Slávky v pikantnej paradajkovo-vínovej omáčke
Milujeme slávky, pripravila som ich v pikantnej paradajkovo-vínovej omáčke, mali sme rýchly, ľahký a...
Bistecca alla pizzaiola
Original sa robi toto jedlo s hovädzim mäsom, najvhodnejsia je vysoka rostenka. Ja som tenoraz pouzila...
Pizza z misky rýchlokysky
Toto je asi najdnoduchejší recept na pizzu :)) Cesto výde na celý plech . Ja sm...
Moja pizza
Táto pizza je úplne lacná záležitosť. Recept našiel môj vtedy ešte len 12 ročný brat niekde...
Šťavnaté lasagne
Recept mám od svojej sestry, ktorá ho zdokonaľovala až do súčasnej podoby. V rodine je...
Cantuccini
Peciem v Taliansku cantuccini uz 30 rokov. Bez zavad, jednoducho a rychlo. Mam ich...
Pórové rizoto so špenátom
Pravé rizotá patria k mojim najobľúbenejším jedlám a dnes som sa rozhodla pre jeho jarnú verziu...
Peposo podľa Emanuela Ridiho
Nemám rada dlhé úvody, ale musím urobiť výnimku. Toto jedlo som už robila dva krát,...
Tagliatelle s pečiarkami, paradajkami a smotanou
Chcela som urobiť cestoviny inak, ako robievam zvyčajne
Tortelloni s paradajkovou omáčkou na cesnaku s bazalkou
Recept som pripravoval dnes po prvý krát a sám som zostal prekvapený čo z toho vzniklo...
Penne s mäsovo-zeleninovou omáčkou
... keď už ozaj neviem čo variť, tak toto nikdy nesklame :)
Domáca čokoládová Nutella
Autorom originál receptu je pekár z Piemontu, Pietro Ferrero, ktorý začal s výrobou tohto čokoládového...
Paradajkovo-baklažánové cestoviny s parmezánom
Tento recept nemá nejakú hlbokú históriu, napadol ma počas varenia a výsledok veľmi milo prekvapil.
Lahodné cestoviny s cesnakom, špenátom, rajčinami a syrom s bielou plesňou
Veľmi rýchle a chutné cestoviny s baby-špenátom, cherry rajčinami, cesnakom a netradične - syrom s...
Torta di pane alebo čo so suchým chlebom
Poznate to. Hoci sa clovek akokolvek snazi odhadnut mnozstvo chleba pri nakupe, nie vzdy sa...
Kocky s karamelizovanou cibuľou a Nivou
Chutné slané jednohubky pre každú príležitosť. Podobný recept som našla na talianskych stránkach, prispôsobila som...
Risotto s pečenými žltými paprikami
Podla farby by sa mohlo zdat, ze ide o klasicke milanske safranove rizoto. Zltu farbu...
Ravioli s hubami, rukolou a rukolovým pestom
Listovala som v mesacnom receptari obchodneho retazca, kde maju teraz taliansku temu. Tento recept sa...
Cestoviny so zemiakmi, rukolou a paradajkami
Tento recept som nasla v jednej kucharskej knihe, zabodoval nielen pre rychlu a jednoduchu pripravu, ...
Talianska šošovicová polievka
Polievky u nás fičia a tak stále hľadám nové inšpirácie. Táto chutná zeleninovo-šošovicová možno inšpiruje aj...
Asparagovo-pórová polievka
Tato polievka je u nas priblizne od roku 2002, ked som stretol sefkuchara Emeril Lagasse v...
Steak v neapolskej omáčke s domácimi rezancami
Počasie nám veľmi nepraje, nesneží, ľad sa topí, takže zimné aktivity zatiaľ nehrozia...
Mäsové knedličky v zeleninovej omáčke
Milujem cestoviny , na akýkoľvek spôsob , s čímkoľvek. Jedla by som ich najradšej...
Pikantné rizoto s krevetami a cuketou
Toto rizoto je fantastické. Ak milujete krevety, cuketu a chilli budete sa olizovať :-) Nedávno...
Grilovaná polenta - kukuričná kaša
Polenta je známa cca od od 15. storočia, kedy sa doviezla z Ameriky kukurica....
Hríbová a rajčinová focaccia
Focaccia patrí medzi najobľúbenejšie maškrty môjho manžela a nášho 5-ročného syna. Je to vďačná kysnutá pochúťka...
Ryža basmati s miešanou zeleninou, s kuracími prsiami a s pecorinom
Ryža basmati patrí medzi najkvalitnejšie, má jemnú orieškovú chuť, je voňavá, najčastejšie sa používa...
Calzone s brokolicovou plnkou
U nás doma všetci milujeme taliansku kuchyňu, dnes sme si ju užili vo výbornej ľahkej...
Paradajkové fettuccine s byvolov mozzarelou a špenátom
Viem, že sú Vianoce, ale počas príprav na ne, vždy dostaneme chuť na niečo...
Zemiakový koláč na večeru
Toto je jeden z prvych zemiakovych receptov, ktore som ochutnala tu, na Sicilii. A...
Linguine po neapolsky
Taliani tvrdia, ze cim menej surovin, tym lepsi vysledok. Tento recept je toho dokazom....
Omáčka s krevetami k variantným cestovinám
Podľa názvu je možné predpokladať, že každý si užije s „pošteklením“ svojich chuťových kanálikov...