Foto: patroveckypitrs
Mal so peknú hovädziu hruď a aj zarobené sušené bylinky, tak som ju urobil na nich. Pôvodne som to nechcel sem pridať, ale je Zobraziť celý popisMal so peknú hovädziu hruď a aj zarobené sušené bylinky, tak som ju urobil na nich. Pôvodne som to nechcel sem pridať, ale je to tak dobré, tak to pridám ak niekto si to bude chcieť uvariť.
porcií
príprava
na 150 °C
Suroviny
1600 g |
|
2 PL (Toun) |
|
400 g (v konzerve krájané) |
|
4 vetvičky |
|
|
|
|
|
|
|
Zmes sušených byliniek: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
3 ks |
|
0,5 l |
|
|
|
1 ČL |
|
Postup
-
1
Hruď som orezal a z orezkov so uvaril vývar. Do neho som pridal zmes štyroch byliniek a soľ. Čisté mäso som krájal na rezne.
-
2
Rezne som obalil v hladkej múke .
-
3
Tie som na panvici opiekol s každej strany po 3 minúty.
-
4
Počas opekania rezňov som si očistil cibuľu a krájal ju na pol mesiace. Ďalej pripravil.
-
5
Zmes byliniek jednakom pomere som dal do mlynčeka na korenie . Hneď so namlel za 1KL do vývaru.
-
6
Aj kožu zo slaniny nakrájal na drobno a pripravil tiež Toun- cesnakovú pastu. Tu som si pred týždňom spravil podla @Palokuchki. Týmto jej ďakujem za recept je to ohromná vec.
-
7
Ešte počas opekania rezňov som pripravil aj paradajky v konzerve krájané na kúsky.
-
8
Opečené rezne som dával nabok. Potom do výpeku som dal opiecť cibuľu. Keď bola mäkká tak som pridál do nej kožu zo slaniny a cesnakovú pastu. Premiešal a
-
9
dal na to paradajky nechal ich dobré vylúhovať v cibule s mletou červenou paprikou.
-
10
Na pekáč som dal na spodok polovicu zmesi z panvice. Na to som poukladal rezne ktoré som posypal sušenými bylinkami. Na vrch rezňov som dal zbytok zmesi z panvice. Čerstvý tymian podával po kúsku na každé mäso. Celé som to polial vývarom zarovno mäsa. Mäso som nesolil, lebo vývar a cibuľa z panvice sú slané. Zakryl som to alobalom a dal piecť do rúry na dve hodiny. Prvých 15 minút som dal rúru na plné pecky a potom na 150°C.
-
11
Po dvoch hodinách som vytiahol a odokryl. Vôňa veliká a mäso ako vatička mäkké.
-
12
Servíroval som to s ryžou a zaváranými hruškami. Je to tak chutné preto som to sem pridal. Želám aj Vám dobrú chuť.
jsem já to hlava děravá, mám toum uložený, ještěže tě mám pítrs! díky za připomenutí. Potřebuji zpracovat česnek, jdu do toho!
☆ ☆ ☆ ☆ ☆