Foto: izabella929
A hneď dodám, že podľa Izky..lebo som si opäť prispôsobila tento vynikajúci zákusok podľa svojho vkusu a gusta...samá čokoláda až srdce jasá..
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
3 x čokoládové cesto: | |
4 ks |
|
4 PL |
|
3 PL |
|
1 ČL |
|
2 PL |
|
Parížska šľahačka: | |
750 ml |
|
300 g |
|
Parížsky krém biely: | |
200 g |
|
250 g |
|
4 PL |
|
2 bal. |
|
Čoko poleva na vrch: | |
200 g |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Pripravila som si cesto čokoládové 3x..do pravého harlekýna sa pridáva kakao, ja som zvolila pre mozaiku strúhanú horkú čokoládu...v miske som vymiešala 4 celé vajcia s kryštálovým cukrom do peny...zmiešala som múku s práškom do pečiva a preosievala v malých dávkach do cesta..
-
2
a pridala som strúhanú čokoládu..cesto som vyliala na plech vystlaný papierom na pečenie...trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a piekol sa 10 min. pokial sa jeden korpus piekol , stihla som si vymiešať cesto na druhý korpus a potom aj na tretí..
-
3
upečené korpusy som nechala chladiť na mriežke..
-
4
parížsku šľahačku som si pripravila deň vopred...šľahačku som vyliala do rajnice, polámala som do nej čokoládu a nechala prejsť pomaly varom..nechala som ju vychladiť a dala som ju stuhnúť do chladničky..ráno som ju vyšľahala a rozdelila na 2 rovnaké a jednu menšiu časť..tú potrebujem na zdobenie..
-
5
biely čokoládový krém som si tiež pripravila deň vopred..bielu čokoládu som nechala roztopiť nad parou, nechala som ju trošku vychladiť a pridávala som do nej po lyžici mascarpone a zašľahávala...dala som stuhnúť do chladničky..
-
6
na spodný korpus som natrela horúci džem..nechávam ho zohriať na horúco preto, lebo potom mi pri krájaní zákusku nesteká po bokoch...
-
7
na džem som natrela prvú polovicu parížskej šľahačky..
-
8
položila som druhý korpus a potrela som ho znova horúcim džemom..a natrela som celú dávku bieleho krému...
-
9
na biely krém som uložila dlhé piškóty...namáčala som ich v zbytku jahodového džemu, ku ktorému som pridala deci vody a nechala zovrieť...
-
10
na piškóty som uložila druhú polovicu parížskej šľahačky...
-
11
a položila som posledný tretí korpus...koláč som dala na noc do chladničky a zaťažila som ho knihou a 3 kg. cukru.. ráno som ho vybrala a poliala čokoládovou polevou..robila som schválne také hrudky na vrchu, aby mi držalo zdobenie a nie len to, aby vyzerala tak honosne čokoládovo...
-
12
a poliala čokoládou...na hrubo čokoládou...nech je skutočne herlekýn až po uši v čokoláde namočený...)
-
13
horúcim nožom pokrájala na rezy...no skutočné čokoládovanie.-)
Máš moju najhlbšiu poklonu.
☆ ☆ ☆ ☆ ☆
Izabelka, obdivuhodný človek :-)
nech sa darí nielen v pečení