriatka a orestovala...

    Králik s kuriatkami na smotane (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pridala som mäso..pečienku som nechala, tej stačí povariť trošku v poslednej fáze varenia...

    Králik s kuriatkami na smotane (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pridala som červenú mletú papriku, a podliala vývarom z králika...na sporáku sa mi varil vývar z drobkov so zeleninou...vývar som prilievala podľa potreby...kým sa mäso celkom neudusilo...počas dusenia som pridala k mäsu aj pečienky..

    Králik s kuriatkami na smotane (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    vtedy som do smotany pridala lyžicu hladkej múku, rozmiešala a pridala k mäsu...nechala som prejsť varom...dochutila...pokiaľ sa mäsko dusilo, dala som si uvariť cestoviny-kolienka..

    Králik s kuriatkami na smotane (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    pokiaľ sa mi všetko dovarilo, zašla som si do záhrady po zeleninku na oblohu...ešte stále mám takéto krásne uhorky na sieti...paradajky ešte stále rodia...paprika pomenej, ale ešte sa nájdu veľmi pekné baranie rohy..

    Králik s kuriatkami na smotane (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    zeleninu som umyla, pokrájala...cestovinu nabrala na taniere, pridala som králika, pre seba samozrejme pečienku, ozdobila zeleninou a urobila som uhorkový šalát..prejem vám dobrú chuť..

    Králik s kuriatkami na smotane (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

mliekarka
Tiez mame cerstvu dodavku zajkov a rozmyslame co s nimi :-)) Tvoj recept vyzera lakavo a tie kvetinky nemaju chybu,krasne upraveny tanier ako vzdy 5*****
havino
dobrý obed, robievam s kuracími stehnami takto aj s hríbami
evusik
už dávno som nerobila králika a ten tvoj vyzerá veľmi chutne :-) dala by som si povedať :-)
sracz
ĎakujemE, dokonca veľmi pekne, pekná milá @izabella929 za prianie dobrých chutí. Našťastie si v obraze, lebo konečne aj my mámE "dvorného dodávateľa" králičiny aj s pečeňami naviac, lebo on je ho "perepuťa" ich neuznávajú! Všetko ostatné viem "splašiť", dokonca "krát" mali, za nekresťanskú cenu, v organickom veľkoobchode Whole Foods, aj kuriatka (The Shantrelles). Inak super kladne, zo všetkých strán, hodnotím aj tento Tvoj rcp a s Tvojim dovolením a nežným "nakopnutím", idemE aj my do to ho. Želáme Ti krásne dni a pokračovanie voňavej "hubovačky"!!!
jujoska
este ze som si dala kuriatka do mraznicky, uz si len pockam na kralika. Zatial recept ukladam a dakujem zan
boxik
Najlepšie jedlo z húb sú kuriatka na smotane ,aspoň pre mňa , ak sa to spojí králikom na smotane nemôže vzniknúť nič ine ako gurmánska báseň.
izabella929
@mliekarka..ke ď som bola dieťa, toto mäsko sme mali často na stole...moja maminka bola vynikajúca kuchárka a robila ich na veľa spôsobov...mali sme v tom čase aj svoje vlastné mlieko aj smotanku..na množstvo spôsobov si veru ani nedokážem spomenúť...@havino...hr íby, huby aj mäsko náramne k sebe pasujú...)@kukulienka71...ver ím tomu, že si túto kombináciu robila, alebo jedla v detstve tak ako ja...)@evusik...nedala som veľa kuriatok, aby chuť králika neprerazilo...ale bolo to veľmi chutné...)@sracz...no hej, už máme iba dvorných dodávateľov...voľakedy, kým maminka žila sme chovali až 180králikov..nebolo potrebné nič kupovať...doba sa zmenila a my s ňou..ale teší ma, že sa ti recept páči..)@mesiar50...tak to predsa hodnotí znalec od fachu...teším sa, že sa ti páči.-)@ob čas som zvykla dávať hríby do mrazničky, ale snažím sa, aby som ich čím skôr minula...lebo dlhým mrazením, strácajú na chuti...verím, že budeš mať príležitosť vychutnať si toto jedlo.-)@box ík...presne tak...toto bolo vynikajúce jedlo.-) Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za milé komentáre.-)
ivav
Aj mne chutí králik na smotane len s kolienkami. A keď sa pridajú kuriatka, tak musí byť eňo-ňuňo!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia