Dusené jahňacie kolienko so saturejkou fotorecept
Foto: Izabella929
Na tento sviatočný deň som pripravila dusené jahňacie kolienko, ktoré som na záver posypala saturejkou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Jahňacie kolienko som umyla a osušila.
-
2
Na panvici som nechala rozohriať masť a kolienko som sprudka opiekla zo všetkých strán.
-
3
Mäso som osolila, okorenila, posypala rascou a paprikou.
-
4
Pridala som na štvrtiny nakrájanú cibuľu, podliala vodou a pod pokrievkou dusila 50 minút.
-
5
Po 50 minútach som mäso odkryla...
-
6
...a opiekla zo všetkých strán ešte 10 minút.
-
7
Napokon som upečené mäso posypala rozmrvenou saturejkou. Už som ho nepiekla, len som výpekom poliala mäso, aby malo chuť po saturejke.
-
8
Podávala som ho s pečenými zemiakmi a kapustovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť.
-
9
Upečené mäso sa krásne oddelilo od kosti a bolo šťavnaté.
Terinka ,jahnacinka je krehucka,dobre sa prepiekla a šťavnatá bola..kúpila som ju od súkromníka,ktorý chová ovce..som veľmi spokojná,obed bol vynikajúci...ďakujem pekne za komentár...
Milá @haji ďakujem pekne za tvoj komentár.
Ďakujem pekne za komentár..
Ďakujem pekne za komentár... Teší ma ze sa ti recep na jahňacie mäso paci...