Foto: maxinka
Rada si kupujem v hypermarketoch anglické rožky. Objavila som recept na domácu prípravu a hneď som ich aj vyskúšala. Príjemne ma prekvapili, chuť výborná, Zobraziť celý popisRada si kupujem v hypermarketoch anglické rožky. Objavila som recept na domácu prípravu a hneď som ich aj vyskúšala. Príjemne ma prekvapili, chuť výborná, na povrchu chrumkavé, vnútri pekne nadýchané.
porcií
Postup
-
1
Z droždia, cukru, trochu vlažného mlieka pripravíme kvások.
- 2
V mise zmiešame múku so zemiakovou kašou a soľou, pridáme kvások, zvyšok mlieka a postupne podľa potreby vlažnú vodu. Dôkladne prepracované necháme v teple vykysnúť.
- 3
Po vykysnutí vyklopíme na dosku, rozdelíme na dve polovice a z každej vyvaľkáme kruhový plát. Radielkom rozdelíme na 8 častí, každú zrolujeme od širšieho konca a rožteky preložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Každý potrieme zmesou oleja a grilovacieho korenia, položíme naň plátok anglickej slaniny a navrch plátok syru.
- 4
Chvíľu necháme kysnúť a potom upečieme pri teplote 200 stupňov asi tak 20 minút. Pečieme dozlatista.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
mna by sice lakalo dat aspon za lyzicku masti do cesta, ale aj takto by som sa vdacne ponukla :-)
masť nie je vôbec potrebná, nie sú suché, je tam olivový olej a tiež slanina
Kedže je zemiaková, tak snáď vareným zemiakom, ja som to neskúšala, ale potom treba počítať s tým, že cesto bude lepivé a bude treba viac múčiť
Posledný komentár bol pre Vás
teším sa s Vami