Salašnícky guláš s kapustou fotorecept
Foto: izabella929
Takto sme sa pripravovali na zber hrozna. Guláš, ktorý sa môže pripravovať aj s kyslou aj čerstvou kapustou a tiež sa môže použiť ľubovoľné Zobraziť celý popisTakto sme sa pripravovali na zber hrozna. Guláš, ktorý sa môže pripravovať aj s kyslou aj čerstvou kapustou a tiež sa môže použiť ľubovoľné mäso. Ja som pripravila z bravčového kolena, ale iba z mäsa, kosť som ešte odložila na iné použitie. Pripravila som si sama kyslú kapustu, takže som ju chcela vyskúšať.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g (mäso bez kosti) |
|
250 g domáca |
|
80 g (z mangalice) |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
100 ml |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
|
|
štipka |
|
Postup
-
1
Odkrojila som časť mäsa z bravčového kolena a nakrájala na malé kocky aj spolu s kožou.
-
2
Slaninu, cibuľu aj cesnak som nakrájala na kocky.
-
3
Pred týždňom som si pripravila kyslú kapustu z jednej hlávky a práve je čas vyskúšať jej kvalitu.
-
4
Na rajnicu som dala vytopiť tuk zo slaniny a na ňom som opiekla cibuľu aj cesnak.
-
5
Pridala som mäso, celú rascu, mleté korenie. Treba dávať pozor na solenie, lebo kapusta je už solená. Pridala som asi deci vody.
-
6
A ihneď som pridala aj kyslú kapustu. Môžete pridať aj sladkú, jedlo bude aj tak chutné. Počas dusenia som vždy podliala len malým množstvom vody.
-
7
Keď bolo mäso po 50 minútach mäkké, teraz by sa mohli pridať zemiaky. Ja som ich teraz uvarila osobitne. Kapusta sa počas dusenia tiež uvarí.
-
8
Pridala som paradajkovú šťavu a už iba chvíľku nechala prejsť varom. Tento guláš môžete podlievať aj vínom. Na chalupe sme používali víno.
-
9
Podávala som s varenými zemiakmi v celku. Prajem vám dobrú chuť.
Ja keď pripravujem segedín, tak mäso robím v inej nádobe a kapustu pripravujem osobitne..napokon to všetko spojím a pridám smotanu..tu som ihneď k mäsu pridala kapustu a nepoužívam smotanu a zemiaky dávam tiež do guľášu..vlastne ak by sme toto jedlo pripravovali z hovädziny, tak by sa kapusta mala skoro rozvariť a o to vlastne v tomto recepte ide..čo sa zásadne líši od segedínu..ďakujem pekne za komentár..)
Milá @haji určite by ti chutnalo o tom som presvedčená..ďakujem pekne za tvoj komentár..)
Ďakujem pekne za komentár.-)
Ďakujem pekne...
Asi tak..keď sme robili vinobranie veru bolo aj veľa hladných chlapov a po guľáši aj smädných..)) ďakujem pekne za komentár...