Klobásové mäso z pohára fotorecept
Foto: kvakac
Takéto mäso vraj bývalo v plechovkách. Tento recept som skúšal na viackrát, až sa to podarilo. Toto mäso mám najradšej na hriankach. No dá Zobraziť celý popisTakéto mäso vraj bývalo v plechovkách. Tento recept som skúšal na viackrát, až sa to podarilo. Toto mäso mám najradšej na hriankach. No dá sa použiť do kapustnice, fazuľovice, hrachovice, alebo len s chlebom v horách. No aj s rôznymi prílohami na obed, či večeru. Je to robené v pomalom hrnci.
porcií
príprava
na 90-97 °C
Postup
-
1
Mäso a slaninu zomelieme na šajbe oka 8 mm. Pridáme všetky koreniny aj vodu a premiešame. Vložíme do pomalého hrnca a zapneme LOW na osem hodín.
-
2
Zhruba po 7 - 7,5 hodine odoberieme trochu na plytkú nádobu a urobíme proba schtelung či nám pekne stuhne. Toto je miska postavená na kant a pekne to spolu drží. To znamená, že je to hotové.
-
3
Ponaberáme do pohárov a pekne zavrieme viečkami. Necháme v chlade ochladiť a potom postáť aspoň na 12 hodín. Teraz zaleží na akú dlhu dobu to uložíme. Tak na týždeň až dva to stačí aj takto v chladničke. Pokiaľ na dlhšie, odporúčam to dať do pary na hodinu a na druhý deň ešte raz na hodinu. Základ je však čistý pohár a viečko.
-
4
A môžeme ochutnávať. Nejaké uhorky, cibuľu, feferóny a chleba. Viacero skôr narodených ľudí to koštovalo a ľúbilo sa im to, že je to dokonca lepšie ako bolo kedysi. Keď máme posedenie na dvore pod jaseňom, tak je to ohromné na topeničky. Táto várka ide kamarátovi na oslavu, pokiaľ bude guláš uvarený. Z tejto dávky vyšlo sedem pohárov 330 gramových.
Ak to skúsim podla teba, mohla by som robit' na plechu v trúbe na nízkej teplote. Hokus pokus, uvidím, čo z toho bude. Dík za tip.
Vďaka za koment. Sny sa vydarili? Ja sa tiež snažím sem večer nechodiť, ale keď to niekedy samé mi to naskočí. Tak len jedným očkom pozriem a potom pleštím obe očí na dobroty ako púk.
Vďaka za koment. Ja keby som to robil rúre pri nízkej teplote, tak nie na plechu, ale v delimano hrnci s pokrievkou. Tým by to dosiahlo podobný efekt. Paprika a cesnak dávajú tomu správnu chuť a bez nej to bude iná chuť. To je môj názor. Zaleží len na tebe ako sa rozhodneš.
Vďaka za koment. Je to veru chutné jedlo so širokým použitím.
Moc pěkný receptík, jako obvykle, milý @kvakac , "jedeš"! S radostí bych dala testovací vzoreček. Krásná práce, prudce jedlé fotečky!
A ja som to pridával večer v dobrej viere, že už bude každý spať a nebudem zbytočne dráždiť. No teraz vidím, že aj iný zaháňajú hlad aspoň pozeraním na jedla, ako ja.
Vďaka za koment. Ja rád brnkám na strunu, hej dzunu nu nu. No vážne dedo toľko o tom básnil, tak som to toľko skúšal až podarilo sa. Ten bol môj kontrolný orgán a jeho kamaráti. Potom nám to zachutilo, tak to robíme. Viem čo si do toho dám a hlavne - chutí nám.
Vďaka za koment. Oplatí sa to skúsiť.
Vďaka za koment a želanie. Ja mám ešte jednú staršiu chladničku a do tej dávam, len takéto dobroty.
Vďaka za koment. Ja som raz mixoval, nebolo to zle, ale máme radšej takéto hrubozrnné.
Ahoj tomeska,chcem sa opytat na klkych st a ako dlho si to surove klobasove meso varila. Chcem to skusit a tiez nemam pomaly hrniec,dik
Sevas, a ked nemam pomaly hrniec ako dlho by som mal varit tu zmes v normalnom ?
Neviem čo čakáš za odpoveď? Preto som volil pomalý hrniec, lebo je to treba robiť na 95°C. To aby sa to pomalý varilo a neprihorelo a ta surová slanina sa musí väčšina roztopiť. Musí to potom pekne stuhnúť a voda sa musí vypariť . Vieš si predstaviť, ako budeš sledovať teplotu pod 100°C a stále miešať aspoň štyri hodiny, aby to nepripálilo?
Do rúry, pekáč s vekom a nastaviť teplotu ako v recepte. A nemusíš nič sledovať