Bravčové srdce na cibuľke s horčicou fotorecept
Foto: izabella929
Dnes obed z bravčového srdiečka na cibuľke a pridala som pre chuť aj kremžskú horčicu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčové srdce som umyla , osušila.
-
2
Prekrojila som ho na polovicu...
-
3
...a priečne pokrájala na plátky. Pripravila som si cibuľu a jeden strúčik cesnaku.
-
4
Pol lyžice masti som nechala rozohriať a plátky srdca som na nej nechala zatiahnuť. Potom som ich vybrala do misy.
-
5
Do výpeku som pridala ešte pol lyžice masti a pridala som nakrájanú cibuľu a cesnak.
-
6
Všetko som opiekla do zlatista a pridala som horčicu.
-
7
Všetko som zmiešala a zaliala troškou vody a tento základ som nechala chvíľku povariť.
-
8
Pridala som plátky srdca.
-
9
Všetko som osolila, okorenila, pridala som štipku rasce, bobkový list, celé nové korenie a borievku. Takto som pod pokrievkou dusila srdce 50 minút.
-
10
Keď bolo srdce mäkké, rozmiešala som v troške vody kukuričný škrob a pridala som k mäsu.
-
11
Už iba chvíľku pri zníženom plameni som nechala prejsť varom.
-
12
K obedu som pripravila ako prílohu ryžu s malými kocôčkami mrkvy. Prajem vám dobrú chuť.
Ďakujem pekne,,,mám rada vnútornosti,,aj srdiečko nám chutilo...)
No s vínom isté lepšie ,ale teraz som doma nemala ...ďakujem pekne za komentár..
Tak to som rada,keď moje recepty niekto vyskúša....ďakujem pekne za komentár...
@haji ,milá moja už som včera na teba myslela,že či nie si chorá...dvojnásobne sa teraz teším,že si sa ozvala... Ďakujem pekne za komentár...
Je to asi tak ,že ma kritizovali,že bez slaniny žiadne mäso nerobím...je to pravda,lebo ten čo má kritizuje asi nevie co je dobre a zdravé...tak som teraz výnimočne nedala,ale tá chuť mi tam veľmi chýbala...
Jsi milá, Izi, jsem v pořádku. Jen jsem musela víc odpočívat. Někdy to tak mám. Měj klidné a pohodové dny, milá Izi!