Slivkové knedličky mojej mamy fotorecept

27janka - bez fotky27janka, 5. mája 2016
Slivkové knedličky mojej mamy (fotorecept)
Foto: 27janka

Moja mama je skvelá kuchárka, mám veľa jej receptov hlavne na zákusky a múčne jedlá. Jej slivkové knedličky zbožňujem nielen ja, ale celá naša Zobraziť celý popisMoja mama je skvelá kuchárka, mám veľa jej receptov hlavne na zákusky a múčne jedlá. Jej slivkové knedličky zbožňujem nielen ja, ale celá naša rodina. Dnes som mala chuť na niečo sladké, poteším nielen seba...

30 kúskov
porcií
30 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
120 g
80 g
1 ks
1 - 2 PL
1 fľaša
1 ks
120 g
1 PL
60 g




Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme, nakrájame a uvaríme v slanej vode. Kým sa nám zemiaky varia, precedíme slivky z kompótu, keď majú kôstky odkôstkujeme a rozrežeme na polovice a pripravíme si ostatné potrebné suroviny. Keď sú zemiaky uvarené, precedíme ich a necháme vychladnúť.

    Slivkové knedličky mojej mamy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dáme si zohriať v hrnci vodu, aby bola vriaca, kým si pripravíme knedličky. Vychladnuté zemiaky pretlačíme na kašu, pridáme, múku, soľ, vajíčko, mlieko a vypracujeme vláčne cesto.

    Slivkové knedličky mojej mamy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z cesta urobíme valčeky, ktoré nakrájame na menšie kúsky, jemne roztlačíme a poukladáme ich na dosku.

    Slivkové knedličky mojej mamy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na každý kúsok cesta dáme polovičku slivky a posypeme BIO škoricovým cukrom, vytvarujeme guľku. Mám radšej menšie knedličky, do ktorej dám polovicu slivky, lepšie sa nám uvaria a vyzerajú, je s tým síce viac roboty, ale stojí za to, ako jedna veľká guľa vo vnútri s celou slivkou.

    Slivkové knedličky mojej mamy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pripravené knedličky dáme variť do vriacej osolenej vody na 5 minút, keď vyplávajú na povrch sú hotové.

    Slivkové knedličky mojej mamy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Kým sa nám knedličky varia, do panvice dáme strúhanku s jednou polievkovou lyžicou kokosového oleja a opražíme ju. V druhej nádobke si roztopíme maslo. Uvarené knedličky precedíme, obalíme v strúhanke, polejeme roztopeným maslom a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť, ide sa maškrtiť.....

    Slivkové knedličky mojej mamy (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

radost
@Janka
je to aj naša maškrta..cesto ako ty..akurát bez vajíčka-nie je tam potrebné..a posýpka na striedačku:maková..orechová..strúhanková..tvarohová..vždy iné..vždy chutné..ešte mám v mraziaku poslednú várku..budú zajtra..:-)
haji
Šup, recept mám uložený a teď už jen se těšit na čerstvé slivky. Díky za mamičkyn fajn recept!
27janka
@Radost (5.5.2016 19:12)
Ďakujem, tiež ich robím s posýpkou tvarohovou, miesto slivky sú výborné aj s višňou, jablkom. Cesto bez vajíčka je pre mňa inšpirácia, najbližšie skúsim.....
27janka
@Haji (5.5.2016 20:13)

teší ma, že som bola inšpiráciou, osobne tiež mám radšej z čerstvých sliviek, ale keď nie sú, postačia aj zavárané z vlastnej úrody.....
haji
@27janka (5.5.2016 20:17)
Janka moje babi dělávala dělobuchy /kynuté/, z brambor ne. Zavárané ani mrazené nemám. Čekat na čerstvé budu v Kaufu, bo naše úroda šla do prčic s letošními jarními mrazy. A nejsme sami, bo například v Malackách je to přes kopírák, psala kamarádka. Byli jsme tady na jihovýchodě Moravy letos nějak na mrazové ráně. Měj krásný večer!
oldomachac
hoci som uz starsi, na taketo nieco by som sa dal nahovorit vzdy, gule, perky, pirohy, ........ s posypkou, makovou, orechovou, tvarohovou, prezlovou, kam sa hrabu ,,,masove jedla,,,, dobru chut, vsetkym
monty469
Slivkové knedle sú veľmi dobré :-) U nás ich voláme gombovce, plníme ich aj lekvárom, alebo ovocím, ako ty. Dobre si navarila, si šikovná:-)
marienka44
Ukážkové knedle. Ja dávam do cesta aj detskú krupicu, aby vypila prebytočnú tekutinu.
radost
@Janka
je to aj naša maškrta..cesto ako ty..akurát bez vajíčka-nie je tam potrebné..a posýpka na striedačku:maková..orechová..strúhanková..tvarohová..vždy iné..vždy chutné..ešte mám v mraziaku poslednú várku..budú zajtra..:-)
haji
Šup, recept mám uložený a teď už jen se těšit na čerstvé slivky. Díky za mamičkyn fajn recept!
27janka
@Radost (5.5.2016 19:12)
Ďakujem, tiež ich robím s posýpkou tvarohovou, miesto slivky sú výborné aj s višňou, jablkom. Cesto bez vajíčka je pre mňa inšpirácia, najbližšie skúsim.....
27janka
@Haji (5.5.2016 20:13)

teší ma, že som bola inšpiráciou, osobne tiež mám radšej z čerstvých sliviek, ale keď nie sú, postačia aj zavárané z vlastnej úrody.....
haji
@27janka (5.5.2016 20:17)
Janka moje babi dělávala dělobuchy /kynuté/, z brambor ne. Zavárané ani mrazené nemám. Čekat na čerstvé budu v Kaufu, bo naše úroda šla do prčic s letošními jarními mrazy. A nejsme sami, bo například v Malackách je to přes kopírák, psala kamarádka. Byli jsme tady na jihovýchodě Moravy letos nějak na mrazové ráně. Měj krásný večer!
oldomachac
hoci som uz starsi, na taketo nieco by som sa dal nahovorit vzdy, gule, perky, pirohy, ........ s posypkou, makovou, orechovou, tvarohovou, prezlovou, kam sa hrabu ,,,masove jedla,,,, dobru chut, vsetkym
monty469
Slivkové knedle sú veľmi dobré :-) U nás ich voláme gombovce, plníme ich aj lekvárom, alebo ovocím, ako ty. Dobre si navarila, si šikovná:-)
marienka44
Ukážkové knedle. Ja dávam do cesta aj detskú krupicu, aby vypila prebytočnú tekutinu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia