Pórové rizoto so špenátom fotorecept

paploska - fotkapaploska, 1. marca 2014 20:54
Ďalšie recepty »
Pórové rizoto so špenátom (fotorecept)Foto: paploska

Pravé rizotá patria k mojim najobľúbenejším jedlám a dnes som sa rozhodla pre jeho jarnú verziu. Verím, že vás inšpirujem.

6
porcií
20 min
príprava
30 min
tepelná úprava

Suroviny

TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Cibuľu a cesnak pokrájame na drobno, pór poriadne umyjeme a pokrájame na tenké pásiky. Zeler pokrájame na drobné kocky. Špenát opláchneme.

    Pórové rizoto so špenátom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu, cesnak, pór a zeler opekáme na olivovom oleji asi 3 minúty, alebo kým zelenina nezmäkne. Pridáme ryžu a zmiernime plameň. Ryžu v tomto okamihu musíme stále miešať, aby sa pekne obalila olejom a nepripálila. Po asi 2 minútach pridáme víno.

    Pórové rizoto so špenátom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď sa víno vyvarí, pridáme 1,5 naberačky vývaru. Ja som mala hovädzí, ale môžete použiť aj zeleninový alebo kurací. Rizoto stále miešame a spomalíme plameň. Po vstrebaní tekutiny pridáme ďalšiu naberačku vývaru a soľ. Takto pokračujeme, pokiaľ sa nám neminie celý vývar, alebo rizoto nebude uvarené. Pred poslednou naberačkou pridáme čerstvý špenát a spolu dusíme.

    Pórové rizoto so špenátom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po stiahnutí rizota zo sporáku pridáme maslo a parmezán. Pred podávaním rizoto výdatne posypeme čerstvo namletým čiernym korením. V prípade intolerancie pridajte ghee a syr vynechajte. Dobrú chuť.

    Pórové rizoto so špenátom (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist