Roládu pečiem často, lebo je u nás veľmi obľúbená a chutí všetkým,preto je mňam.
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 4 PL |
|
| 3 PL |
|
| 4 ks |
|
| 2 PL |
|
| 1/2 balíčka |
|
| 1/2 dcl |
|
| Plnka: | |
| 25 dkg |
|
| 2 ks |
|
| 15 dkg |
|
| 2 ks |
|
| 0,5 l |
|
| Ozdoba: | |
| 1 ks |
|
| 15 dkg |
|
|
|
|
Postup
-
1
Najskôr si žltka vyšľaháme s práškovým cukrom , postupne pridávame olej.Múku si rozmiešame s práš.do pečiva a s kakaom.Zašľaháme do cesta a nakoniec si pridáme opatrne sneh z bielok.Pečieme na 180 stupňoch v elektrickej trúbe na plechu vyloženým mastným papierom.Ked máme upečené cesto , tak si necháme chvílku ho vychládnuť a potom si z neho strhneme papier a opatrne si ho dáme ma vlhkú útierku a zatočíme do rolády.Necháme tak až do vychládnutia, potom utierku dáme preč,ale roládu si necháme ešte zvinutú.
-
2
Plnka: Heru s cukrom a rumovou aromou si vymiešame. Uvaríme hustý puding s 2 vanilkovými cukrami. Ked je vychládnutý, tak si ho po lyžiciach zašľahávame do vyšľahanej hery ,až nám vznikne hladký krém. Potom už rozvinieme roládu a naplníme si ju touto plnkou,zatočíme naspäť do rolády ,aj povrch si natrieme zvyšnou plnkou.Celú si ju potrieme čokoládovou polevou.Vyšľaháme šľahačku a ozdobíme si roládu.
-
3
Potom už iba nakrájame na rovnaké kúsky a môžme podávať,,je naozaj výborná.









Ked strhnes papier a prelozis roladu na mokru utierku, potom rolujes aj s utierkou schovanou v rolade? Alebo rolada je zvinuta sama a potom zabalena do utierky? Vzdy mam dilemu, ako to zatocit. Ale dalej pises, ze utierku dame prec, ale rolada ostane zvinuta. T.z. , ze utierka asi nebola zamotana v rolade. Dakujem za vysvetlenie. A zaujima ma aj nazor druhych varecharok, ako balia rpladu po upeceni a ako je najspravnejsie.