Mäsové pelmene fotorecept

bekestef - bez fotkybekestef, 22. apríla 2016
Mäsové pelmene (fotorecept)
Foto: bekestef

Pelmene plnené zmesou bravčového a hovädzieho mäsa.

8
porcií
45 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
200 g
500 g
3 ks
200 ml
1 ks
3 strúčiky
100 ml
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z múky, vajec, soli a vody si pripravíme cesto. Vodu pridávame postupne tak, aby sme vo finále dosiahli tuhé, ale tvárne cesto podobné rezancovému (pirohovému). Cesto prikryjeme fóliou a necháme chvíľu odpočívať.

    Mäsové pelmene (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zomelieme si bravčové a hovädzie mäso. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, rohlík namočený v mlieku (vyžmýkaný), petržlenovú vňať, soľ a mleté čierne korenie. Všetky suroviny dôkladne premiešame.

    Mäsové pelmene (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku cca 2 - 3 mm. Pomocou pohára povykrajujeme kolieska, ktoré plníme mäsovou zmesou.

    Mäsové pelmene (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kolieska prehneme a prstami dôkladne spojíme okraje - vyrobíme pirohy.

    Mäsové pelmene (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Aby nám vznikli pelmene - spojíme rohy pirôžkov. Ja to robím okolo prsta, aby vznikol "kruhovitý tvar".

    Mäsové pelmene (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    V tejto fáze máme pripravený polotovar, ktorý môžme zamraziť pre neskoršie použitie. Pozor aby sa Vám nezlepili. Ja to robím tak, že ich poukladám na tanier a aj s tanierom ich dám na cca 15 minút do mrazničky. Potom ich vyberiem a keďže už sa nelepia, dám ich do mikroténového sáčku, alebo dózy a uskladním v mrazničke.

  7. 7

    V prípade, že si chceme pripraviť finálne jedlo - pelmene dáme variť na cca 10 - 15 minút do vriacej osolenej vody. Po uvarení ich scedíme a naložíme na tanier. My ich podávame na 2 spôsoby. Poliate roztopeným maslom a pokvapkané trochou octu, alebo s kyslou smotanou a kôprom.

    Mäsové pelmene (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Do pravých pelmeňov rožok nepatrí. Iba ak do fašírky. A ešte, v originálnych ruských receptoch sa do mäsovej zmesi pridáva trochu vody.
Tak toto áno! Skvelé. Už som kedysi robila, ale recept som kdesi zapatrošila.
Vďaka.
Vypadají moc dobře a určo budou prudce jedlé! Přiznám se, že jsem ještě pirohy nedělala ba ani nejedla. Snad naberu odvahu.