Foto: 27janka
Moja mama je skvelá kuchárka, mám veľa jej receptov hlavne na zákusky a múčne jedlá. Jej slivkové knedličky zbožňujem nielen ja, ale celá naša Zobraziť celý popisMoja mama je skvelá kuchárka, mám veľa jej receptov hlavne na zákusky a múčne jedlá. Jej slivkové knedličky zbožňujem nielen ja, ale celá naša rodina. Dnes som mala chuť na niečo sladké, poteším nielen seba...
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky očistíme, nakrájame a uvaríme v slanej vode. Kým sa nám zemiaky varia, precedíme slivky z kompótu, keď majú kôstky odkôstkujeme a rozrežeme na polovice a pripravíme si ostatné potrebné suroviny. Keď sú zemiaky uvarené, precedíme ich a necháme vychladnúť.
-
2
Dáme si zohriať v hrnci vodu, aby bola vriaca, kým si pripravíme knedličky. Vychladnuté zemiaky pretlačíme na kašu, pridáme, múku, soľ, vajíčko, mlieko a vypracujeme vláčne cesto.
-
3
Z cesta urobíme valčeky, ktoré nakrájame na menšie kúsky, jemne roztlačíme a poukladáme ich na dosku.
-
4
Na každý kúsok cesta dáme polovičku slivky a posypeme BIO škoricovým cukrom, vytvarujeme guľku. Mám radšej menšie knedličky, do ktorej dám polovicu slivky, lepšie sa nám uvaria a vyzerajú, je s tým síce viac roboty, ale stojí za to, ako jedna veľká guľa vo vnútri s celou slivkou.
-
5
Pripravené knedličky dáme variť do vriacej osolenej vody na 5 minút, keď vyplávajú na povrch sú hotové.
-
6
Kým sa nám knedličky varia, do panvice dáme strúhanku s jednou polievkovou lyžicou kokosového oleja a opražíme ju. V druhej nádobke si roztopíme maslo. Uvarené knedličky precedíme, obalíme v strúhanke, polejeme roztopeným maslom a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť, ide sa maškrtiť.....
je to aj naša maškrta..cesto ako ty..akurát bez vajíčka-nie je tam potrebné..a posýpka na striedačku:maková..orechová..strúhanková..tvarohová..vždy iné..vždy chutné..ešte mám v mraziaku poslednú várku..budú zajtra..:-)
ďakujem
Ďakujem, tiež ich robím s posýpkou tvarohovou, miesto slivky sú výborné aj s višňou, jablkom. Cesto bez vajíčka je pre mňa inšpirácia, najbližšie skúsim.....
teší ma, že som bola inšpiráciou, osobne tiež mám radšej z čerstvých sliviek, ale keď nie sú, postačia aj zavárané z vlastnej úrody.....
Janka moje babi dělávala dělobuchy /kynuté/, z brambor ne. Zavárané ani mrazené nemám. Čekat na čerstvé budu v Kaufu, bo naše úroda šla do prčic s letošními jarními mrazy. A nejsme sami, bo například v Malackách je to přes kopírák, psala kamarádka. Byli jsme tady na jihovýchodě Moravy letos nějak na mrazové ráně. Měj krásný večer!
máš pravdu, keď ich navarím urobím radosť rodine a hlavne sebe......
je to aj naša maškrta..cesto ako ty..akurát bez vajíčka-nie je tam potrebné..a posýpka na striedačku:maková..orechová..strúhanková..tvarohová..vždy iné..vždy chutné..ešte mám v mraziaku poslednú várku..budú zajtra..:-)
ďakujem
Ďakujem, tiež ich robím s posýpkou tvarohovou, miesto slivky sú výborné aj s višňou, jablkom. Cesto bez vajíčka je pre mňa inšpirácia, najbližšie skúsim.....
teší ma, že som bola inšpiráciou, osobne tiež mám radšej z čerstvých sliviek, ale keď nie sú, postačia aj zavárané z vlastnej úrody.....
Janka moje babi dělávala dělobuchy /kynuté/, z brambor ne. Zavárané ani mrazené nemám. Čekat na čerstvé budu v Kaufu, bo naše úroda šla do prčic s letošními jarními mrazy. A nejsme sami, bo například v Malackách je to přes kopírák, psala kamarádka. Byli jsme tady na jihovýchodě Moravy letos nějak na mrazové ráně. Měj krásný večer!
máš pravdu, keď ich navarím urobím radosť rodine a hlavne sebe......