Cantuccini fotorecept

eliska61 - bez fotkyeliska61, 3. marca 2014
Cantuccini (fotorecept)
Foto: eliska61

Peciem v Taliansku cantuccini uz 30 rokov. Bez zavad, jednoducho a rychlo. Mam ich stale doma, na kazdu prilezitost. Pripravenè v sackoch sa hodia Zobraziť celý popisPeciem v Taliansku cantuccini uz 30 rokov. Bez zavad, jednoducho a rychlo. Mam ich stale doma, na kazdu prilezitost. Pripravenè v sackoch sa hodia na darcek KAZDEMU! Obzrela som si viac receptov vo Vareche, surovinami sa mojmu receptu najviac priblizil MICHO, aj ked postup je trochu iny. Pridavam teda Vareche moju skusenost.

40 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
500 g
450 g
4 ks
1 bal.
1 ČL
1/2 ČL




Postup

  1. 1

    Mandle celè a nelupanè tostujeme nasucho 10-15 minut na 180°. Su hotovè ked sa zacne sirit ich vona, neprehanat, aby neboli spàlenè, hnedè vnutri. Vychladnutè nahrubo nasekame. Radsej menej nez viac!

    Cantuccini (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do muky pridame PDP, vanilkovy cukor a sol. Oddelime si vajicka, zltky stranou, bielky do velkej pracovnej misy. Pripravime si aj vsetky ostatne suroviny a zaciname....

    Cantuccini (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    najprv slahat bielky na tuhy sneh. Pridame cukor a preslahame, zltka a zase kratko preslahame. Do peny zaslahame metlickami muku a nakoniec kratko nasekane mandle. Konzistencia cesta ma byt mierne husta, aby sa dalo pohodlne stierkou naberat. Radsej trochu hustejsie ako riedke.

    Cantuccini (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na slabo pomucenej doske si rukami vypracujeme 9 - 10 valcekov. Rozmery priblizne 30 cm dlhe a NAJVIAC 4 cm sirokè. Vmestia sa na 2 pekace. Nicim nenatierame.

    Cantuccini (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dame piect prvykrat asi na 20-25 minut na 180°. (pokym nenaberu "prvu" farbu) Vyberieme a zasadne este horuce pozdlzne pokrajame. (mozme si polozit papierovy obrusok na upeceny valcek, aby nas nepalili prsty pri krajani) Vychladnute je uplne nemozne ich pokrajat!

    Cantuccini (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Takto pekne pokrajane ich dame druhykrat piect. Tentokrat na kratsiu dobu, asi 10 minut na znizenu teplotu 160°. Cantuccini sa musia STALE dvakrat piect, aby boli krokantne.

    Cantuccini (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vychladnute si ich hned mozme pripravit do ozdobnych sackov a uz len cakat na prilezitost urobit niekomu RADOST.... samozrejme z tejto davky ostane aj pre domacich mlsnikov!

