Pekelné bravčové koleno podľa horárky fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 30. apríla 2016

Tento recept mám podľa pani horárky. Ponúkla nás takýto pekelným kolenom počas chystania dreva v hore. Mal som ho už veľa rokov. Nedávno pri Zobraziť celý popisTento recept mám podľa pani horárky. Ponúkla nás takýto pekelným kolenom počas chystania dreva v hore. Mal som ho už veľa rokov. Nedávno pri upratovaní som naň natrafil. Koleno som mal tak som to urobil. Je to sýte jedlo na ťažkú prácu v hore.

6 -10
porcií
45 minút
príprava
250 minút
tepelná úprava

Suroviny

1700 g
120 g
100 g
2 PL
1 celá hlávka
6 ks (alebo čili steril.)
0,5 dl




Postup

  1. 1

    Chren a zázvor očistený nastrúhame na malých okách. Cesnak očistený prelisujeme. Feferóny mixujeme na kašu. Všetko to dáme do misky plus horčicu a 0,5dcl nálevu s feferónov. Dobré to zmiešame. Necháme postať pol hodinu. Postup nebude podarilo sa mi vymazať obrázky postupu pri prenášaní do PC. Aj to sa stáva.

    Pekelné bravčové koleno podľa horárky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravenú zmes poriadne natrieme na koleno. Pomaznať sa pri natieraní ako s partnerovým kolenom. Nech sa marináda pekne do mäsa nasaje.

    Pekelné bravčové koleno podľa horárky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Natreté koleno dáme do mikroténového vrecka. Vytlačíme vzduch a zauzlime. Ja som to poistil ešte dvomi vreckami. Potom som to ešte obalil viac násobne potravinárskou fóliou. jedna sa o to aby sa počas varenia k mäsu nedostála voda.

    Pekelné bravčové koleno podľa horárky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dáme to variť do hrnca na pomalé varenie. Nesmie prudko variť. Varíme 4 -4,5 hodiny. To mäso sa musí vo vrecku samé deliť od kosti. Vytvorí sa v ňom akože tekutina. To je podstate riedka masť spojená s marinádou.

    Pekelné bravčové koleno podľa horárky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po tomto čase to vytiahneme do pripravenej misy. Pozor nech nám to v hrnci nepraskne a nenaberie sa voda z neho. Je to totiž nafúknuté ako balón. V mise to necháme trochu ochladnúť a potom rozrežeme. To aby sme sa neobarili. Fólie vytiahneme aj kosť a tu dáme psíkovi, ktorý čaká za dverami a cíti vôňu. Mäso aj kože krájame na 3 - 4 cm kusy. Všetko to aj zo šťavou dáme do formy. Necháme ochladnúť a potom do chladničky na 12 hodín. Po tej dobe je to dobre stuhnuté. Vyklopíme na pevnú podložku. No a môžeme krájať. Ja som k tomu dal paradajky a papriky iné netreba. Kto chce môže dať k tomu kyslú kapustu, alebo čalamádu. Je to ohromné ochutené a plamenné. Dobrý chlieb k tomu a dobrú chuť.

    Pekelné bravčové koleno podľa horárky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

havino
naozaj ma recept zaujal, manžel máva na narodky chlapské bašále, jeden ma ešte len čaká a veru už neviem čo by som im k zajedaniu pripravila, ukladám si recept, vyzerá výborne
haji
Hmm, tak recept máme, ještě mi chybí tá hora. Dobrota to musí být véélikáá, tiše závidím! Je to fakt originální zpracování údeného kolena, jsi fajnšmekr! Jen na fotkách nevidím hasící přístroj, jistě je to součást servisu!! haha
farbuska
Nuž, toto znie a vyzerá dobre. Onedlho príde otec, tak toto spravím jemu a bratovi (a sebe, samozrejme). Vďaka za recept.
veronikkka
vynikajúce, fantastické, úžasné 5*
škoda, že a Ti vymazali fotky postupu, chvíľu som si to musela premietať v mysli, popis je však zrozumiteľný, vedela som si celé predstaviť.
jo, a veta v bode č. 2 ma dobre rozosmiala:
"Pomaznať sa pri natieraní ako s partnerovým kolenom." :D
a myslel si to ako muž s partnerkinym kolenom a žena s partnerovým kolenom?
no super bonus :D
pilcik
S týmto si ma dostal. Nemohol som odolať tak dnes spravené a už sa chladí s chladničke. No musím si ešte zohnať ten liek na žlčník aj ja s ním mám potiaže ha ha. Recept uložený a *****.
bembo
tak na toto som veľmi zvedavý aké to bude.už len na obrázku to vyzerá excelentne.najbližšie keď budem kupovať koleno bude urobené podľa tohoto receptu
sracz
Excelentné pohostenie pri mariáš partičke, @patroveckypitrs kamarát a buď si istý, že do rána sa mariášnikov nezbavíš. Bars fajne, prudko jedlé a rozhodne hodné nasledovania či repete aj viac ako 12 000 km od domova. Idem Ti ja, bratku milý, pozháňať to koleno. Surové, aj keď je to aj tu vácnosť, som už "splašil a zmajstroval" ku všeobecnej spokojnosti! Trasiem TI pravicu a s uznaním poklepkávam po ramene!
alimi
Super - skvelé - to sa skúsi :) :) Leto sa blíži - ideálny recept....akurát uvažujem, či by sa to dalo dať aj do sáčku na pečenie a urobiť v rúre.....nech sa nebojím, že vrecká vo vode prasknú.
oslancan
Ľudia Boží, majte zľutovanie. Asi budem musieť zrušiť KK. V mojom veku sú tieto recepty pomalá samovražda. Pripadám si ako ten pes čo uteká za autom, a potom čo s ním.....Je to nádhera čítať a pozerať. Slín plné ústa o vôkol počuť len tiché vzdychanie




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia