Mäsové pelmene fotorecept

bekestef - bez fotkybekestef, 22. apríla 2016
Mäsové pelmene (fotorecept)
Foto: bekestef

Pelmene plnené zmesou bravčového a hovädzieho mäsa.

8
porcií
45 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
200 g
500 g
3 ks
200 ml
1 ks
3 strúčiky
100 ml
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z múky, vajec, soli a vody si pripravíme cesto. Vodu pridávame postupne tak, aby sme vo finále dosiahli tuhé, ale tvárne cesto podobné rezancovému (pirohovému). Cesto prikryjeme fóliou a necháme chvíľu odpočívať.

    Mäsové pelmene (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zomelieme si bravčové a hovädzie mäso. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, rohlík namočený v mlieku (vyžmýkaný), petržlenovú vňať, soľ a mleté čierne korenie. Všetky suroviny dôkladne premiešame.

    Mäsové pelmene (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku cca 2 - 3 mm. Pomocou pohára povykrajujeme kolieska, ktoré plníme mäsovou zmesou.

    Mäsové pelmene (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kolieska prehneme a prstami dôkladne spojíme okraje - vyrobíme pirohy.

    Mäsové pelmene (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Aby nám vznikli pelmene - spojíme rohy pirôžkov. Ja to robím okolo prsta, aby vznikol "kruhovitý tvar".

    Mäsové pelmene (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    V tejto fáze máme pripravený polotovar, ktorý môžme zamraziť pre neskoršie použitie. Pozor aby sa Vám nezlepili. Ja to robím tak, že ich poukladám na tanier a aj s tanierom ich dám na cca 15 minút do mrazničky. Potom ich vyberiem a keďže už sa nelepia, dám ich do mikroténového sáčku, alebo dózy a uskladním v mrazničke.

  7. 7

    V prípade, že si chceme pripraviť finálne jedlo - pelmene dáme variť na cca 10 - 15 minút do vriacej osolenej vody. Po uvarení ich scedíme a naložíme na tanier. My ich podávame na 2 spôsoby. Poliate roztopeným maslom a pokvapkané trochou octu, alebo s kyslou smotanou a kôprom.

    Mäsové pelmene (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu
Vypadají moc dobře a určo budou prudce jedlé! Přiznám se, že jsem ještě pirohy nedělala ba ani nejedla. Snad naberu odvahu.
@Haji (22.4.2016 18:59)
Se picnu, myslím pelmeně, píšu pirohy. Ale neva, nejedla a nedělala jsem ani jedno, ani druhé. Pro rýpaly - rozdíl mezi pelmeněm a pirohem vysvětlit nepotřebuji.
@Bekestef promiň, chybka se mi vloudila.
PEKNE VYPRACOVANY POASTUP AJ S FOTO A JA SI PROSIM S KYSLOU SMOTANOU A KOPROM.NEZALEZI ANI TAK CI PELMENE ,ALEBO PIROHY,ALE AKO TO CHUTI.
Ha! Tak toto je veľmi podobný recept ako môj. Pozri si moje pelmene pre brácha. Všetkým odporúčam vyskúšať Tvoj ale aj môj recept.
Počula som o nich, čítala v ruských knižkách - ale nejedla. Tvoja názorná ukážka, pekný fotopostup priam volajú "urobte si pelmene". Škoda že tu nie je @sovka62 - to je odborníčka na ruské pelmene a istotne by ťa pochválila. Takže plný počet hviezdičiek a ja si recept uložím do KK, aby som ho mala po ruke. Pekný receptík. Vďaka.
Chválim, pracne si ich vyrábal, no sú ako z formičky. Nám ich babka robila na forme zo svojej rodnej krajiny. Formu som síce zdedila, no nejako som ju hlboko upratala :-) Musím ju vytiahnuť a uvariť túto dobrotu pre mojich. My sme si ich zalievali silným, hovädzím vývarom, v ktorom bola rozpustená malá lyžička horčice(plnotučnej).

Pridaj komentár k receptu: