Bravčové karé s lečom a ajvarom fotorecept
Foto: kvakac
Mäso na šťavičke ako deti hovoria. Robil som toho viac. Zvyšok išiel do pohárov na rýchly obed. Keď ostane teplo, tak sa jednému Zobraziť celý popisMäso na šťavičke ako deti hovoria. Robil som toho viac. Zvyšok išiel do pohárov na rýchly obed. Keď ostane teplo, tak sa jednému nechce stať pri sporáku. Hodia sa k tomu rôzne prílohy. Je to robené v pomalom hrnci.
porcií
príprava
na 90-97 °C
Suroviny
1750 g |
|
450 g |
|
670 g (zámocké alebo domáce) |
|
350 g (alebo domáci) |
|
1 KL |
|
1 PL |
|
|
|
200 ml |
|
1 ks stredný (biela časť) |
|
Postup
-
1
Do pomalého hrnca dáme nakrájaný pór na kolieska.
-
2
Na to dáme slaninu pokrájanú na drobno.
-
3
Ďalej pridáme mäso nakrájané na kúsky veľkosti sústa.
-
4
Osolíme, okoreníme, posypeme cesnakom a zalejeme vodou.
-
5
Lečo rozmixujeme, nalejeme na mäso a dáme na to aj ajvar. Zakryjeme hrniec a zapneme ho na LOW a robíme štyri hodiny.
-
6
Po tejto dobe je mäso mäkké a šťavnaté, aj šťava je dostatočne hustá. Vonia to riadne. Ja som dal niečo na obed a zvyšok do pohárov. Nechám vychladnúť a potom ešte raz sterilizovať do pary na hodinu. Je potom zásoba na horúce dni.
-
7
Dnes sme mali k tomu špagety. No hodí sa k tomu ryža aj zemiaky. Chuť je podobná ako belehradský rezeň.
Vďaka za koment. U nás PH funguje veru často. Je to vďačné varenie, keď si naň zvykne.
Vďaka za koment. Je to chuť ako belehradský rezeň, len je to pokrájané a chutnejšie o ten ajvar. Možnože tam griliju veľa krkovičky keď nie je k zohnaniu. Niektoré návyky z mladosti ostávajú po celý život. A keď nie sú, tak sa len spomína. Ja si neviem predstaviť, že ba nebola krkovička. Brŕ až ma striaslo pri tej predstave. Pekné dni želám.