    Cantuccini (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

jozka2
eliska61,tak toto je receptik,vidim podla zlozenia,ziaden recept mi doposial nevyhovoval,tak som ich radsej kupovala ale tam je oproti tvojemu polovica mandli,no tak ich cim skor spravim,ako pises zidu sa na kazdu prilezitost.Potom napisem ake boli.
jozka2
dala som ti 5,keby sa dalo pridala by som este 5
sovka62
Už sú v KK, určite upečiem, rôzne sušienky mávam v zásobe skoro vždy. Cantuccini mi pripomínajú bielkové sucháriky s mandľami, tie sú u nás obľúbené, určite budú aj tieto.
denyany
Toto nepoznám, ale páči sa mi to množstvo mandlí a nenáročná príprava. Ukladám a určite vyskúšam. Pekný deň všetkým.:-)
slavka11
je to vec kazdeho chuti ale mne tato talianska sladkost nechuti a jedla som to priamo od original talianov co maju pekaren v taliansku. Viac mi chutia nase mandlove/lieskove suchariky. Mozno trosku pracnejsie ale chutnejsie. Ale ako vravim je to vec kazdeho co mu vyhovuje viac
frezia68
Uložené v KK,to musím vyskúšať a hoci len z polovičnej dávky:Páči sa mi,že najprv overíš recept na Vareche a tak pridáš,máš ***** :-)
afataga
tak to je rcp presne pre mna, u nas mame radi vsetky suchariky, uz som robila, ale trochu inak, zda sa, ze mas bohate skusenosti, tak nabuduce urobim podla teba, len dam menej cukru
sonulienka
@eliska61 v prvom rade Ťa vítam medzi nami na "VARECHE" a hneď výborný recept.
Aj ja ho určite vyskúšam. Robím podobné mandľové alebo orechové ale tam idú do cesta len bielka a jeden deň sa pečú v srnčom chrbáte a na druhý deň zasúšajú v rúre. Ale toto tiež určite vyskúšam ako som už písala.
safran
možno kacírska myšlienka... nedalo by sa to urobiť aj na slano?
radulienka
Cantuccini milujem, ale sú dosť drahé, takže takto to bude určite lacnejšie a domáce iste bez konzervantov aj chutnejšie, @Eliska61 , zrejme žiješ v Taliansku, takže sa niečo nové priučíme, vďaka za recept a vitaj na vareche...
katkadca
Prosím Vás, v tom sáčiku mi koľko asi vydržia? Chystám sa na ne :) Pokiaľ budem piecť prvý plech, môže druhý voľne čakať, nespľasnú sa? Ďakujem
nika72
aj ja milujem Cantuccini...:-) recept ma veľmi potešil rada vyskúšam....1*****
eliska61
Prepaaanakrala, to som necakala, tie vase dotazy!!! Som v hroznej stresovej situacii a ta kuchyna je moje oddychove utociste. DIKY!!!! A rada odpoviem.
V sacku vydrzia kludne aj mesiac, len po case su samozrejme menej vonave. Ked ich neskladujete v sacku tak je dolezite drzat ich bud v sklenici s dobrym vieckom ( skladnost "pokym ich nezjete") alebo aj v peknej ozdobnej plechovke. Proste nemaju zvlhnut, lebo potom su nechrumkave.
Co sa tyka menej cukru, tak povodny recept uvadzal az 650 g! Aj ja som to znizovala a skusala rozne varianty, ale som zistila ked je menej nez 450 g zacina prevazovat chut muky. Skusala som miesat aj ine muky, (hlavne rozne celozrne, co ja zboznujem) ale zistila som, ze z obycajnej hladkej vyhovuju uplne KAZDEMU. A dovod je aj ten, ze hladku muku doma stale mam. Takze, experimentujte aj vy. Cesto vobec nesplasne, lebo je dostatocne huste a 20 min vydrzi. Ja ale davam do rury naraz obidva pekace, mne to ta moja s ventilaciou nejak zvladne.
Dakujem.
garanco
...čo, keby si pár vrecúšok rozhodila pre "Varecháčov"?!!!....
Zahryzla by som si!
eliska61
Bez problemov! Ja aj tak polovicu zo vsetkeho co upeciem hned porozdavam. Moja susedka ma asi pre to zboznuje, ktovie...
havino
ohromné a mne nič iné nezostane, ak ich chcem okoštovať a opáčiť, len upiecť v tvojej verzii a tiež rozdať, manžel čo má rád takéto, už nesmie, takže uložím a ak by nás bolo viac určite na ne nezabudnem
rulik
včera som piekol, asi som niekde urobil chybu, treba dávať pozor na zuby, ked budete piecť dodržte teploty a časy pečenia aby ste to nemali ako kameň(ako ja, ale inak je to dobré)
rulik
ked čítam komenty,tak asi bola chyba v špaldovej múke
a tak ako je v recepte tie 4 cm, trocha sa to ako rozleje aj ked je husté, neostane taký valček ale trocha zľahne
babu76
Perfektný recept, pečie sa celkom ľahko a jediný problém je, že zásoby nie je možné urobiť. Zje sa všetko skôr ako stihnem odložiť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia