Talianska kuchyňa (iba fotorecepty)

prazdny

Slávky v pikantnej paradajkovo-vínovej omáčke

Cestoviny

Milujeme slávky, pripravila som ich v pikantnej paradajkovo-vínovej omáčke, mali sme rýchly, ľahký a...

prazdny

Bistecca alla pizzaiola

Hovädzie mäso

Original sa robi toto jedlo s hovädzim mäsom, najvhodnejsia je vysoka rostenka. Ja som tenoraz pouzila...

prazdny

Pizza z misky rýchlokysky

Bezmäsité jedlá

Toto je asi najdnoduchejší recept na pizzu :)) Cesto výde na celý plech . Ja sm...

prazdny

Moja pizza

Hlavné jedlá

Táto pizza je úplne lacná záležitosť. Recept našiel môj vtedy ešte len 12 ročný brat niekde...

prazdny

Pikantná pizza

Večera

Je výborná k posedeniu s priateľmi.

prazdny

Šťavnaté lasagne

Hovädzie mäso

Recept mám od svojej sestry, ktorá ho zdokonaľovala až do súčasnej podoby. V rodine je...

prazdny

Cantuccini

Dezerty

Peciem v Taliansku cantuccini uz 30 rokov. Bez zavad, jednoducho a rychlo. Mam ich...

prazdny

Pórové rizoto so špenátom

Bezmäsité jedlá

Pravé rizotá patria k mojim najobľúbenejším jedlám a dnes som sa rozhodla pre jeho jarnú verziu...

prazdny

Peposo podľa Emanuela Ridiho

Hovädzie mäso

Nemám rada dlhé úvody, ale musím urobiť výnimku. Toto jedlo som už robila dva krát,...

prazdny

Tagliatelle s pečiarkami, paradajkami a smotanou

Cestoviny

Chcela som urobiť cestoviny inak, ako robievam zvyčajne

prazdny

Tortelloni s paradajkovou omáčkou na cesnaku s bazalkou

Cestoviny

Recept som pripravoval dnes po prvý krát a sám som zostal prekvapený čo z toho vzniklo...

prazdny

Profiteroles

Dezerty

náš najoblúbenejší dezert ☺

prazdny

Penne s mäsovo-zeleninovou omáčkou

Hovädzie mäso

... keď už ozaj neviem čo variť, tak toto nikdy nesklame :)

prazdny

Domáca čokoládová Nutella

Bezmäsité jedlá

Autorom originál receptu je pekár z Piemontu, Pietro Ferrero, ktorý začal s výrobou tohto čokoládového...

prazdny

Paradajkovo-baklažánové cestoviny s parmezánom

Cestoviny

Tento recept nemá nejakú hlbokú históriu, napadol ma počas varenia a výsledok veľmi milo prekvapil.

prazdny

Lahodné cestoviny s cesnakom, špenátom, rajčinami a syrom s bielou plesňou

Cestoviny

Veľmi rýchle a chutné cestoviny s baby-špenátom, cherry rajčinami, cesnakom a netradične - syrom s...

prazdny

Torta di pane alebo čo so suchým chlebom

Hlavné jedlá

Poznate to. Hoci sa clovek akokolvek snazi odhadnut mnozstvo chleba pri nakupe, nie vzdy sa...

prazdny

Kocky s karamelizovanou cibuľou a Nivou

Slané chuťovky

Chutné slané jednohubky pre každú príležitosť. Podobný recept som našla na talianskych stránkach, prispôsobila som...

prazdny

Risotto s pečenými žltými paprikami

Bezmäsité jedlá

Podla farby by sa mohlo zdat, ze ide o klasicke milanske safranove rizoto. Zltu farbu...

prazdny

Ravioli s hubami, rukolou a rukolovým pestom

Cestoviny

Listovala som v mesacnom receptari obchodneho retazca, kde maju teraz taliansku temu. Tento recept sa...

prazdny

Cestoviny so zemiakmi, rukolou a paradajkami

Cestoviny

Tento recept som nasla v jednej kucharskej knihe, zabodoval nielen pre rychlu a jednoduchu pripravu, ...

prazdny

Talianska šošovicová polievka

Bezmäsité jedlá

Polievky u nás fičia a tak stále hľadám nové inšpirácie. Táto chutná zeleninovo-šošovicová možno inšpiruje aj...

prazdny

Asparagovo-pórová polievka

Bezmäsité jedlá

Tato polievka je u nas priblizne od roku 2002, ked som stretol sefkuchara Emeril Lagasse v...

prazdny

Osso buco

Večera

Osso buco je taliansky tradičný recept známy od 19. storočia, má dve základné verzie, ...

prazdny

Steak v neapolskej omáčke s domácimi rezancami

Hovädzie mäso

Počasie nám veľmi nepraje, nesneží, ľad sa topí, takže zimné aktivity zatiaľ nehrozia...

prazdny

Mäsové knedličky v zeleninovej omáčke

Bravčové mäso

Milujem cestoviny , na akýkoľvek spôsob , s čímkoľvek. Jedla by som ich najradšej...

prazdny

Pikantné rizoto s krevetami a cuketou

Hlavné jedlá

Toto rizoto je fantastické. Ak milujete krevety, cuketu a chilli budete sa olizovať :-) Nedávno...

prazdny

Grilovaná polenta - kukuričná kaša

Bezmäsité jedlá

Polenta je známa cca od od 15. storočia, kedy sa doviezla z Ameriky kukurica....

prazdny

Tagliatelle so sardelami a kaparami

Cestoviny

Náš dnešný obed - rýchle a jednoduché

prazdny

Hríbová a rajčinová focaccia

Večera

Focaccia patrí medzi najobľúbenejšie maškrty môjho manžela a nášho 5-ročného syna. Je to vďačná kysnutá pochúťka...

prazdny

Ryža basmati s miešanou zeleninou, s kuracími prsiami a s pecorinom

Kuracie mäso

Ryža basmati patrí medzi najkvalitnejšie, má jemnú orieškovú chuť, je voňavá, najčastejšie sa používa...

prazdny

Calzone s brokolicovou plnkou

Cestoviny

U nás doma všetci milujeme taliansku kuchyňu, dnes sme si ju užili vo výbornej ľahkej...

prazdny

Paradajkové fettuccine s byvolov mozzarelou a špenátom

Cestoviny

Viem, že sú Vianoce, ale počas príprav na ne, vždy dostaneme chuť na niečo...

prazdny

Zemiakový koláč na večeru

Hlavné jedlá

Toto je jeden z prvych zemiakovych receptov, ktore som ochutnala tu, na Sicilii. A...

prazdny

Linguine po neapolsky

Cestoviny

Taliani tvrdia, ze cim menej surovin, tym lepsi vysledok. Tento recept je toho dokazom....

prazdny

Omáčka s krevetami k variantným cestovinám

Cestoviny

Podľa názvu je možné predpokladať, že každý si užije s „pošteklením“ svojich chuťových kanálikov...