Hovädzia nožina v paradajkovej šťave fotorecept
Foto: kvakac
Je to veľmi chutný recept robený v pomalom hrnci.
porcií
príprava
na 90 - 95 °C
Postup
-
1
Z hovädzej nožiny orežeme trčiace časti. Ostane nám len vcelku sval. Zviažeme špagátom, aby sa pri varení mäso nerozpadlo.
-
2
Na veľkej panvici zohrejeme masť a na nej opečieme mäso. Mäso preložíme do pomalého hrnca.
-
3
Vo výpeku opečieme krájanú slaninu na kocky a na plátky pokrájanú cibuľu do červena. Ďalej pridáme strúhaný cesnak, ten necháme nech prevonia.
-
4
Do toho potom vložíme mrkvu a petržlen nastrúhané na jemno. Chvíľu opečieme...
-
5
Pridáme paradajky a pretlak (kupované paradajky nestali za nič, tak som použil konzervy). Miešame a dusíme, tak aby sa vytratila všetka voda. Pozor nech zase neprihorí. Napokon zalejeme horúcim vývarom a pridáme koreniny. Necháme prejsť chvíľu varom.
-
6
Vlejeme do pomalého hrnca k mäsu. Zapneme hrniec na Low a robíme štyri hodiny.
-
7
Po štyroch hodinách mäso vytiahneme z hrnca a odstránime špagát.
-
8
Všetku omáčku prepasírujeme cez sitko. Omáčku potom v hrnci varíme na nami požadovanú hustotu. Na záver pridáme maslo, nech nám to zjemní. Ochutnáme a až teraz osolíme ak je malo slané. Počas varenia si uvaríme špagety alebo inú cestovinu.
-
9
A jedlo máme hotové. Na tanier naložíme špagety, plátky mäsa a polejeme omáčkou. Kto chce si pridá strúhaný sýr.
Kouzelný receptík, fajnové suroviny, postup, foto jako ze žurnálu. Mně by moc chutnalo. Jsi nesmírně šikovný!
Přeji Požehnanou neděli tobě i celé rodině! Držme sa!!
Vďaka za koment. Veď to aj trvalo 3 dní pokiaľ som to pridal. Nechce to brať obrázky. Ešte som chcel pridať morčacie ( krutí ) stehno dolné a to už nejde vôbec pridať, ale reklamy tie vyskakujú ako príšery z poza riadkov. No hold reklama je dôležitá. Web ma asi korona vírus a je v karanténe.
Souhlas a je toho víc, co už.
Jsi jedna velká trpělivost, díky za vložení receptíků v takových podmínkách.
Vďaka za koment. Ja si neviem vynachváliť pomaly hrniec. Pripravím dám do neho a mám par hodín pokoj. Tam mi to nekypí, neprihorí, mäso je mäkké a zelenina sa nerozvarí. Keď sa stým naučí robiť je to paráda.
Vďaka za koment. To veru bol pochutili sme si na tom.
Vďaka za koment. Veď je to dobré sadnúť k stolu na hotové jedlo, to inak chutí. Veď ja stále zas nevarím, ale keď mi čas dá, tak áno. Mňa to baví.
To je zmiešanina viacerých korenín z Gruzínska. Tam to používajú často. Ja to mám s Čiech. www.renykoreni.cz. Tam sa to dá objednať. Alebo +420 777 66 19 54 mobil na sms. Na mäso aj vnútornosti je to veľmi dobré korenie.
Vďaka za pekný koment. Želám tiež tebe a celej rodine veľa zdravia v tejto ťažkej dobe.