Kuracie prsia na pomarančoch fotorecept
Foto: siuuu
Opäť jeden z receptov, v ktorých sa kombinuje mäso a ovocie - nejako mi teraz táto kombinácia ide na chuť. Tak dnes som sa Zobraziť celý popisOpäť jeden z receptov, v ktorých sa kombinuje mäso a ovocie - nejako mi teraz táto kombinácia ide na chuť. Tak dnes som sa vyšantila s kuracinkou a pomarančom. Trocha viac roboty pri príprave surovín, ale inak v podstate brnkačka. A výborná chuť výsledného jedla - teda aspoň my sme si to vychutnali - zmizlo z tanierov len taký fukot.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g (alebo vykostené stehná bez kože) |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
1 ks čerstvá |
|
1 ks (zelená časť) |
|
2-3 PL |
|
2 hrste (čerstvý alebo mrazený) |
|
4 PL (alebo sladšie červené) |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1 dl |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 ČL |
|
1 PL (alebo kukuričný) |
|
Postup
-
1
Očistíme a nakrájame si všetky suroviny - mäso na kúsky, papriku na prúžky, cibuľu a cesnak na drobno. Pomaranče očistíme tak, aby na nich nezostala ani biela šupka - ja ich jednoducho obkrájam zo všetkých strán nožom - a ostrým nožom vykrojíme jednotlivé mesiačiky - šťavu zachytíme.
-
2
Do pomarančovej šťavy pridáme sójovú omáčku, víno, chilli omáčku a škrob, ktorý najskôr rozmiešame vo vode, premiešame.
- 3
Na oleji orestujeme pokrájané mäsko, pridáme cibuľu, papriku a hrášok a pár minút restujeme. Keď je mäsko urobené, pridáme kurkumu, soľ, korenie.
- 4
Premiešame a zalejeme zmesou pomarančovej šťavy, vína, sójovej omáčky, chilli a škrobu. Miešame pokiaľ omáčka nezhustne. Nakoniec jemne vmiešame pokrájanú jarnú cibuľku a kúsky pomarančov, minútku-dve prehrejeme. Podávame s ryžou.
- 3
Na kačku na pomarančoch sa chystám už dlho, predlho - ale vždy u nás zvíťazila zatiaľ klasika - ale raz to určite skúsim, pretože to musí byť úžasná chuť.
V tomto recepte je kurkumy málo, takže neoplyvnila chuť, iba dodala farbu - ale určite by sa dalo aj bez nej