Bolocke fotorecept

monty469 - fotkamonty469, 23. apríla 2016
Bolocke (fotorecept)
Foto: monty469

Ako je u mňa zvykom, rada pečiem koláče podľa starých receptov, a ešte radšej, keď je ten recept od mojej babky, ktorá má úctyhodných Zobraziť celý popisAko je u mňa zvykom, rada pečiem koláče podľa starých receptov, a ešte radšej, keď je ten recept od mojej babky, ktorá má úctyhodných 96 rokov! Pri poslednej návšteve, som objavila veľmi vzácny zošit z jej receptami, ktoré zvykla piecť.. mnoho z nich si pamätám .. keď sme chodili k babke na prázdniny, stále nás pohostila niečím sladkým, najčastejšie to bol koláč na kyslom mlieku, ale takých receptov je tu už dosť.. ja vám ponúkam recept, ktorý som tu nenašla, verím, že sa vám bude páčiť!

30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
250 g
250 g
3 ks
1 ks
1 PL
5 PL
1 PL
pár  kvapiek
Ďalšie:
1  pohár
3 PL
150 g
na vrch
Na vymazanie plechu:
Na vysypanie plechu:




Postup

  1. 1

    V úvode vám ponúkam originál recept z babkineho zošita :-) Ja som ho trošku upravila, pridala orechy a na vrch nastrúhala čokoládu :-)

    Bolocke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Takže, v múke rozmiešame kypriaci prášok, pridáme maslo, cukor, vajíčka a hnetieme cesto.

    Bolocke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto rozdelíme na tri časti.

    Bolocke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do jednej dáme kakao, do druhej orechy, do tretej vanilkový cukor. Dáme do chladničky na polhodinku.

    Bolocke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rozvaľkáme kakaové cesto, dáme na maslom vymastený a múkou vysypaný plech (35x25), natrieme lekvárom. Ja som použila višňový lekvár s kúskami višní :-) Lekvárom nešetríme!

    Bolocke (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Teraz rozvaľkáme orechové cesto, dáme na kakaové, opäť potrieme lekvárom, zasypeme orechami, ktoré sme si rozmiešali s kryštálovým cukrom.

    Bolocke (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na záver rozvaľkáme vanilkové cesto, a dáme na orechovú vrstvu. Popicháme vidličkou a pečieme pri teplote 180°C asi 30 minút.

    Bolocke (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Po upečení vrch potrieme ešte za horúca tenkou vrstvou lekváru, a hneď postrúhame čokoládou. Čokoláda sa pekne roztopí.

    Bolocke (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Necháme vychladnúť a podávame :-) A konečne si môžem na chvíľu vyložiť nohy, uvariť kávičku a vychutnávať voľný deň :-)

    Bolocke (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

haji
Tyjo, Montík, ukládám, bo takové recepty miluji, po babičkách! Mávám!!
neposed
krasny kolacik a urcite Vam ho babka servirovala aj s "batozkom" lasky. Pozdravujem babku a prajem jej vela zdravicka.
valeri
Aj ja si ho uložím, mám rada takéto koláče, nie je v nich nič navyše :-))
nalpa
Krasne rezy a recept. Zaujal ma supotor v zosiete...prvykrat to slovo vobec pocujem v suvislosti s vychodniarcinou .....to akoze prasok do peciva ?...
Tie rezy sa robili aj u nas doma a davala sa tam salajka/jelenia sol / amonium cukrarske...
Trebisov to valal , okruhly jak talar.... maavam
klukodvody
Nemám slov, mám jen sílu recept uložit a poslat srdečné pozdravy od nás. prostě zase starý poklad.
monty469
@Haji (22.4.2016 19:28)

Moja milá @Haji veľmi pekne ti ďakujem, ja mám tiež rada staré recepty a ten patrí k tým rodinným receptom. Prajem ti krásny večer
monty469
@Neposed (23.4.2016 16:31)

Vďaka :-) Ďakujem aj za babku a budem želanie tlmočiť. Veruže nám pekávala koláče a mala čo robiť. Veľakrát nás mala na prázdninách naraz aj 7 vnúčat, tak si to vieš predstaviť:-)
monty469
@Valeri (23.4.2016 19:11)

Také koláče sú najlepšie, aspoň u nás :-) Nie nadarmo sa hovorí, že v jednoduchosti je krása, alebo ako hovorí babka " raz dva upečic a žadne firty-mirty kolo teho , bo treba robic aj inše veci, neľem kolo kolača behac " Ďakujem a prajem pekný večer
monty469
@Nalpa (23.4.2016 19:18)

