Roláda - mňam

merylin - bez fotkymerylin, 9. decembra 2012
Roláda - mňam
Foto: merylin

Roládu pečiem často, lebo je u nás veľmi obľúbená a chutí všetkým,preto je mňam.

50 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

4 PL
3 PL
4 ks
2 PL
1/2 balíčka
1/2 dcl
Plnka:
25 dkg
2 ks
15 dkg
2 ks
0,5 l
Ozdoba:
1 ks
15 dkg




Postup

  1. 1

    Najskôr si žltka vyšľaháme s práškovým cukrom , postupne pridávame olej.Múku si rozmiešame s práš.do pečiva a s kakaom.Zašľaháme do cesta a nakoniec si pridáme opatrne sneh z bielok.Pečieme na 180 stupňoch v elektrickej trúbe na plechu vyloženým mastným papierom.Ked máme upečené cesto , tak si necháme chvílku ho vychládnuť a potom si z neho strhneme papier a opatrne si ho dáme ma vlhkú útierku a zatočíme do rolády.Necháme tak až do vychládnutia, potom utierku dáme preč,ale roládu si necháme ešte zvinutú.

    Roláda - mňam - obrázok 1
  2. 2

    Plnka: Heru s cukrom a rumovou aromou si vymiešame. Uvaríme hustý puding s 2 vanilkovými cukrami. Ked je vychládnutý, tak si ho po lyžiciach zašľahávame do vyšľahanej hery ,až nám vznikne hladký krém. Potom už rozvinieme roládu a naplníme si ju touto plnkou,zatočíme naspäť do rolády ,aj povrch si natrieme zvyšnou plnkou.Celú si ju potrieme čokoládovou polevou.Vyšľaháme šľahačku a ozdobíme si roládu.

    Roláda - mňam - obrázok 2
  3. 3

    Potom už iba nakrájame na rovnaké kúsky a môžme podávať,,je naozaj výborná.

    Roláda - mňam - obrázok 3

Diskusia k receptu

evanaaa
Pekná je, veru a aj chutná. Len si oprav v postupe, kde píšeš - vajcia si vyšľaháme s .......a pridáme sneh....,asi len žĺtka šľaháme, nie? A bielky na sneh zvlášť.
marienka44
@Merylin ,velmi efektna rolada. Zaujima ma bod c.1 v postupe:
Ked strhnes papier a prelozis roladu na mokru utierku, potom rolujes aj s utierkou schovanou v rolade? Alebo rolada je zvinuta sama a potom zabalena do utierky? Vzdy mam dilemu, ako to zatocit. Ale dalej pises, ze utierku dame prec, ale rolada ostane zvinuta. T.z. , ze utierka asi nebola zamotana v rolade. Dakujem za vysvetlenie. A zaujima ma aj nazor druhych varecharok, ako balia rpladu po upeceni a ako je najspravnejsie.
merylin
marienka44 - ked roládu preložím na mokrú utierku, tak ju naraz zviniem spolu s utierkou dokopy.Najskôr utierku položím a na ňu roládu. Potom dám utierku asi tak po 15 minutách preč, a roládu nechám už iba zvinutú.Tá utierka mokrá slúži na to, aby sa lepšie zavinula roláda,a kraje aby sa nedolámali, ona tá roláda tak trošku navlhne a potom sa už dobre s ňou pracuje. No a potom ked ju idem plniť, tak si ju už iba voľne odviniem a začnem ju plniť.