
Ohromné bravčové plece v pomalom hrnci
Tento recept mám tu z Varechy pod názvom božské mäso od @Katkaszaboova. Dávam ho len na pripomenutie tohto skvelého receptu....

Bratislavské pliecko podľa ČSN
Toto retro jedlo poznajú najmä tí skôr narodení, bolo súčasťou jedálnička takmer každého hostinca, závodnej či školskej jedálne....

Bravčové karé s lečom a ajvarom
Mäso na šťavičke ako deti hovoria. Robil som toho viac. Zvyšok išiel do pohárov na rýchly obed....

Klobásové mäso z pohára
Takéto mäso vraj bývalo v plechovkách. Tento recept som skúšal na viackrát, až sa to...

Retro mäso v skle
Je to mäso robené v pomalom hrnci a dá sa jesť na studeno, alebo použiť na rýchly obed či večeru....

Kubánska Ropa Vieja - trhané hovädzie mäso
Národné kubánske jedlo, tradične servírované s ryžou, čiernou fazuľou a plantain banánmi...

Dusené jahňacie kolienko so saturejkou
Na tento sviatočný deň som pripravila dusené jahňacie kolienko, ktoré som na záver posypala saturejkou.

Dusené dolné morčacie stehná s vínovou omáčkou
Tento recept som objavil na kuchyni Lidla od Romana Paulusa. Vyskúšal som ho a poviem vám, je to vysoký level chutí....

Hovädzia nožina v paradajkovej šťave
Je to veľmi chutný recept robený v pomalom hrnci.

Bravčové pliecko po cigánsky
Mala som na pracovisku kolegu Róma. Keď som sa ho opýtala, čo varila manželka včera, často odpovedal - nokerle s lečom a klobásou....

Bravčová podbrušina s hubovou plnkou so saturejkou
Dnešný nedeľný obed z bravčovej podbrušinky....

Kuracia panvica s nádychom Bombaja
Recept je podľa môjho obľúbeného kuchára Sunil Vijayakar. Celkom jednoduché, rýchle a veľmi voňavé jedlo....

Jahňacie medailóniky na červenom víne so saturejkou
Veľmi jednoduchý obed z jahňacieho mäsa.

Bravčové mäso kamikadze v pomalom hrnci
Máte radi oheň s vetrom v ústach. Toto mäso a omáčka je oheň, ktorý zacítite...

Jahňací chrbát na bielom víne s karamelizovanými slivkami
Veľmi chutný jahňací chrbát dusený vcelku. Podlievala som ho bielym vínom a pripravila som k nemu...

Hovädzí plátok na drienkovom lekvári a bielom víne
Nedeľný obed z hovädzieho mäsa, ktoré som pripravovala na drienkovom lekvári a bielom víne.

Kuracina na zelenine s krúpami
Jednoduché chutné kuracie mäso so zeleninou a s jačmennými krúpami.

Bravčová krkovička na víne a hrášku
Chutné šťavnaté mäso z bravčovej krkovičky bez kosti.

Morčacie stehno na víne s guľkami plnenými červenou kapustou
Nedeľný obed. Morčacie stehno pečené na panvici s bielym vínom a ako príloha sú zemiakové guľky...

Kuracie prsia na pomarančoch
Opäť jeden z receptov, v ktorých sa kombinuje mäso a ovocie - nejako mi teraz táto...

Bravčová krkovička na červenom víne s tymianom
Náš nedeľný obed z bravčovej krkovičky pripravenej na červenom víne s tymianom. Podávala som s nokerlami....

Morčacie krídla na bielom víne s kuriatkami
Nedeľný obed s výbornými morčacími krídlami a čerstvými kuriatkami.

Kuracina s hustou cibuľovo-horčicovou omáčkou
Môj variant s obľúbenou cestovinou. Drží ma to už od detstva; keď sa mi chce niekto...

Hovädzia roštenka na červenej cibuli
Náš nedeľný obed z domácej hovädziny na červenej cibuli s paradajkovou šťavou a červeným vínom.

Bravčové karé na hubách
Jednoduché a chutné jedlo, ak sa niekto chce zbaviť zásoby sušených húb z minulej sezóny...

Perkelt s kuracími budzogánikmi na zelenine
Výraz „kuracie budzogániky“ som odkopíroval od mojich Čvorgľov „Bľižňakoch“, krátko na to kedy sa „vy-odkopali” z...

Kuřecí kousky s májovkama
Soused se podělil o májovky. Věřil jsem a uvařil. Tento druh hub neznám a nesbírám....

Hovädzí plátok na škorici s farebnou zeleninou
Náš nedeľný obed dnes z hovädzieho pliecka ochuteného škoricou, klinčekmi a farebnou zeleninou.

Morčacie stehno na zelenine
Morčacie stehno (príp. aj iné mäso, hovädzie je tiež výborné) nakrájame na väčšie kusy (prsia...

Vepřová krkovička na houbách
Tak jsem zpracovával tu krkovičku a na tu v leču jsem potřeboval krásné plátky a zbyli mně...

Vepřová krkovička v ostrém leču
Tak pro změnu něco k jídlu. Jezdíme na soukromou farmu pro maso. Bylo po zabijačce...

Kurkumaš
Keď môže byť paprikáš, tak prečo by sa nemohol uvariť aj kurkumaš. To aby dievčence...

Hovädzie mäso z tlakového hrnca
Výhody varenia v tlakovom hrnci... Zachovanie väčšieho množstva živín, výraznejšia chuť jedla, úspora času, úspora energií a...