Talianska kuchyňa (iba fotorecepty)

prazdny

Hovädzia nožina s kosťou à la Osso Buco

Hovädzie mäso

Prvé „Osso Buco“ som pripravoval už dávno. Teraz repete „na ostro“, podľa seba. Vymenil...

prazdny

Bravčové medailóniky s kaparami

Bravčové mäso

Za par minut mame na stole vyborne lahke jedlo. Kyslaste kapary daju tomuto jedlu ten spravny...

prazdny

Panettone

Dezerty

Tradicny talianskych prevazne vianocny kolacik, ktory mi uz davno prirastol k srdcu, pre jeho lahodnu...

prazdny

Lahôdková paprika

Bezmäsité jedlá

Velmi jednoduche lahke predjedlo, alebo priloha. Taktiez vytvor mojho manzela.

prazdny

Baklažánové vežičky

Bezmäsité jedlá

Moj manzel ma velku fantaziu, staci mu otvorit chladnicku, vyberie par potravin a za chvilu...

prazdny

Osso Bucco dusené s jačmeňom

Hovädzie mäso

Na Vareche je uz viacej receptov ako pripravit tuto chutnu cast hovadzieho masa. U mna uz...

prazdny

Šalviové lístky vyprážané v cestíčku

Bezmäsité jedlá

V Nemecku sa vraj nazývajú Müslis alebo myšičky, ktoré pripomínajú svojím tvarom, v Taliansku je...

prazdny

Polievka minestrone

Obed

Minestrone alebo talianska zeleninová polievka :) Je dobrá hlavne pre jesenné a zimné obdobia a dá sa...

prazdny

Kuriatkové rizoto

Bezmäsité jedlá

Zdá sa, že leto ešte nekončí... tieto krásne kuriatka som doniesla z lesa... dubáky síce už...

prazdny

Roláda z hovädzej lopatky

Hovädzie mäso

Inspiraciu na toto jedlo som brala z tohoto receptu http://www. taste. com. au/recipes/4509/beef+braciole+italian+beef+rolls?ref=collections, beef-recipes V povodnom recepte...

prazdny

Omáčka na cestoviny aj na zimu

Cestoviny

Táto letná sezóna nám dopriala veľa rajčín, preto som sa rozhodla urobiť si z nich taký...

prazdny

Kurča na červenom víne a zelenine

Kuracie mäso

Kuracinu mozeme na kazdy sposob a toto je jeden z nich. Lahke jedlo z mojho oblubeneho...

prazdny

Saltimbocca od Nick Stellino

Hlavné jedlá

Saltimbocca sa považuje za talianske jedlo, ide o tenké malé teľacie rezne, pokryté sušenou šunkou...

prazdny

Sugo di pomodoro - paradajková omáčka od Nick Stellino

Bravčové mäso

Nick Stellino je vynikajúci šéfkuchár americko-talianskej kuchyne, tento recept je z jeho kuchárskej knihy "Varenie s...

prazdny

Pizza

Večera

Dlho som skúšal rôzne recepty na pizzové cesto. Tento robím už stále.

prazdny

Polpettone od Nick Stellino

Hovädzie mäso

Nick Stellino sa narodil v Palerme, žije v Los Angeles v Kalifornii v USA, je...

prazdny

Paradajkové Carpaccio so syrovým krémom

Bezmäsité jedlá

Dnes pri nakupe potravin som si za pokladnami vsimla stojan s malymi brozurkami a tato ma inspirovala...

prazdny

Farfalle s gorgonzolovou omáčkou

Cestoviny

Inšpirovala som sa na talianskej stránke. Recept je veľmi jednoduchý, uznáte aj sami:-)

prazdny

Rotolo di Mozzarella - mozzarellová roláda

Večera

Vynikajuce talianske predjedlo, pochadzajuce z Apulie. Je svieze, lahke, idealne pre horuce letne...

prazdny

Predjedlo z melóna Galia a prosciutto crudo

Predjedlá

Ide o veľmi jednoduché a chutné osviežujúce slávnostné predjedlo. Melón Galia sa vyšľachtil Dr...

prazdny

Polenta s kapary, šampiňónmi a ovčím syrom

Bezmäsité jedlá

Polenta je vlastne kukuričná kaša. Varí sa z kukuričnej múky, vody a soli. Pochádza z...

prazdny

Zázvorovo-medové bravčové karé na zelenine

Bravčové mäso

Tento tradičný taliansky recept som videla vo variacom seriáli Dvaja Hladní Taliani , v časti Lokálpatriotizmus,...

prazdny

Bruschetta s dubákmi

Bezmäsité jedlá

Bruschetta je opečený alebo grilovaný chlieb známy v Taliansku, pripravuje sa najčastejšie s paradajkami, cesnakom, syrom...

prazdny

Rýchla ciabatta zo špaldovej hladkej múky s bylinkami

Chlieb

Ciabatta je taliansky chlieb, ktorý je dielom pekára Cavallari z Benátok, upiekol ho v roku...

prazdny

Spaghetti al tonno e pomodoro fresco

Cestoviny

Špagety s tuniakom a s čerstvými paradajkami.

prazdny

Risotto so špargľou

Bezmäsité jedlá

keď neviem čo variť, alebo mám chuť na niečo jednoduché a rýchle urobím si risotto...

prazdny

Šalát z tuniaka a z jemnej jarnej zeleniny

Večera

Tuniak je úžasná a zdravá ryba, s kvalitným lahodným jemným šťavnatým mäsom, hojne využívaná v...

prazdny

Čokoládové suflé so zmrzlinou a horúcimi jahodami

Dezerty

Tento recept som raz vyskúšala len tak pre zábavu a odvtedy ho robím pri každej možnej príležitosti....

prazdny

Risotto so zelenou špargľou a hráškom

Bezmäsité jedlá

Trilógiu môjho špargľového šantenia som uzavrela dnes, týmto jarným risottom.

prazdny

Pannacotta s acidkom

Dezerty

Recept bol uvedený v časopise + 7 dní. Pannacottu som nikdy nerobila, a ako sa...

prazdny

Tiramisu - talianske, nefalšované

Dezerty

Jedná sa o studené zákusky. Málo kto pripravuje Tiramisu podľa možností čo najoriginálnejšie vzhľadom k pôvodnej...

prazdny

Slávky v pikantnej paradajkovo-vínovej omáčke

Cestoviny

Milujeme slávky, pripravila som ich v pikantnej paradajkovo-vínovej omáčke, mali sme rýchly, ľahký a...

prazdny

Bistecca alla pizzaiola

Hovädzie mäso

Original sa robi toto jedlo s hovädzim mäsom, najvhodnejsia je vysoka rostenka. Ja som tenoraz pouzila...