Bruselský nárez fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 2. mája 2016 10:29
Ďalšie recepty »

Názov síce evokuje niektoré správy z médií, ale toto je nárez jedlý:-)

35 min
príprava
90 min
na 150, 85 °C

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Použila som chudý bôčik, z tohoto kusa o niečo menej ako polovicu.

    Bruselský nárez (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pomlela som ho dvakrát, aby malo jemnejšiu konzistenciu.

    Bruselský nárez (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Priliala som brandy, premiešala, osolila.

    Bruselský nárez (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Koreniny, ktoré boli vcelku, som namlela

    Bruselský nárez (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a zvyšok okrem bobk. listov dosypala.

    Bruselský nárez (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zmes som dobre premiesila a nechala stáť, kým som pripravila ostatné. Hranatú formu som pre istotu vymazala masťou. Slaninu som si dala ešte v obchode nakrájať strojom na tenké plátky. Kuracie prsia som umyla, osušila, rozrezala vodorovne na tenšie plátky a tie potom na dlhé pásiky. Na dno formy som uložila polovicu plátkov slaniny a bobkové listy. Nasledovala polovica mäsovej zmesi, osolené pásiky kuraciny a druhá časť slaniny.

    Bruselský nárez (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Celé som zakryla zvyškom mäsovej hmoty a dobre utlačila.

    Bruselský nárez (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Táto forma je dosť veľká, ak by som ju celkom naplnila, nárez by bol nižší, tak som ju naplnila len do 3/4 obsahu, koniec som poistila kúskom zloženého alobalu. Rúru som zapla na 150 °C a dala zovrieť asi liter vody. Alobalom zakrytú formu som postavila do menšieho vyššieho plechu, vriacu vodu som do plechu naliala tak, aby bola forma ponorená vo vodnom kúpeli z vyše polovice výšky. Plech som vložila do vyhriatej rúry a po desiatich minútach som teplotu znížila na 85 °C. Takto sa nárez dusil ešte 80 minút.

    Bruselský nárez (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Potom som formu vybrala, odkryla, vydusenú šťavu som zliala a vrch mäsa som potrela dvoma lyžicami masti a nechala chladnúť, neskôr v chladničke.

    Bruselský nárez (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Až na druhý deň som ho vyklopila a narezala. Páčilo sa mi ako ochutenie tak aj mozaika na reze. Manželovi tiež náramne chutilo. Môže sa jesť studené, teplé, či dokonca opečené. Je to domáca dobrota miesto nárezu z konzervy z obchodu.

    Bruselský nárez (fotorecept) - obrázok 10
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist