Žobrácke langoše - vynikajúce fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 27. apríla 2016 18:26
Ďalšie recepty »

Chcela by som sa s Vami podeliť o veľmi dobrý recept na jednoduché langoše. Nefotila som postup lebo som nevedela aké budú. Ale na budúce určite pridám. Zatiaľ len foto hotových langošov.

13
porcií
70 min
príprava

Suroviny

1 kg
42 g
1 PL
0,5 L
Na potretie:
1 dcl
1 ČL
podľa chuti 6 - 7 strúčkov
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Urobíme si kvások, múku si preosejeme dáme do nej soľ dobre rozmiešame. Keď je kvások hotový vypracujeme si cesto- do kvásku pridáme múku so soľou a vodou. Ja som to miešala v stroji 10 minút. Potom necháme cesto vykysnúť asi 45-60 minút. Keď je cesto vykysnuté rozdelíme ho na 12-13 dielov, ktoré necháme ešte tiež podkysnúť asi 15-30 minút. Olej si necháme dobre rozpáliť/ oleja pridáme viac aby langoše plávali/, keď je olej rozpálený rukou si formujeme langoše. Nepoužívame váľok rozťahujeme len rukou. Aké sa Vám dajú urobiť-netrápime sa s tým aké sa Vám dajú roztiahnuť také dajte do rozpáleného oleja na panvici. Opekáme z obidvoch strán do ružova. Vyberáme ich na pripravený tanier kde sme si dali papierové utierky kde ich necháme odkvapkať s oleja. Takto ich všetky urobíme. Potom si ich potrieme podľa vlastnej chuti. Ja som urobila: 1 dcl vody 1 čajová lyžičky soli a 7 strúčikov cesnaku takú pastu a tým som potierala, kto chcel si pridal ešte syr, Tatarku alebo kečup. No a tu je hotovo.

    Žobrácke langoše - vynikajúce (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tu si vyberáme s čím chceme mať langoše.

    Žobrácke langoše - vynikajúce (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ešte jeden pohľad.

    Žobrácke langoše - vynikajúce (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ak skúsite - prajem dobrú chuť.

    Žobrácke langoše - vynikajúce (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist