Šalát z tuniaka a z jemnej jarnej zeleniny fotorecept
Foto: pusta
Tuniak je úžasná a zdravá ryba, s kvalitným lahodným jemným šťavnatým mäsom, hojne využívaná v stredomorskej a ázijskej kuchyni, je známa na celom svete Zobraziť celý popisTuniak je úžasná a zdravá ryba, s kvalitným lahodným jemným šťavnatým mäsom, hojne využívaná v stredomorskej a ázijskej kuchyni, je známa na celom svete a pripravuje sa na rôzne spôsoby,pokiaľ ju kupujem v konzerve, tak zásadne v oleji.Teraz som dostala do daru od mojej tety kvalitnú konzervu priamo z Talianska a toto jemné mimoriadne chutné mäsíčko si priam žiadalo jemnú jarnú sviežu zeleninu, preto som z nej pripravila osviežujúci šalát, mali sme ako vynikajúcu a rýchlu večeru.
porcie
príprava
Postup
-
1
Baby špenát som odstopkovala, umyla a nechala dobre odkvapkať z vody na cedníku.
-
2
Vytlačila som šťavu z citróna a pripravila som si zálievku. Zálievku pripravujem tak, že scedím tuniaka z konzervy, nechám ho odkvapkať na cedníku z oleja, ktorý zachytím a potom 4 diely tohto olivového oleja zmiešam s 1 dielom citrónovej šťavy.
-
3
Pokrájala som očistenú červenú cibuľu na tenké mesiačiky, umyté cherry paradajky na štvrtinky a očistenú jarnú cibuľku aj s vňaťou na kolieska.
-
4
Na veľký porcelánový tanier som rozložila listy baby špenátu,...
-
5
..ktoré som pokvapkala jemne pripravenou zálievkou.
-
6
Do stredu som položila odkvapkaného tuniaka, na fotke dobre vidno, že má kvalitné nerozdrobené pevné mäsíčko, ktoré som len zľahka oddelila vidličkou
-
7
Okolo tuniaka som hviezdicovite uložila štvrtiny dvoch na tvrdo uvarených vajec.
-
8
Pomedzi vajcia som pokládla mesiačiky červenej cibule a vencovite som rozložila štvrtinky cherry paradajok.
-
9
Posypala som šalát kolieskami jarnej cibuľky a cibuľkovej vňate.
-
10
Zeleninku som ešte raz jemne pokvapkala som pripravenou zálievkou a jemne osolila, tuniaka som nesolila, je slaný dosť a ani zálievku som nedala.
-
11
Na záver pred poávaním som šalát z tuniaka okorenila čerstvo mletým čiernym korením. servírovala som z čerstvo upečeným domácim pečivom a podávala som horúci čaj s citrónom. Na stole sme mali veľmi rýchlu, ľahkú, zdravú a mimoriadne chutnú kvalitnú večeru.
dakujem.
dakujem ti.
stromzdravia.sk/zdrave-potraviny/tuniak-je-skvela-ryba/...
vieš, môj priateľ je šéfkuchár a potrpí si na to.
keby som robila aspoň pre šesť až osem osôb doma, tak určite do misy a potom si každý naberie do mištičky.
mali sme čerstvé domáce domáce celozrnné pečivo, bola to vynikajúca večera :-)
dakujem za tvoj milý a krásny komentár :-)
nespamuj na vareche nikoho recept, to si vyprosím!!!
som rada, že som ti narobila chute a receptík sa ti páči.
dakujem za pochvalu.
Raz nemali klasickeho tuniaka, tak som vzala tuniakovy mexicky salat. Bolo to vyborne, s fazulkami a mierne pikantne. Vyskusajte :)
dakujem.
to ja dakujem tebe za takú úžasnú správu.