Kuracie prsia na pomarančoch
Kuracie prsia na pomarančoch

Kuracie prsia na pomarančoch fotorecept

siuuu - fotkasiuuu, 28. septembra 2019
Kuracie prsia na pomarančoch (fotorecept)
Foto: siuuu

Opäť jeden z receptov, v ktorých sa kombinuje mäso a ovocie - nejako mi teraz táto kombinácia ide na chuť. Tak dnes som sa vyšantila s kuracinkou a pomarančom. Trocha viac roboty pri príprave surovín, ale inak v podstate brnkačka. A výborná chuť výsledného jedla - teda aspoň my sme si to vychutnali - zmizlo z tanierov len taký fukot.

4
porcie
25 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g (alebo vykostené stehná bez kože)
2 ks
1 ks
2 strúčiky
1 ks čerstvá
1 ks (zelená časť)
2-3 PL
2 hrste (čerstvý alebo mrazený)
4 PL (alebo sladšie červené)
2 PL
1 PL
1 dl
podľa chuti
podľa chuti
1 ČL
1 PL (alebo kukuričný)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistíme a nakrájame si všetky suroviny - mäso na kúsky, papriku na prúžky, cibuľu a cesnak na drobno. Pomaranče očistíme tak, aby na nich nezostala ani biela šupka - ja ich jednoducho obkrájam zo všetkých strán nožom - a ostrým nožom vykrojíme jednotlivé mesiačiky - šťavu zachytíme.

    Kuracie prsia na pomarančoch (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do pomarančovej šťavy pridáme sójovú omáčku, víno, chilli omáčku a škrob, ktorý najskôr rozmiešame vo vode, premiešame.

  3. 3

    Na oleji orestujeme pokrájané mäsko, pridáme cibuľu, papriku a hrášok a pár minút restujeme. Keď je mäsko urobené, pridáme kurkumu, soľ, korenie.

    Kuracie prsia na pomarančoch (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Premiešame a zalejeme zmesou pomarančovej šťavy, vína, sójovej omáčky, chilli a škrobu. Miešame pokiaľ omáčka nezhustne. Nakoniec jemne vmiešame pokrájanú jarnú cibuľku a kúsky pomarančov, minútku-dve prehrejeme. Podávame s ryžou.

    Kuracie prsia na pomarančoch (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: