Bravčové karé
Bravčové karé

Bravčové karé s lečom a ajvarom fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 9. júna 2020
Bravčové karé s lečom a ajvarom (fotorecept)
Foto: kvakac

Mäso na šťavičke ako deti hovoria. Robil som toho viac. Zvyšok išiel do pohárov na rýchly obed. Keď ostane teplo, tak sa jednému Zobraziť celý popisMäso na šťavičke ako deti hovoria. Robil som toho viac. Zvyšok išiel do pohárov na rýchly obed. Keď ostane teplo, tak sa jednému nechce stať pri sporáku. Hodia sa k tomu rôzne prílohy. Je to robené v pomalom hrnci.

15
porcií
15 minút
príprava
240 minút
na 90-97 °C

Suroviny

1750 g
450 g
670 g (zámocké alebo domáce)
350 g (alebo domáci)
1 KL
1 PL
200 ml
1 ks stredný (biela časť)




Postup

  1. 1

    Do pomalého hrnca dáme nakrájaný pór na kolieska.

    Bravčové karé s lečom a ajvarom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na to dáme slaninu pokrájanú na drobno.

    Bravčové karé s lečom a ajvarom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ďalej pridáme mäso nakrájané na kúsky veľkosti sústa.

    Bravčové karé s lečom a ajvarom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Osolíme, okoreníme, posypeme cesnakom a zalejeme vodou.

    Bravčové karé s lečom a ajvarom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Lečo rozmixujeme, nalejeme na mäso a dáme na to aj ajvar. Zakryjeme hrniec a zapneme ho na LOW a robíme štyri hodiny.

    Bravčové karé s lečom a ajvarom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po tejto dobe je mäso mäkké a šťavnaté, aj šťava je dostatočne hustá. Vonia to riadne. Ja som dal niečo na obed a zvyšok do pohárov. Nechám vychladnúť a potom ešte raz sterilizovať do pary na hodinu. Je potom zásoba na horúce dni.

    Bravčové karé s lečom a ajvarom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dnes sme mali k tomu špagety. No hodí sa k tomu ryža aj zemiaky. Chuť je podobná ako belehradský rezeň.

    Bravčové karé s lečom a ajvarom (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

haji
Vděčný receptík! Včera jsem PH ometla z pavučin a zprovoznila, funguje. Díky za inspiraci pro pomaláč.
kvakac
@haji (9.6.2020 20:43)

Vďaka za koment. U nás PH funguje veru často. Je to vďačné varenie, keď si naň zvykne.
sracz
Vďačný a nadovšetko chutný rcp, vážený Kvakac, kamarát od šporáka! So zdvihnutým obočím sa úprimne čudujem, že Ti z tejto dobroty ostane aj na zavarenie. Našťastie karé a dokonca naozaj dobré tu nie je problém dostať. ... no bravčovú krkovičku aspoň 3 kilovú, tu nezoženieš ani keby si sa roztrhol.
1x kvakac
kvakac
@sracz (16.6.2020 20:07)

Vďaka za koment. Je to chuť ako belehradský rezeň, len je to pokrájané a chutnejšie o ten ajvar. Možnože tam griliju veľa krkovičky keď nie je k zohnaniu. Niektoré návyky z mladosti ostávajú po celý život. A keď nie sú, tak sa len spomína. Ja si neviem predstaviť, že ba nebola krkovička. Brŕ až ma striaslo pri tej predstave. Pekné dni želám.
1x sracz




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia