Harlekýn fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 30. apríla 2016

A hneď dodám, že podľa Izky..lebo som si opäť prispôsobila tento vynikajúci zákusok podľa svojho vkusu a gusta...samá čokoláda až srdce jasá..

20
porcií
55 minút
príprava
3 x 10 minút
na 180 °C

Suroviny

3 x čokoládové cesto:
4 ks
4 PL
3 PL
1 ČL
2 PL
Parížska šľahačka:
750 ml
300 g
Parížsky krém biely:
200 g
250 g
4 PL
2 bal.
Čoko poleva na vrch:
200 g
1 PL
1 PL
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravila som si cesto čokoládové 3x..do pravého harlekýna sa pridáva kakao, ja som zvolila pre mozaiku strúhanú horkú čokoládu...v miske som vymiešala 4 celé vajcia s kryštálovým cukrom do peny...zmiešala som múku s práškom do pečiva a preosievala v malých dávkach do cesta..

    Harlekýn (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    a pridala som strúhanú čokoládu..cesto som vyliala na plech vystlaný papierom na pečenie...trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a piekol sa 10 min. pokial sa jeden korpus piekol , stihla som si vymiešať cesto na druhý korpus a potom aj na tretí..

    Harlekýn (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    upečené korpusy som nechala chladiť na mriežke..

    Harlekýn (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    parížsku šľahačku som si pripravila deň vopred...šľahačku som vyliala do rajnice, polámala som do nej čokoládu a nechala prejsť pomaly varom..nechala som ju vychladiť a dala som ju stuhnúť do chladničky..ráno som ju vyšľahala a rozdelila na 2 rovnaké a jednu menšiu časť..tú potrebujem na zdobenie..

    Harlekýn (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    biely čokoládový krém som si tiež pripravila deň vopred..bielu čokoládu som nechala roztopiť nad parou, nechala som ju trošku vychladiť a pridávala som do nej po lyžici mascarpone a zašľahávala...dala som stuhnúť do chladničky..

    Harlekýn (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    na spodný korpus som natrela horúci džem..nechávam ho zohriať na horúco preto, lebo potom mi pri krájaní zákusku nesteká po bokoch...

    Harlekýn (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    na džem som natrela prvú polovicu parížskej šľahačky..

    Harlekýn (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    položila som druhý korpus a potrela som ho znova horúcim džemom..a natrela som celú dávku bieleho krému...

    Harlekýn (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    na biely krém som uložila dlhé piškóty...namáčala som ich v zbytku jahodového džemu, ku ktorému som pridala deci vody a nechala zovrieť...

    Harlekýn (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    na piškóty som uložila druhú polovicu parížskej šľahačky...

    Harlekýn (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    a položila som posledný tretí korpus...koláč som dala na noc do chladničky a zaťažila som ho knihou a 3 kg. cukru.. ráno som ho vybrala a poliala čokoládovou polevou..robila som schválne také hrudky na vrchu, aby mi držalo zdobenie a nie len to, aby vyzerala tak honosne čokoládovo...

    Harlekýn (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    a poliala čokoládou...na hrubo čokoládou...nech je skutočne herlekýn až po uši v čokoláde namočený...)

    Harlekýn (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    horúcim nožom pokrájala na rezy...no skutočné čokoládovanie.-)

    Harlekýn (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Som teraz nesmierne dojatá z vašich príspevkov..( na jednej strane sa teším z vašich nádherných slov a súčasne mi po prvý krát cupkajú slzy na klávesnicu...toto sa mi ešte nikdy nestalo, hoci som prešla obrovským životným trápením..Ďakujem vám z celého srdca, že si vážite a oceňujete dielo mojich rúk..nikdy sa mi toľko úcty nedostalo za moju prácu..Nech vám Boh dá všetkým veľa zdravia...
... čo je pravda, je pravda, Izka milá! To, že si doslova "čokoholíčka" už od dávna vieme! Ale vieš aj Ty, @izabella929 koľko ctiteľov Tvojich sladkostí máš na svedomí, čoby veliaci admirál, 5*_ový generál i maršál najvyššieho rangu?!?
1x rela