Bravčové karé
Bravčové karé

Bravčové karé s lečom a ajvarom fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 9. júna 2020
Bravčové karé s lečom a ajvarom (fotorecept)
Foto: kvakac

Mäso na šťavičke ako deti hovoria. Robil som toho viac. Zvyšok išiel do pohárov na rýchly obed. Keď ostane teplo, tak sa jednému nechce stať pri sporáku. Hodia sa k tomu rôzne prílohy. Je to robené v pomalom hrnci.

15
porcií
15 minút
príprava
240 minút
na 90-97 °C

Suroviny

1750 g
450 g
670 g (zámocké alebo domáce)
350 g (alebo domáci)
1 KL
1 PL
200 ml
1 ks stredný (biela časť)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do pomalého hrnca dáme nakrájaný pór na kolieska.

    Bravčové karé s lečom a ajvarom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na to dáme slaninu pokrájanú na drobno.

    Bravčové karé s lečom a ajvarom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ďalej pridáme mäso nakrájané na kúsky veľkosti sústa.

    Bravčové karé s lečom a ajvarom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Osolíme, okoreníme, posypeme cesnakom a zalejeme vodou.

    Bravčové karé s lečom a ajvarom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Lečo rozmixujeme, nalejeme na mäso a dáme na to aj ajvar. Zakryjeme hrniec a zapneme ho na LOW a robíme štyri hodiny.

    Bravčové karé s lečom a ajvarom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po tejto dobe je mäso mäkké a šťavnaté, aj šťava je dostatočne hustá. Vonia to riadne. Ja som dal niečo na obed a zvyšok do pohárov. Nechám vychladnúť a potom ešte raz sterilizovať do pary na hodinu. Je potom zásoba na horúce dni.

    Bravčové karé s lečom a ajvarom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dnes sme mali k tomu špagety. No hodí sa k tomu ryža aj zemiaky. Chuť je podobná ako belehradský rezeň.

    Bravčové karé s lečom a ajvarom (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Vděčný receptík! Včera jsem PH ometla z pavučin a zprovoznila, funguje. Díky za inspiraci pro pomaláč.
@haji (9.6.2020 20:43)

Vďaka za koment. U nás PH funguje veru často. Je to vďačné varenie, keď si naň zvykne.
Vďačný a nadovšetko chutný rcp, vážený Kvakac, kamarát od šporáka! So zdvihnutým obočím sa úprimne čudujem, že Ti z tejto dobroty ostane aj na zavarenie. Našťastie karé a dokonca naozaj dobré tu nie je problém dostať. ... no bravčovú krkovičku aspoň 3 kilovú, tu nezoženieš ani keby si sa roztrhol.
1x kvakac