Veľmi pekne ti ďakujem :-) Šutopor, tak nazývajú tí starší u nás kypriaci prášok. Tak to má babka v receptoch, ale aj moja svokra to tak mala napísané. Ani netuším z akého jazyka sa to k nám prenieslo. Máme tu veľa takých slovíčok napr. findža-hrnček, biglajs-žehlička, cajger- ručička na hodinach, blajvas-pero, ambrela-dáždnik atď... No máš také malé východniarske okienko :-D Ešte raz ďakujem a prajem pekný večer
monty469
@Klukodvody (23.4.2016 19:35)

Milý @Klukodvody , veľká vďaka. Staré recepty sú moja srdcovka. Viem, sú tu aj modernejšie a lákavejšie zákusky, ale nemôžem si pomôcť, stará klasika u mňa vyhráva. No a doma si pochvaľujú, čo je najdôležitejšie. No nebránim sa ani novinkám- občas:-) Pozdravujem oboch a prajem pekný večer. Budťe zdraví, lebo to je najdôležitejšie.
aleana
Šutopor je maďarský názov prášku do pečiva, starí ľudia sa učili po maďarsky za prvej republiky...aj moja babka vedela perfektne po maďarsky.
dzejsik
toto je koláčik pre mňa, žiaden krém, len z krehkého cesta .. mňam, určite ho budem skúšať :)
jozka2
Kolacik he jednoduchy a pri tom zaujimavy,no zaiste veeelmi velmi chutney of tolkych dobrot co obsahuje.5***** urcite skusim.
nalpa
Aleana, vdaka:)....aj som si myslela ze to pochadza z madarciny. Trebisov je blizko ako k madarsku, tak aj k madarcine.

Monty 469, dakujem za jazykove okienko, mile od teba :)
sweetlaab
Pekne spracovaný recept a odfotený recept od babičky je veľmi originálne
monty469
@Aleana (23.4.2016 20:40)
Zrejme je to tak, Maďarsko je od nás neďaleko, tak nejaké slová tu ľudia používajú dodnes, hoc po maďarsky nevedia :-) Moja babka, či svokra nevedia po maďarsky , ale čím bližšie k hraniciam, tým viac sa rozpráva maďarsky. Vďaka a pekný večer
monty469
@Dzejsik (23.4.2016 21:13)
Veľmi pekne ďakujem. Presne ako moja dcéra, aj ona má rada hlavne také koláče :-)
kukulienka71
Úctyhodný vek má babka, prajem veľa zdravia a síl ešte:-) Čudný názov, to si aj ťažko zapamätám, ale koláčik zaujímavý a iste veľmi chutný, tieto staré sú poctivé. Ty si asi fotila sama pri pečení, trocha sa ti umazal objektív, tiež sa mi to už stalo, potom som mala tie záblesky. Napriek tomu pekná prezentácia a zaslúžene 5*.
havino
zajtra odstatý bude ešte lepší, aj moja mama podobný piekla, či už bol aj orechový plát nepamätám, ale kakaový isto v strede a tiež len s džemom, ale so salajkou, jelenou soľou, to si pamätám na ten pach v dome ked sa piekol, fajne si napiekla
jerica
paráda :-) ***** čo už , retro , zato vynikajúce :-) kk:-)
sracz
Ciao a sevas doma, @monty469 milá, ani nevieš, ako sa teším tomuto rcp, zdedenému po praslici. Chráň si, "pitam ce pre Živoho P.B.", babkin zošit ako oko v hlave. Spomeň si na mňa, až odídem aj ja, za mojou lady Ann (1. mája by bola oslavovala 115 narodeniny), keď Ty budeš ukazovať tento rodinný šperk niektorej zo svojich ratolestí na treťom, či vyššom konári. Už z úcty k veku Tvojej vzácnej babky, k veku aj tohoto rcp a samozrejme aj za Tvoje predvedenie ho nemôžem hodnotiť inak, ako mierou po zásluhe najvyššou. Pozdravujem, aj babku, s úctou jej ruky bozkávam a zo srdca úprimného žičim: naj jej da Panboško zdrave, Panamaria peňeži a Kristuspan paľenečki!
haji
@Monty469 děkuji za pozdravení! Krásný koláč, přímo fotogenický a moc chutný. Mně včera mamča přivezla kynuté koláče a kynutý ořechový závin, nemá to chybu. U nás je zima jako v Rusku, celkem i vítr, zataženo, v noci pršelo. Straší sněhem, ale věřím, že k nám to nepřijde a k vám že také ne. Držím palce, bo pro úrodu a včelky by to dobré nebylo. Přeji krásnou neděli!!
1x hubata
monty469
@kukulienka71 tak to veru má, a tej sily teda potrebuje dosť. Nie je na tom práve najlepšie, ale chvala bohu ju netrápia žiadne choroby, ale je už staručká, ležiaca, vyžadujúca maximálnu opateru .. ale s láskou sa o ňu staráme, už sa teším, keď sa oteplí, a konečne ju trošku posadíme na slnko. Snáď jej dodá energiu, ktorú tak veľmi potrebuje :-) A ku koláčiku, je skutočne dobrý a dnes ešte lepší, chuť výraznejšia, no proste mňam. Staré recepty mám najradšej :-) S tým fotením máš asi pravdu, neviem, nezamýšľala som sa nad tým, ale fotku prvého cesta som fotila na niekoľko krát, s bleskom boli odlesky, bez blesku zlá fotka ... ale myslím, že je to nepodstatné, hlavné je, že koláčik všetkým chutil. Vďaka za komentár a prajem pekný deň!

