Žobrácke langoše - vynikajúce fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 27. apríla 2016

Chcela by som sa s Vami podeliť o veľmi dobrý recept na jednoduché langoše. Nefotila som postup lebo som nevedela aké budú. Ale na budúce určite pridám. Zatiaľ len foto hotových langošov.

13
porcií
70 minút
príprava

Suroviny

1 kg
42 g
1 PL
0,5 L
Na potretie:
1 dcl
1 ČL
podľa chuti 6 - 7 strúčkov

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Urobíme si kvások, múku si preosejeme dáme do nej soľ dobre rozmiešame. Keď je kvások hotový vypracujeme si cesto- do kvásku pridáme múku so soľou a vodou. Ja som to miešala v stroji 10 minút. Potom necháme cesto vykysnúť asi 45-60 minút. Keď je cesto vykysnuté rozdelíme ho na 12-13 dielov, ktoré necháme ešte tiež podkysnúť asi 15-30 minút. Olej si necháme dobre rozpáliť/ oleja pridáme viac aby langoše plávali/, keď je olej rozpálený rukou si formujeme langoše. Nepoužívame váľok rozťahujeme len rukou. Aké sa Vám dajú urobiť-netrápime sa s tým aké sa Vám dajú roztiahnuť také dajte do rozpáleného oleja na panvici. Opekáme z obidvoch strán do ružova. Vyberáme ich na pripravený tanier kde sme si dali papierové utierky kde ich necháme odkvapkať s oleja. Takto ich všetky urobíme. Potom si ich potrieme podľa vlastnej chuti. Ja som urobila: 1 dcl vody 1 čajová lyžičky soli a 7 strúčikov cesnaku takú pastu a tým som potierala, kto chcel si pridal ešte syr, Tatarku alebo kečup. No a tu je hotovo.

    Žobrácke langoše - vynikajúce (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tu si vyberáme s čím chceme mať langoše.

    Žobrácke langoše - vynikajúce (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ešte jeden pohľad.

    Žobrácke langoše - vynikajúce (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ak skúsite - prajem dobrú chuť.

    Žobrácke langoše - vynikajúce (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

23 komentárov k receptu
mám rada langoše, aj mne sa osvedčili ako Tvoje - lacné a chutné. Občas pridám do cesta aj kyslú smotanu. Vonku si nezvyknem kupovať, iba v lete v Senci na jazerách robia výborné.
Hmm, dobrá věc takový langoš!! Jejda, hned bych si dala. Mno, pan doktor by mě hnal. Takže recept, foto a vůně musí stačit. Vidím, že i vínko je nachystané, jsi šikovná a pohotová žena!!
@sonulienka , robím presne tieto isté celé roky..prečo sú žobrácke, to neviem, ale u mňa sa volajú balatonské...robia ich všade na juhu a u susedov presne takto...ale krásne sa ti tiež vydarili)...podľa môjho receptu ich robil aj @mesiar50 pred pár dňami a veľmi sa mu páčili...inak, vyprážam ich vždy z jednej strany pod pokrievkou a keď ich obrátim, už ich iba dopečiem...sú ľahunké ako vánok...
Langoše jsou moje neštěstí. Na nich jsem snad závislý a nevím proč. Je to smutné, ale i když jdu okolo stánku kde je dělají tak musí jít a dát si. No a je jasné, že bude i Tvůj v mé k.k. uložený. Díky.
Tento recept sa mi páči, isto ho vyskúšam, najlepšie langoše som jedla keď sme chodili do Štúrova, tam priamo v areáli v stánku piekli langoše, natierali sme si ich cesnakovou vodou a chutili výborne. Pamätám sa že jeden langoš stál 3,- Kčs, piekli to tam také žienky v zásterkách, rad aj na 3/4 hodiny...
Fakt sú vynikajúce, včera večer som si zarobila cesto a dnes ráno som ich smažila. Išla som za mladými pozrieť vnúčika, tak som ich viezla v MHD. Spolucestujúcim vytáčali nosy :-) Rodina ich tiež pochválila. Už nikdy nebudem robiť tie s vajcom a smotanou. Smotanu si dáme radšej na ne :-)
Zaujali ma už cez týždeň a dnes som recept vyskúšala a musím uznať, sú vynikajúce. S cestom sa krásne pracovalo,bez následného podsýpania a tak krásne bublinky pri pražení som už dávno nemala.
Takže ďakujem za recept, vyskúšaný,uložený a nie posledný krát realizovaný☺


Vcera som mala velku brigadu,tak som zamiesila z kila muky.Musim uznat ze boli naozaj vyyyborne.Na skusku som odlozila kusok cesta do chladnicky na druhy den,krasne to dokyslo,ale jedna chyba bola,ze toho bolo malo.Dakujem za skvely recept,uz budem robit len podla tochto dakujem
@Maska10 tak to ma veľmi teší a tú istú chybu som aj ja okúsila čo sa stala aj Tebe a bolo málo. Ale hlavne, že nám chutia ani ja už nerobím iné len tieto jednoduché a výborné. Naozaj som rada, že som pomohla.

Pridaj komentár k receptu: