Pelmene plnené zmesou bravčového a hovädzieho mäsa.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
200 g |
|
200 g |
|
500 g |
|
3 ks |
|
200 ml |
|
|
|
|
|
1 ks |
|
3 strúčiky |
|
100 ml |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Z múky, vajec, soli a vody si pripravíme cesto. Vodu pridávame postupne tak, aby sme vo finále dosiahli tuhé, ale tvárne cesto podobné rezancovému (pirohovému). Cesto prikryjeme fóliou a necháme chvíľu odpočívať.
-
2
Zomelieme si bravčové a hovädzie mäso. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, rohlík namočený v mlieku (vyžmýkaný), petržlenovú vňať, soľ a mleté čierne korenie. Všetky suroviny dôkladne premiešame.
-
3
Cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku cca 2 - 3 mm. Pomocou pohára povykrajujeme kolieska, ktoré plníme mäsovou zmesou.
-
4
Kolieska prehneme a prstami dôkladne spojíme okraje - vyrobíme pirohy.
-
5
Aby nám vznikli pelmene - spojíme rohy pirôžkov. Ja to robím okolo prsta, aby vznikol "kruhovitý tvar".
-
6
V tejto fáze máme pripravený polotovar, ktorý môžme zamraziť pre neskoršie použitie. Pozor aby sa Vám nezlepili. Ja to robím tak, že ich poukladám na tanier a aj s tanierom ich dám na cca 15 minút do mrazničky. Potom ich vyberiem a keďže už sa nelepia, dám ich do mikroténového sáčku, alebo dózy a uskladním v mrazničke.
- 7
V prípade, že si chceme pripraviť finálne jedlo - pelmene dáme variť na cca 10 - 15 minút do vriacej osolenej vody. Po uvarení ich scedíme a naložíme na tanier. My ich podávame na 2 spôsoby. Poliate roztopeným maslom a pokvapkané trochou octu, alebo s kyslou smotanou a kôprom.
- 7
Vďaka.