@Havino dnes je fakt lepší :-) Svokra zvykla tiež piecť so salajkou (iné koláče, napr. salkalové rezy - niekedy ich možno skúsim), ale ten pach pri pečení.. uuuh, to fakt nemusím :-) Vyberám si recepty, kde tá salajka nie je :P hoc viem, že chuť koláčov upečených so salajkou je dobrá :-) ďakujem za milý komentár a prajem pekný deň!

@jerica Ďakujem a prajem pekný deň :-)

xxxxx
Mam velmi rada taketo stare-retro receptiky.Su jednoduche a velmi dobre.Urcite vyskusam,vdaka za krasny receptik tebe,aj tvojej babinke.....
monty469
Milý @sracz čau! Máš pravdu, tento zošit už ostáva u mňa. Aj po svokre som taký mala, ale za svet netuším kde zmizol.. ale veľa receptov som si z jej zošita opísala, ešte keď žila, lebo mnohé mala napísané v skratke a ja som potrebovala, širší, podrobnejší opis receptu :-) Tieto tradičné, staré recepty sú veľmi vzácne, aj keď sa nebránim novotám, toto u mňa jednoznačne vyhráva :-) Pevne verím, že toto "dedičstvo" ostane v rodine, a týmito chutnými dobrotami budem rozveseľovať moje vnúčatá, a verím, že aj pravnúčatá :-) Ďakujem za milé slová, a rovnako aj za prianie pre babku, ktoré jej s radosťou odovzdám ... lebo zdravie skutočne potrebuje, nedávno prekonala slabší zápal pľúc, ale našťastie to ustála, a je to teraz lepšie. Ale nanešťastie slabne, chudne, hoc jej pichám injekcie na posilnenie .. občas mám pocit, že je jej lepšie, ale inokedy zas ani oči neotvorí, ani nerozpráva .. k tomu má alzheimera, je to ako na hojdačke ! Už sa teším na dnešnú návštevu, v stredu som jej sľúbila, že upečiem jej obľúbené Bolocke, dokonca, na moje prekvapenie, si aj časť receptu pamätala, a odporučila mi, "naj to oľejem zos čokoladu, že budze ľepše, a je bars zvedava, či jej donešem okoštovac" :-) Asi som ti zabudla napísať, ale ja nie som priamo z Trebišova, som z malej obce v okrese Trebišov, asi 30 km od Maďarska, ale maďarsky neviem ani mäkké f :-) Babka býva na druhej ulici, takže dnes jej koláčik určite prinesiem na ochutnanie, sladké má veľmi rada, verím, že ma neskritizuje a že jej bude chutiť :-) Dzekujem ci šumne za prajne slova, a i ja tebe prajem šumny dzeň a veľo zdravička, aby ši ešte dluho mohol pridavac tvojo predobrene jedzene ! Pozdravujem celú rodinku

Moja milá @Haji , ďakujem ti veľmi pekne :-) Uhm, kysnuté, to máme radi. Zabaľ a pošli ! Aspoň jeden kúštiček na ochutnanie, zaviaž holubovi na nohu a popraj veľa zdaru na ceste na východ ! Dnes malo u nás celý deň pršať, ale až na ranné prehánky , ani kvapka dažďa. Trošku pofukuje slabý vetrík, vonku je príjemne, včera sme dokonca grilovali. My bývame južne, takže tu je stále teplejšie, ako v iných kútoch Slovenska, a nás dom je dokonca takom údolí, takže sme chránení aj pred vetrom, no proste pohodička :-) Držíme si päste, nech všetko posadené ostane bez ujmy .. vďaka za prianie krásneho dňa, rovnaký pozdrav letí aj k tebe !

@cesminaz Ďakujem ti veľmi pekne, je výborný :-) Maj krásny deň
monty469
@Xxxx V jednoduchosti je krása, a čo sa receptov týka, o to väčšia :-) Keď vyskúšaš, daj vedieť či chutilo, nám chutí veľmi. Na druhý deň je ešte lepší, všetky chute sú výraznejšie, pekne prepojené. Ďakujem za komentárik a prajem pekný deň
mesiar50
Koláč vyzerá vábivo a chutne.Recepty po našich babičkách nemajú páru.Nech sa v zdraví darí tvojej babičke a aj Vám ostatným ešte veļmi dlho.
monty469
Milý @mesiar50 ďakujem ti veľmi pekne. Úplne s tebou súhlasím, staré recepty sú naj, aspoň čo sa koláčov týka. Vo varení rada experimentujem, ale pri pečení sa rada držím starej klasiky, receptov či rád od "skúsenejších". Vďaka za krásne pranie, aj ja tebe prajem veľa zdravíčka, lebo to je najdôležitejšie.
klukodvody
@Monty469 milá hlubokou poklonu Tvé babičce a velkou úctu. Žena byť bolavá nelenila a jen z poloviční várky udělala. Višňové marmelády máme na rozdávání a tak to hned vyzkoušela. Než jsem se rozhodl to vyfotit, tak nic nezbylo, protože přišla návštěva a já jen přeposílal odkazy na Tvůj recept. Morava bude dělat podle Tvé babičky a ještě jednou díky a naše pozdravy k tobě letí.
monty469
Ahoj @klukodvody ! Ani nevieš, akú radosť si mi urobil. Toto je pre mňa najviac, keď niečo pridám na varechu, niekto to vyskúša a chutí mu :-) Veď o tom to celé je, navzájom sa inšpirovať a tak sa posúvať vpred. Ja dávam dole klobúk pred tvojou manželkou, že aj napriek boliestkam sa pustila do pečenia. Teším sa, že návšteve chutilo, a že recept od mojej babky sa bude piecť aj na Morave. Vďaka za naozaj potešujúci komentár a pozdravy. Obom Vám želám krásny deň :-)
jack
Ahoj montík.Bolocké si pamätám ako keby nám ho naša babulienka včera napiekla.Presne ako si písala,raz- dva a koláčik bol na svete.A my už okolo plechu sme stáli a čakali kedy budeme môcť jesť.A krémove tzv.džaby,sa robili väčšinou na svadby" svadzbené koláči".,to bolo niečo.Ale tento je suprový,roky som ho nejedla a ani receptík som nemala.Tak si ho uložím a konečne urobím.Ako dobre,že si zošitok našla a pripomínaj nám staré klasiky.,aby nezapadli do zabudnutia,to by bola škoda preveliká.Pozdravujem a podľa možností prajem peknú nedeľu.U nás prší a fúka.
monty469
Ahoj sestrička, je krásne, že obyčajný zošit s receptami oživí spomienky na naše detstvo a na prázdniny u babky. Je naozaj načo spomínať, zažili sme tu toho toľko, hoci každý so svojou partiou, ale aj tak nám bolo parádne :-) Veru tak ako hovoríš, krémové babka robievala, keď bol nejaký sviatok, alebo odpust atď. A keďže sme sa na prázdninách zišli viacerí, takáto "lacná" rýchlovka potešila všetkých nás. Určite si pamätáš aj koláč na kyslom mlieku, ten som piekla veľmi dávno, ale určite ho zas upečiem, už sa na neho chystám. Teším sa, že ho vyskúšaš aj ty, a som si istá, že vám bude chutiť, keďže chutí podobne ako žerbo, a ten máte radi :-P Nabudúce pripomeniem ďalšiu klasiku, ty ho poznáš, ale nechaj sa prekvapiť :-) U nás vôbec neprší, ale začalo dosť fúkať. No dážď by trebalo ako soľ, je veľmi sucho. Pozdravuj doma a aj ty maj pekný deň :-)
patroveckypitrs
Dobré koláčiky poznám ich tiež. Babka ich robila na hody, recept už mala len sestra. No dávno ich nerobila či ho ešte má neviem. Musím si tento uložiť. 5* a K.K.
monty469
@Patroveckypitrs Som rada, že tento jednoduchý, no zato výborný koláčik vyvoláva spomienky z detstva aj tebe. Vďaka za milý komentár, a prajem krásnu nedeľu :-)
afataga
to je vlastne linecke cesto, moze byt vyborny, ale akosi moc pracny na mna :-)
monty469
