Spaghetti al tonno e pomodoro fresco fotorecept

mia333 - bez fotkymia333, 23. mája 2014
Spaghetti al tonno e pomodoro fresco (fotorecept)
Foto: mia333

Špagety s tuniakom a s čerstvými paradajkami.

3-6
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

300 guľa polystyrénová
5 ks a viac
1 ks
3 strúčiky
5-8 lístkov
1-2 malé kúsky
5 PL
 štipka
5 kvapiek




Postup

  1. 1

    Pripravíme si ingrediencie. Olej z tuniaka nevylievame, ak sme vyliali prilejeme ešte olivový olej. Dáme si variť špagety + do vody pridáme 2 lyžičky olivového oleja (aby sa nám nezlepili). Paradajky nakrájame na kocky a odstránime dužinu.

    Spaghetti al tonno e pomodoro fresco (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do rozohriatej panvice s oliv. olejom dáme 2 strúčiky posekaného cesnaku a 1 rozkrojený len na polky. Pražíme pokiaľ nebude cesnak chytať hnedastú farbu, potom vyberieme von 2 polky celého cesnaku.Stále miešame...

    Spaghetti al tonno e pomodoro fresco (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme paradajky bez dužiny a pražíme pokiaľ trošku nezmäknú (cca 3 min).

    Spaghetti al tonno e pomodoro fresco (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme bazalku a premiešame...

    Spaghetti al tonno e pomodoro fresco (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme tuniaka aj s olejom a pražíme 5 minut na jemnom plameni...

    Spaghetti al tonno e pomodoro fresco (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme špagety rovno z hrnca kde sme ich varili ( špagety nepreplachujeme !), možeme pridať (aby boli šťavnatejšie) trošku vody - v ktorej sa varili špagety. Chvíľu povaríme, dobre premiešame, ...môžeme podávať a ozdobiť bazalkou :)

    Spaghetti al tonno e pomodoro fresco (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Bon appetite!

    Spaghetti al tonno e pomodoro fresco (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia