Foto: sonulienka
Chcela by som sa s Vami podeliť o veľmi dobrý recept na jednoduché langoše. Nefotila som postup lebo som nevedela aké budú. Ale na Zobraziť celý popisChcela by som sa s Vami podeliť o veľmi dobrý recept na jednoduché langoše. Nefotila som postup lebo som nevedela aké budú. Ale na budúce určite pridám. Zatiaľ len foto hotových langošov.
porcií
príprava
Postup
-
1
Urobíme si kvások, múku si preosejeme dáme do nej soľ dobre rozmiešame. Keď je kvások hotový vypracujeme si cesto- do kvásku pridáme múku so soľou a vodou. Ja som to miešala v stroji 10 minút. Potom necháme cesto vykysnúť asi 45-60 minút. Keď je cesto vykysnuté rozdelíme ho na 12-13 dielov, ktoré necháme ešte tiež podkysnúť asi 15-30 minút. Olej si necháme dobre rozpáliť/ oleja pridáme viac aby langoše plávali/, keď je olej rozpálený rukou si formujeme langoše. Nepoužívame váľok rozťahujeme len rukou. Aké sa Vám dajú urobiť-netrápime sa s tým aké sa Vám dajú roztiahnuť také dajte do rozpáleného oleja na panvici. Opekáme z obidvoch strán do ružova. Vyberáme ich na pripravený tanier kde sme si dali papierové utierky kde ich necháme odkvapkať s oleja. Takto ich všetky urobíme. Potom si ich potrieme podľa vlastnej chuti. Ja som urobila: 1 dcl vody 1 čajová lyžičky soli a 7 strúčikov cesnaku takú pastu a tým som potierala, kto chcel si pridal ešte syr, Tatarku alebo kečup. No a tu je hotovo.
-
2
Tu si vyberáme s čím chceme mať langoše.
-
3
Ešte jeden pohľad.
-
4
Ak skúsite - prajem dobrú chuť.
varecha.pravda.sk/recepty/langose-ako-od-balatonu/4057-re...
a potvrdzujem, sú výborné.
@vika2 ale tie tam pečú stále boli sme vlani a piekli ich no samozrejme nie tie žienky ale boli výborné dali sme si.
Ďakujem Vám.
Takže ďakujem za recept, vyskúšaný,uložený a nie posledný krát realizovaný☺
@marianne špaldové som ešte nerobila ale neveste dám recept ona používa špaldovú múku.