Milá @afataga , ja dávam do lineckého len žĺtky, konkrétne 3, toto je skôr také klasické hnetené cesto, veľmi podobné robím na hnetený jablkový či tvarohový :-) Ja sama nerada pečiem "pracné" recepty, i keď sa ti to možno zdá, máš to raz dva. Tri pláty vyvaľkáš jak nič, natrieš lekvárom, dáš piecť a hotovo :-P Ale jasné, že máš aj oveľa jednoduchšie :-) Je naozaj dobrý, škoda, že už sme ho celý zjedli. Upiekla by som ešte raz, ale tak všetko s mierou, a "strážiť" líniu :-P Ďakujem za komentárik, snáď ho niekedy upečieš. Pekný deň
monty469
@Begonia2 Ďakujem krásne za pekný komentárik :-) Keby ešte bol, pozvala by som ťa na koštovku, no žiaľ, už nie je :-)
nordlys
Veľká vďaka za krásne staré slovenské recepty. Toto sú ozajstné poklady- recepty našich babičiek. Dnes človek na nete nájde čokoľvek, ale takéto klasiky určite nie. Tým, že nežijem na Slovensku, práve takéto recepty ma potešia. Dúfam, že ich pridáš čo najviac, milá Monty. :-)
garanco
Krásna písanka, výborný koláč a všetky komentáre k nemu sú milé, pridala som aj ja "srdiečka" ! A zajtra upečiem...
(Tiež mám odloženú podobnú písanku od mamy)
monty469
@Nordlys veľmi pekne ti ďakujem. Budem sa snažiť pridať čo najviac receptov, ktoré mám od babky, ale aj svokry. Ako som už písala, rada pečiem také koláče. Ešte raz vďaka a prajem pekný večer :-)
monty469
@Chica114 keď prídeš k nám, určite ti to upečiem :-) Ďakujem za komentárik @Mil á Izabella929 Ďakujem veľmi pekne :-) @Garanco strážim ju ako oko v hlave! ďakujem ti veľmi pekne, a keď upečieš, podaj hlásenie ! @all všetci majte krásny zvyšok dňa :-)
haji
@Monty469 (24.4.2016 09:57)
Oh, Montík, ani odrobinka nezůstala z kynutého koláča od mamči. Sypu si popel na hlavu, ale nevydržel snídani. Nebojaj, příště to ohlídám a vyšlu vyslance včas.
Máš tu hodně radosti, bo každý takový recept po babičkách je rodinné stříbro i zlato. Krásné pozdravení tvé babi i mamči - nositelkám našich pokladů. Přeji oběma pevné zdraví a velkou radost z úspěchů na Vareche tvých i jejich!! Mávám!
hubata
Potešil ma pohľad na foto starého babkinho receptu a pobavil ma názov práškového cukru - "prach". Aj ja mám odložené recepty po babke, písané takou istou ťažkou rukou, inkustovou ceruzkou, ktoré sú umazané, ale voňajú babkou. Tiež si ich strážim, ako relikviu a spomínam na moju babku. Je to veľmi dobrý koláčik babka si zaslúži päť hviezdičiek a pozdrav so želaním dobrého zdravia. Ukladám do KK, máš krásny, zrozumiteľný fotopostup a už sa teším na ďalší recept ako verejne si prisľúbila.
mika2
recepty po babickach su naj naj lepsie.tvoj kolacik vyzera velmi lakavo 5*
monty469
@Hubata veľmi pekne ti ďakujem za milé slová, ak sa nič nestane tak na budúci týždeň pridám ďalší koláčik od babky :-) Prajem ti pekný deň
garanco
Hlásim: Koláč upečený, okoštovaný, je "fajny lem bars horuci". Vydaril sa mi dobre, je naozaj chutný, aj manžel ho už pochválil a teraz chladne a čaká na najstaršiu vnučku, ktorá príde o chvíĺu zo školy veeeĺmi hladná. Mňa tiež čaká osud tvojej babky, cez prázdniny sa už vnučky chystajú k nám, a poviem ti pravdu, mám obavy, keď sa ich zíde naraz 6... Tvoj koláčik určite upečiem aj nabudúce!
monty469
@Garanco ďakujem za hlásenie :-) potešila si ma. Som veľmi rada, že vám chutilo a recept si našiel miesto aj u vás. A čo sa týka prázdnin, nemaj obavy, určite to zvládneš ľavou zadnou, tak ako všetky babky, ktoré majú svoje vnúčatá na prázdninách :-) Ešte dobre, že ich máme, je to veľká pomoc. Prajem ti krásny večer a ešte raz ďakujem.
@Luclup ďakujem
janger
@monty , ten krasny starodavny rukopis, tak pisavali nase babicky.... Cenny recept. Ten kolacik musi byt vyborny! Tiez som pozerala na ten sutopor, uz si to ale vysvetlila, ze je to prasok do peciva. Ja som ten vyraz este nepocula.
monty469
@Janger (25.4.2016 18:38)

