Kurča s hubami a olivami fotorecept
Goran Hasanič
šéfkuchár reštaurácie KOGO v Bratislave, 22. mája 2014
šéfkuchár reštaurácie KOGO v Bratislave, 22. mája 2014

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
40-50 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 1 zväzok (rozmarín, šalvia) |
|
| 10 ks |
|
| 10 ks |
|
| 10 ks (alebo rozmrazené) |
|
| 2 PL |
|
| 2 poháre |
|
| 1-2 ks |
|
| 2 strúčiky |
|
| 6 PL |
|
| 6 guľôčok |
|
| podľa chuti |
|
Postup
-
1

Kura naporciujeme na menšie kúsky. Na oleji opečieme cesnak, pridáme kura, ktoré narýchlo po oboch stranách opečieme dohneda. Podlejeme bielym vínom a citrónovou šťavou z jedného citróna a dusíme 15 – 20 minút.- 2

Postupne pridáme cherry rajčiny, olivy, kapary a bylinky a dusíme ďalších 10 minút.- 3

Na záver pridáme dubáky a ešte dusíme do zmäknutia asi 10 minút, kým nie je kurča mäkké. Dochutíme soľou a korením. Podávame s čerstvým bielym chlebom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








za foto v bode 1 stading ovation pre pána Ľ. Pilca
Toto sa podarilo!
p.s. predpokladám, že postup (podľa fotiek) je 3. 2. 1. :-)