Hovädzia nožina s kosťou à la Osso Buco
Prvé „Osso Buco“ som pripravoval už dávno. Teraz repete „na ostro“, podľa seba. Vymenil...
Bravčové medailóniky s kaparami
Za par minut mame na stole vyborne lahke jedlo. Kyslaste kapary daju tomuto jedlu ten spravny...
Lahôdková paprika
Velmi jednoduche lahke predjedlo, alebo priloha. Taktiez vytvor mojho manzela.
Baklažánové vežičky
Moj manzel ma velku fantaziu, staci mu otvorit chladnicku, vyberie par potravin a za chvilu...
Osso Bucco dusené s jačmeňom
Na Vareche je uz viacej receptov ako pripravit tuto chutnu cast hovadzieho masa. U mna uz...
Šalviové lístky vyprážané v cestíčku
V Nemecku sa vraj nazývajú Müslis alebo myšičky, ktoré pripomínajú svojím tvarom, v Taliansku je...
Polievka minestrone
Minestrone alebo talianska zeleninová polievka :) Je dobrá hlavne pre jesenné a zimné obdobia a dá sa...
Kuriatkové rizoto
Zdá sa, že leto ešte nekončí... tieto krásne kuriatka som doniesla z lesa... dubáky síce už...
Roláda z hovädzej lopatky
Inspiraciu na toto jedlo som brala z tohoto receptu http://www. taste. com. au/recipes/4509/beef+braciole+italian+beef+rolls?ref=collections, beef-recipes V povodnom recepte...
Omáčka na cestoviny aj na zimu
Táto letná sezóna nám dopriala veľa rajčín, preto som sa rozhodla urobiť si z nich taký...
Kurča na červenom víne a zelenine
Kuracinu mozeme na kazdy sposob a toto je jeden z nich. Lahke jedlo z mojho oblubeneho...
Saltimbocca od Nick Stellino
Saltimbocca sa považuje za talianske jedlo, ide o tenké malé teľacie rezne, pokryté sušenou šunkou...
Sugo di pomodoro - paradajková omáčka od Nick Stellino
Nick Stellino je vynikajúci šéfkuchár americko-talianskej kuchyne, tento recept je z jeho kuchárskej knihy "Varenie s...
Polpettone od Nick Stellino
Nick Stellino sa narodil v Palerme, žije v Los Angeles v Kalifornii v USA, je...
Paradajkové Carpaccio so syrovým krémom
Dnes pri nakupe potravin som si za pokladnami vsimla stojan s malymi brozurkami a tato ma inspirovala...
Farfalle s gorgonzolovou omáčkou
Inšpirovala som sa na talianskej stránke. Recept je veľmi jednoduchý, uznáte aj sami:-)
Rotolo di Mozzarella - mozzarellová roláda
Vynikajuce talianske predjedlo, pochadzajuce z Apulie. Je svieze, lahke, idealne pre horuce letne...
Predjedlo z melóna Galia a prosciutto crudo
Ide o veľmi jednoduché a chutné osviežujúce slávnostné predjedlo. Melón Galia sa vyšľachtil Dr...
Polenta s kapary, šampiňónmi a ovčím syrom
Polenta je vlastne kukuričná kaša. Varí sa z kukuričnej múky, vody a soli. Pochádza z...
Zázvorovo-medové bravčové karé na zelenine
Tento tradičný taliansky recept som videla vo variacom seriáli Dvaja Hladní Taliani , v časti Lokálpatriotizmus,...
Bruschetta s dubákmi
Bruschetta je opečený alebo grilovaný chlieb známy v Taliansku, pripravuje sa najčastejšie s paradajkami, cesnakom, syrom...
Rýchla ciabatta zo špaldovej hladkej múky s bylinkami
Ciabatta je taliansky chlieb, ktorý je dielom pekára Cavallari z Benátok, upiekol ho v roku...
Risotto so špargľou
keď neviem čo variť, alebo mám chuť na niečo jednoduché a rýchle urobím si risotto...
Šalát z tuniaka a z jemnej jarnej zeleniny
Tuniak je úžasná a zdravá ryba, s kvalitným lahodným jemným šťavnatým mäsom, hojne využívaná v...
Čokoládové suflé so zmrzlinou a horúcimi jahodami
Tento recept som raz vyskúšala len tak pre zábavu a odvtedy ho robím pri každej možnej príležitosti....
Risotto so zelenou špargľou a hráškom
Trilógiu môjho špargľového šantenia som uzavrela dnes, týmto jarným risottom.
Pannacotta s acidkom
Recept bol uvedený v časopise + 7 dní. Pannacottu som nikdy nerobila, a ako sa...
Tiramisu - talianske, nefalšované
Jedná sa o studené zákusky. Málo kto pripravuje Tiramisu podľa možností čo najoriginálnejšie vzhľadom k pôvodnej...
Slávky v pikantnej paradajkovo-vínovej omáčke
Milujeme slávky, pripravila som ich v pikantnej paradajkovo-vínovej omáčke, mali sme rýchly, ľahký a...
Bistecca alla pizzaiola
Original sa robi toto jedlo s hovädzim mäsom, najvhodnejsia je vysoka rostenka. Ja som tenoraz pouzila...