Čokoládové suflé so zmrzlinou a horúcimi jahodami fotorecept
Foto: natinella
Tento recept som raz vyskúšala len tak pre zábavu a odvtedy ho robím pri každej možnej príležitosti. Vhodný pre každého, kto miluje čokoládu :)
porcií
Postup
-
1
V miske si vyšľaháme vajcia, cukor a rozpustené maslo.
-
2
Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu. Po vychladnutí ju pridáme do vajíčkovej zmesi. Nešľaháme, len miešame metličkou.
-
3
Na zmes preosejeme múku a kakao a zamiešame. Vznikne nám hladké husté cesto.
-
4
Cestom naplníme silikónové formičky. Použijeme všetko cesto, aj keby ste nechceli hneď piecť všetky koláčiky. Môžete si nechať naplnené formičky a upiecť koláče neskôr. Cesto totiž veľmi rýchlo tuhne a potom sa už nedá normálne naberať. Z takejto dávky vám výjde približne 9 koláčikov.
-
5
Suflé dáme do rúry a pečieme. Stred by mal ostať tekutý, takže čas pečenia závisí od vašej rúry. Ja zvyknem piecť na 200° približne 10-12 minút. Zatiaľ čo sa suflé pečie, nadávkujeme si zmrzlinu. Najlepšia je vanilková alebo nejaká ovocná.
-
6
Na panvici si podusíme jahody s cukrom, kým sa časť nerozpustí. Suflé podávame horúce (hneď po vybratí z rúry) s kopčekom zmrzliny poliate horúcimi jahodami. Dobrú chuť :)
Diskusia k receptu