Foto: mia333
Špagety s tuniakom a s čerstvými paradajkami.
porcie
príprava
Suroviny
300 guľa polystyrénová |
|
5 ks a viac |
|
1 ks |
|
3 strúčiky |
|
5-8 lístkov |
|
1-2 malé kúsky |
|
5 PL |
|
štipka |
|
5 kvapiek |
|
Postup
-
1
Pripravíme si ingrediencie. Olej z tuniaka nevylievame, ak sme vyliali prilejeme ešte olivový olej. Dáme si variť špagety + do vody pridáme 2 lyžičky olivového oleja (aby sa nám nezlepili). Paradajky nakrájame na kocky a odstránime dužinu.
-
2
Do rozohriatej panvice s oliv. olejom dáme 2 strúčiky posekaného cesnaku a 1 rozkrojený len na polky. Pražíme pokiaľ nebude cesnak chytať hnedastú farbu, potom vyberieme von 2 polky celého cesnaku.Stále miešame...
-
3
Pridáme paradajky bez dužiny a pražíme pokiaľ trošku nezmäknú (cca 3 min).
-
4
Pridáme bazalku a premiešame...
-
5
Pridáme tuniaka aj s olejom a pražíme 5 minut na jemnom plameni...
-
6
Pridáme špagety rovno z hrnca kde sme ich varili ( špagety nepreplachujeme !), možeme pridať (aby boli šťavnatejšie) trošku vody - v ktorej sa varili špagety. Chvíľu povaríme, dobre premiešame, ...môžeme podávať a ozdobiť bazalkou :)
-
7
Bon appetite!
Diskusia k receptu