Krkovičkový pekáč fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 6. mája 2016

U nás doma máme novú konkurenciu pre notoricky známy trojboj - vepřo-knedlo-zelo.

3
porcie
25 minút
príprava
45 minút
na 180-200 °C

Suroviny

3 hrubšie plátky
2 ks
350 - 400 g
1 ks
30 g
2 PL
250 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Inšpiráciu som našla v kuchárskej knihe medzi slovenskými receptami, takže toto jedlo možno viacerí aj poznajú. Postup som si trocha zjednodušila a miesto kotliet z karé použila krkovičku. Príloha môžu byť aj knedle, ja som zvolila zemiakovú kašu. Tú som si urobila dopredu, aby som sa mohla venovať kapuste a mäsu. Najprv som pripravovala kapustu: aj keby bola kyslejšia, netreba ju premývať, smotana ju zjemní. Poprekrajovala som ju na menšie kúsky, aby sa ľahšie konzumovala.

    Krkovičkový pekáč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na panvici som ohriala lyžicu masti a opiekla na nej na kocky pokrájanú slaninu a cibuľu, všetko naraz. Tento základ som uložila na dno pekáčika,

    Krkovičkový pekáč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    naň som navrstvila kapustu, zaliala asi polovicou tekutej smotany a vložila zakryté alobalom dusiť do rúry predhriatej na 180 °C.

    Krkovičkový pekáč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Klobásky (môžu byť aj čerstvé údené domáce), som pozdĺžne prekrojila a narezala na nich z jednej strany hrebienky.

    Krkovičkový pekáč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Mäso, ktoré som v predstihu vybrala z chladničky som umyla, osušila,

    Krkovičkový pekáč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    jemne a nie na tenko naklepala, potom osolila a okorenila.

    Krkovičkový pekáč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na použitú panvicu som pridala ešte lyžicu masti a keď sa rozohriala, prudko a krátko som rezne opiekla z oboch strán. Uložila do tepla.

    Krkovičkový pekáč (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Kapusta sa dusila už nejaký čas, keď to bolo tých dvadsať minút, vybrala som ju, odkryla a striedavo do nej ukladala opečenú krkovičku a polovice klobások hrebienkom nahor. Snažila som sa vtlačiť všetko čo najviac do kapusty a dávať plátky bočnou stranou.

    Krkovičkový pekáč (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Navrch som naliala zvyšok smotany. Tú si dajte podľa svojho gusta, mne takéto množstvo vyhovovalo, lebo potom bol dostatok šťavy.

    Krkovičkový pekáč (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Teplotu v rúre som zvýšila na 200 °C a pekáčik s mäsom ale už nezakrytý som opäť vložila ešte na 25 minút. Mäsko aj klobása chytili peknú farbu, smotana sa redukovala a celá kuchyňa rozvoniavala.

    Krkovičkový pekáč (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Možno viacerí s príchodom teplých dní frčíte na šalátikoch a ľahších jedlách, toto je niečo pre večných hladošov a milovníkov kapusty s mäsom a mäsom:-) Krkovička je mäkká a správne šťavnatá, klobáska nevysušená a kapustová príloha hrá výbornými chuťami.

    Krkovičkový pekáč (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Přišel, viděl, uložil, ohvězdičkoval a tiše zaplakal protože mně v noci bylo hrozně zle a tak jsem si předepsal jen zeleninu. Ale už je lépe a tak za den dva hurá na to. Krása už to cítím a vidím na stole. Ale nejdřív asi udělám to ražniči, všechno už mám i moučné máslo jsem si udělal a tak potom uvidíš jestli se to bude podobat a alespoň připomínat chuť. Zdravíme
Perfektný recept aj zo všetkým obsahom. Presne do bodky ( aj zemiaková kasa mi tam pasuje) by som urobila. Chválim, moc.
Chutný recept. Namiesto klobásy som použil domáce špekáčiky. Určite to budem ešte robiť, vďaka.