Rada si kupujem v hypermarketoch anglické rožky. Objavila som recept na domácu prípravu a hneď som ich aj vyskúšala. Príjemne ma prekvapili, chuť výborná, Zobraziť celý popisRada si kupujem v hypermarketoch anglické rožky. Objavila som recept na domácu prípravu a hneď som ich aj vyskúšala. Príjemne ma prekvapili, chuť výborná, na povrchu chrumkavé, vnútri pekne nadýchané.
porcií
Postup
-
1
Z droždia, cukru, trochu vlažného mlieka pripravíme kvások.
-
2
V mise zmiešame múku so zemiakovou kašou a soľou, pridáme kvások, zvyšok mlieka a postupne podľa potreby vlažnú vodu. Dôkladne prepracované necháme v teple vykysnúť.
-
3
Po vykysnutí vyklopíme na dosku, rozdelíme na dve polovice a z každej vyvaľkáme kruhový plát. Radielkom rozdelíme na 8 častí, každú zrolujeme od širšieho konca a rožteky preložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Každý potrieme zmesou oleja a grilovacieho korenia, položíme naň plátok anglickej slaniny a navrch plátok syru.
-
4
Chvíľu necháme kysnúť a potom upečieme pri teplote 200 stupňov asi tak 20 minút. Pečieme dozlatista.
mna by sice lakalo dat aspon za lyzicku masti do cesta, ale aj takto by som sa vdacne ponukla :-)
masť nie je vôbec potrebná, nie sú suché, je tam olivový olej a tiež slanina
Kedže je zemiaková, tak snáď vareným zemiakom, ja som to neskúšala, ale potom treba počítať s tým, že cesto bude lepivé a bude treba viac múčiť
Posledný komentár bol pre Vás
teším sa s Vami