Recept mám od kamarátky. Sú síce podobné k bratislavským rožtekom, ale ona mala takýto názov v recepte, ktorý mi dala, tak ho tu uvádzam. Zobraziť celý popisRecept mám od kamarátky. Sú síce podobné k bratislavským rožtekom, ale ona mala takýto názov v recepte, ktorý mi dala, tak ho tu uvádzam.
porcií
na 180 °C
Suroviny
| 500 g |
|
| 50 g |
|
| 3 ks |
|
| 250 g |
|
| 20 g |
|
| 0,5 dcl |
|
| 1 ČL |
|
| 0,5 ČL |
|
| štipka |
|
| Plnka orechová: | |
| podľa potreby |
|
| podľa potreby |
|
| 250 g |
|
Postup
-
1
Najskôr si spravíme kvások. Do menšej misky, alebo hrnčeka rozdrobíme droždie, zalejeme ho vlažným mliekom, pridáme 1 čaj lyž. kryšt. cukru, 0,5 dcl vlažného mlieka a 1/2 čaj. lyž. múky. Necháme ho nakysnúť. Do misy dáme múku, zmäknuté maslo, žltka, prášk. cukor a soľ - stačí štipku. Pridáme kvások a vypracujeme cesto.
-
2
Na pomúčenej doske ho rozváľkame na plát asi tak 3 mm hrubý. Porežeme ho na obdlžniky. Plnku si pripravíme tak, že si orechy zmiešame s cukrom, toľko koľko treba, aby bola sladká a prilejeme mlieko, podľa potreby koľko zaberie. Potom na obdlžniky nanesieme orechovú plnku. Vytvarujeme rožteky.
-
3
Plech vyložíme papierom na pečenie alebo alobalom. Poukladáme rožteky .
-
4
Upečieme ich na 180 stupňov v elektric. rúre 35 minút.
-
5
Upečené necháme chvíľu vychládnuť.
-
6
A teraz, keď sú na polovicu teplé, tak ich obalíme v práškovom cukre.
-
7
Vyšlo mi 38 kusov z tejto dávky.









Diskusia k receptu