Dusené bravčové mäso
Dusené bravčové mäso

Salašnícky guláš s kapustou fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 8. septembra 2020

Takto sme sa pripravovali na zber hrozna. Guláš, ktorý sa môže pripravovať aj s kyslou aj čerstvou kapustou a tiež sa môže použiť ľubovoľné Zobraziť celý popisTakto sme sa pripravovali na zber hrozna. Guláš, ktorý sa môže pripravovať aj s kyslou aj čerstvou kapustou a tiež sa môže použiť ľubovoľné mäso. Ja som pripravila z bravčového kolena, ale iba z mäsa, kosť som ešte odložila na iné použitie. Pripravila som si sama kyslú kapustu, takže som ju chcela vyskúšať.

4
porcie
10 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g (mäso bez kosti)
250 g domáca
80 g (z mangalice)
1 ks
1 strúčik
100 ml
podľa chuti
podľa chuti
štipka




Postup

  1. 1

    Odkrojila som časť mäsa z bravčového kolena a nakrájala na malé kocky aj spolu s kožou.

    Salašnícky guláš s kapustou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Slaninu, cibuľu aj cesnak som nakrájala na kocky.

    Salašnícky guláš s kapustou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pred týždňom som si pripravila kyslú kapustu z jednej hlávky a práve je čas vyskúšať jej kvalitu.

    Salašnícky guláš s kapustou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na rajnicu som dala vytopiť tuk zo slaniny a na ňom som opiekla cibuľu aj cesnak.

    Salašnícky guláš s kapustou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridala som mäso, celú rascu, mleté korenie. Treba dávať pozor na solenie, lebo kapusta je už solená. Pridala som asi deci vody.

    Salašnícky guláš s kapustou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A ihneď som pridala aj kyslú kapustu. Môžete pridať aj sladkú, jedlo bude aj tak chutné. Počas dusenia som vždy podliala len malým množstvom vody.

    Salašnícky guláš s kapustou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Keď bolo mäso po 50 minútach mäkké, teraz by sa mohli pridať zemiaky. Ja som ich teraz uvarila osobitne. Kapusta sa počas dusenia tiež uvarí.

    Salašnícky guláš s kapustou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pridala som paradajkovú šťavu a už iba chvíľku nechala prejsť varom. Tento guláš môžete podlievať aj vínom. Na chalupe sme používali víno.

    Salašnícky guláš s kapustou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Podávala som s varenými zemiakmi v celku. Prajem vám dobrú chuť.

    Salašnícky guláš s kapustou (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

pivonka
Tento recept sa mi pridá, keď si zrazu zmyslím robiť segedín a nebudem mať v chladničke šľahačku. A bude sa páčiť aj môjmu zaťkovi, ktorý nemá rád jedlá so smotanou.
haji
Pěkný receptík, mně by chutnalo. Krásné foto, nadělala jsi mi chutě, milá Izi! Vděčná dobrota, zvlášť když se ochladí.
izabella929
@pivonka (9.9.2020 10:46)
Ja keď pripravujem segedín, tak mäso robím v inej nádobe a kapustu pripravujem osobitne..napokon to všetko spojím a pridám smotanu..tu som ihneď k mäsu pridala kapustu a nepoužívam smotanu a zemiaky dávam tiež do guľášu..vlastne ak by sme toto jedlo pripravovali z hovädziny, tak by sa kapusta mala skoro rozvariť a o to vlastne v tomto recepte ide..čo sa zásadne líši od segedínu..ďakujem pekne za komentár..)
alex37
Chutný recept, jedlo na zasytenie chlapa určite veľmi vhodné.
izabella929
@alex37 (12.9.2020 06:05)

Asi tak..keď sme robili vinobranie veru bolo aj veľa hladných chlapov a po guľáši aj smädných..)) ďakujem pekne za komentár...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia