Bruselský nárez fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 2. mája 2016

Názov síce evokuje niektoré správy z médií, ale toto je nárez jedlý:-)

35 minút
príprava
90 minút
na 150, 85 °C

Suroviny

600 g
300 g
150 g
2 PL
podľa chuti
1/4 ČL
1/4 ČL
1/4 ČL
1/4 ČL
4 ks
1/4 ČL
50 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Použila som chudý bôčik, z tohoto kusa o niečo menej ako polovicu.

    Bruselský nárez (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pomlela som ho dvakrát, aby malo jemnejšiu konzistenciu.

    Bruselský nárez (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Priliala som brandy, premiešala, osolila.

    Bruselský nárez (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Koreniny, ktoré boli vcelku, som namlela

    Bruselský nárez (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a zvyšok okrem bobk. listov dosypala.

    Bruselský nárez (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zmes som dobre premiesila a nechala stáť, kým som pripravila ostatné. Hranatú formu som pre istotu vymazala masťou. Slaninu som si dala ešte v obchode nakrájať strojom na tenké plátky. Kuracie prsia som umyla, osušila, rozrezala vodorovne na tenšie plátky a tie potom na dlhé pásiky. Na dno formy som uložila polovicu plátkov slaniny a bobkové listy. Nasledovala polovica mäsovej zmesi, osolené pásiky kuraciny a druhá časť slaniny.

    Bruselský nárez (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Celé som zakryla zvyškom mäsovej hmoty a dobre utlačila.

    Bruselský nárez (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Táto forma je dosť veľká, ak by som ju celkom naplnila, nárez by bol nižší, tak som ju naplnila len do 3/4 obsahu, koniec som poistila kúskom zloženého alobalu. Rúru som zapla na 150 °C a dala zovrieť asi liter vody. Alobalom zakrytú formu som postavila do menšieho vyššieho plechu, vriacu vodu som do plechu naliala tak, aby bola forma ponorená vo vodnom kúpeli z vyše polovice výšky. Plech som vložila do vyhriatej rúry a po desiatich minútach som teplotu znížila na 85 °C. Takto sa nárez dusil ešte 80 minút.

    Bruselský nárez (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Potom som formu vybrala, odkryla, vydusenú šťavu som zliala a vrch mäsa som potrela dvoma lyžicami masti a nechala chladnúť, neskôr v chladničke.

    Bruselský nárez (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Až na druhý deň som ho vyklopila a narezala. Páčilo sa mi ako ochutenie tak aj mozaika na reze. Manželovi tiež náramne chutilo. Môže sa jesť studené, teplé, či dokonca opečené. Je to domáca dobrota miesto nárezu z konzervy z obchodu.

    Bruselský nárez (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
na rozdiel od tych kupenych blaznov v bruseli co rozvracaju a islamizuju europu,by som si takyto narez s radostou dal.
@jack , @terinka55 , @mabla , nech sa vydarí, ak vyskúšate, ďakujem vám:-)
@klukodvody , tiež vyberám recepty niekedy podľa toho, čo je v barovej skrinke:-) u nás tvrdé nejde, toto brandy dostal manžel ani neviem kedy...aj keď nebudem vedieť porovnať chuť bez neho, iste to bude dobré aj tak. Ďakujem ti pekne.
@veronikkka , tu je ťažko vyberať druh tepelnej úpravy, mohla by byť aj kolónka "vodný kúpeľ":-) keďže je to zakryté a uvoľnilo sa dosť šťavy, dala som dusenie.
Ďakujem aj tebe za pekný komentár a hodnotenie:-)
1x katkos