Ďakujem ti veľmi pekne, koláčik bol naozaj výborný :-) Prajem ti pekný večer
babkamt
Výborný trvanlivý koláč bez plnky. Recepty od babičky sú tie najlepšie. 5*
monty469
@ Babkamt, @ Jujoska, @ Zuzanka1367 ďakujem vám pekne za milé komentáre :-) Prajem pekný večer
marria64
Je to super recept. Ja som ho robila prvýkrát presne podľa receptu a druhýkrát som použila špaldovú hladkú múku a po upečení som natrela džemom a posýpala kokosovou múčkou namiesto orechov a ďalšou variantou je čokoládová poleva. Nabudúce skúsim namiesto orechov mleté mandle. Určite to bude fantastické. Kypriaci prášok používam zásadne bezfosfátový.
monty469
@Marria64 (14.5.2016 20:22)

Veľmi si ma potešila, ďakujem za vyskúšanie receptu. Som rada, že vám chutilo. Tie mandle pridať, to je dobrý nápad. Prajem ti pekný víkend
katka78
Koláčik je fajný, krehučký, lahodný. Nevedela som sa rozhodnúť medzi dvoma lekvármi, tak som použila každý na jednu vrstvu. Každopádne taký kyselkavý tu veľmi pasuje! Zajtra odnesiem na koštovku aj švagrovi, iste sa mu poteší. Ďakujem pekne za recept @Monty469 , teším sa na ďalšie :-)


1x haji
monty469
Milá @ Katka78 ja teda len pozerám:-) Veľmi si ma potešila. U nás je to veľmi obľúbený koláčik a som rada, že si s ním spokojná a pochutili ste si na ňom. Máš pravdu, kyselkavý lekvár tam veľmi pasuje. Dnes je tento koláčik už spomienkou na moju babku. Pred 1,5 mesiacom odišla navždy, ale aj vďaka bolockym rezom tu bude stále. Ďakujem ti veľmi pekne za vyskúšanie receptu a prajem ti pekný večer
katka78
@Monty469 (14.7.2016 22:00) Je mi to ľúto :-( Zostal po nej tento krásny recept, ktorý sa bude šíriť ďalej a robiť ľuďom radosť.
1x haji
masakli
Už som ho upiekla a vskutku je vynikajúci, hlavne na druhý deň. nie je suchý, je šťavnatý a nie je veľmi sladký. Ďakujem za skvelý recept
katka78
@Masakli (21.7.2016 09:26) je to tak, na druhý deň je top! Ja som na druhý deň niesla švagrovi na ochutnávku a mala som problém mu vôbec kúsok sama pred sebou uchrániť, úplne seriózne. Keby som mu ho vopred neavizovala, tak ho zjem a ani nevie, že som niečo piekla :-) A však si ho znovu spravím niekedy :-)
monty469
@Masakli (21.7.2016 09:26)

Ďakujem ti veľmi pekne, potešila si ma. Máš pravdu na druhý deň je ešte lepší. U nás doma je veľmi obľúbený :-)
violetacamorova
Monty ďalšia krása od babičky máte dar že vám ešte žije. Mám veľmi rada zebra rezy ale toto je o niekoko levelov lepšie fajnejšie....urobím a raz prekvapím sestru...
monty469
@Violetacamorova (23.1.2017 17:55)

Dakujem ti velmi pekne. Ano v tom case, ked som tento kolac piekla bola este medzi nami, no teraz nam ostala v srdci.