Foto: remy
Sezóna medvedieho cesnaku je ešte v plnom prúde. Po sviatkoch nám zostalo doma staršie pečivo a to je veru škoda vyhadzovať. V chladničke sa Zobraziť celý popisSezóna medvedieho cesnaku je ešte v plnom prúde. Po sviatkoch nám zostalo doma staršie pečivo a to je veru škoda vyhadzovať. V chladničke sa našla chutná slaninka, syr i kukurica, tak si potykala s medvedím cesnakom.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Na masle si osmahneme na kocky nakrájané pečivo. Ja som použil rohlíky aj chlebík. Slaninku si trošku opečieme do chrumkava. Chuť zvýrazní kúsok chili papričky.
- 2
K slaninke pridáme na kocky nakrájaný medvedí cesnak, chvíľku ho podusíme. Kto má chuť na čerstvý, pridá ho neskôr. Mne sa osvedčilo chvíľku ho podusiť, chutí mi tak viac.
- 3
Pridáme na kocky nakrájaný syr a kukuricu. Dochutíme soľou, čiernym korením, majoránkou, prípadne korením podľa chuti.
- 4
Vajcia rozšľaháme so smotanou, pridáme k ostatným surovinám. Všetko jemne zmiešame a naplníme do zapekacích misiek, ktoré vymastíme a vysypeme strúhankou. Namiesto misiek môžeme použiť aj keramické šálky. Kyslú smotanu môžeme nahradiť mliekom alebo šlahačkou. Pridávajte len malé množstvo, aby hmota nebola príliž rozmočená.
- 5
Dáme zapiecť do vyhriatej rúry. Môžeme posypať čerstvým medvedím cesnakom, petržlenovou vňaťkou, alebo strúhaným syrom. Každý podľa vlastnej chuti. Dobrú chuť!
Tiež slané muffiny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu