Dusené hovädzie mäso
Dusené hovädzie mäso

Hovädzia nožina v paradajkovej šťave fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 28. marca 2020
Hovädzia nožina v paradajkovej šťave (fotorecept)
Foto: kvakac

Je to veľmi chutný recept robený v pomalom hrnci.

8
porcií
10 minút
príprava
270 minút
na 90 - 95 °C

Suroviny

1100 g
140 g
800 g
100 g
130 g
5 strúčikov
1 PL
120 g
100 g
1 KL
1 KL
1 l
30 g (82 %)




Postup

  1. 1

    Z hovädzej nožiny orežeme trčiace časti. Ostane nám len vcelku sval. Zviažeme špagátom, aby sa pri varení mäso nerozpadlo.

    Hovädzia nožina v paradajkovej šťave (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na veľkej panvici zohrejeme masť a na nej opečieme mäso. Mäso preložíme do pomalého hrnca.

    Hovädzia nožina v paradajkovej šťave (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vo výpeku opečieme krájanú slaninu na kocky a na plátky pokrájanú cibuľu do červena. Ďalej pridáme strúhaný cesnak, ten necháme nech prevonia.

    Hovädzia nožina v paradajkovej šťave (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do toho potom vložíme mrkvu a petržlen nastrúhané na jemno. Chvíľu opečieme...

    Hovädzia nožina v paradajkovej šťave (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme paradajky a pretlak (kupované paradajky nestali za nič, tak som použil konzervy). Miešame a dusíme, tak aby sa vytratila všetka voda. Pozor nech zase neprihorí. Napokon zalejeme horúcim vývarom a pridáme koreniny. Necháme prejsť chvíľu varom.

    Hovädzia nožina v paradajkovej šťave (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vlejeme do pomalého hrnca k mäsu. Zapneme hrniec na Low a robíme štyri hodiny.

    Hovädzia nožina v paradajkovej šťave (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po štyroch hodinách mäso vytiahneme z hrnca a odstránime špagát.

    Hovädzia nožina v paradajkovej šťave (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Všetku omáčku prepasírujeme cez sitko. Omáčku potom v hrnci varíme na nami požadovanú hustotu. Na záver pridáme maslo, nech nám to zjemní. Ochutnáme a až teraz osolíme ak je malo slané. Počas varenia si uvaríme špagety alebo inú cestovinu.

    Hovädzia nožina v paradajkovej šťave (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    A jedlo máme hotové. Na tanier naložíme špagety, plátky mäsa a polejeme omáčkou. Kto chce si pridá strúhaný sýr.

    Hovädzia nožina v paradajkovej šťave (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

haji
Další poklad, @kvakac jede!!
Kouzelný receptík, fajnové suroviny, postup, foto jako ze žurnálu. Mně by moc chutnalo. Jsi nesmírně šikovný!
Přeji Požehnanou neděli tobě i celé rodině! Držme sa!!
kvakac
@haji (29.3.2020 10:07)

Vďaka za koment. Veď to aj trvalo 3 dní pokiaľ som to pridal. Nechce to brať obrázky. Ešte som chcel pridať morčacie ( krutí ) stehno dolné a to už nejde vôbec pridať, ale reklamy tie vyskakujú ako príšery z poza riadkov. No hold reklama je dôležitá. Web ma asi korona vírus a je v karanténe.
haji
@kvakac (29.3.2020 11:31)
Souhlas a je toho víc, co už.
Jsi jedna velká trpělivost, díky za vložení receptíků v takových podmínkách.
používateľ nemá avatar
123
123
Boóže, keby mne tak doma niekto varil... ale to by som bola asi ako sud... Nádherný recept...
1x kvakac
kvakac
@violetacamorova (29.3.2020 12:20)

Vďaka za koment. Ja si neviem vynachváliť pomaly hrniec. Pripravím dám do neho a mám par hodín pokoj. Tam mi to nekypí, neprihorí, mäso je mäkké a zelenina sa nerozvarí. Keď sa stým naučí robiť je to paráda.
kvakac
@123 (29.3.2020 14:49)

Vďaka za koment. Veď je to dobré sadnúť k stolu na hotové jedlo, to inak chutí. Veď ja stále zas nevarím, ale keď mi čas dá, tak áno. Mňa to baví.
kvakac
@olinecka (30.3.2020 19:32)

To je zmiešanina viacerých korenín z Gruzínska. Tam to používajú často. Ja to mám s Čiech. www.renykoreni.cz. Tam sa to dá objednať. Alebo +420 777 66 19 54 mobil na sms. Na mäso aj vnútornosti je to veľmi dobré korenie.
sracz
... nuž teraz si kamarát Kvákač zabodoval u mňa naozaj na plno! Hovädzia nožina, alias labsár, alias môčing, či kližka je totiž, popri bravčovej krkovičke, moje najobľúbenejšie mäso! Až by som po tzv. "korunovačnom víruse" náhodou zablúdil aj do Tvojeho "revíru", máš u mňa fľašu pravej drienkovice z Turne nad Bodvou a ak by boli problémy s putovaním, tak aspoň litrík pravej "meruňkovice ze Slovácka"! Maj naďalej kopčisko šťastia, pevné zdravie a silné nervy!
1x kvakac
kvakac
@sracz (1.4.2020 04:33)

Vďaka za pekný koment. Želám tiež tebe a celej rodine veľa zdravia v tejto ťažkej dobe.
1x sracz




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia