
Pirohy z lístkového cesta plnené mäsom z roku 1989
Recept podľa kalendára Gazdinka z roku 1989.

Bravčové plece v pletenke
Ohromná desiata na cesty do prírody. Večer to dám do pomalého hrnca a ráno robím pletenky...

Dvojmäsová sekaná s hubami po našom
Našťastie mám od mojich agentov, čerstvé podrobné informácie o „hubovej situácii“ na SVK....

Plnená paprika
Plnenú papriku robím na niekoľko spôsobov a toto je jeden z nich. Čo sa týka pomeru...

Karé s hríbovou kôrkou a kvakovým pyré
Bravčové karé spolu s koreninami zavákuujeme a pripravujeme spôsobom sous-vide na 67 °C 35 minút. (Pozn...

Plnené bravčové rezne podľa Gazdinky z roku 1989
Skúšam recepty z kalendára Gazdinka 1989.

Fazole s vepřovým masem
Na oleji zpěníme nakrájenou šalotku a přidáme na plátky nakrájený česnek. Pak přidáme na nudličky nakrájenou...

Panenka v hubovom fáši s plnenými zemiakmi
Umyté a osušené bravčové kosti rozsekáme na malé časti, vložíme do pekáča s olejom, podlejeme vodou...

Slovenský bravčový vtáčik - nevtáčik bez závitkov
Rovnako chutný ako v závitku mäsa. Vyskúšajte.

Ryža s bravčovým karé
Ryža s bravčovým mäsom je tradičné jedlo, ktoré spája šťavnatosť bravčového mäsa s jemnosťou ryže a vytvára tak ucelené jedlo plné chuti....

Bôčik plnený tekvicovo-slaninkovou zmesou
Marináda na bravčový bôčik: Všetky suroviny v mixéri rozmixujeme najemno. Necháme odstáť, kým pripravíme plnku.

Knedľa s mäsovou plnkou na kyslej kapuste
Zemiaky ošúpeme, postrúhame najemno, pridáme múku, vajce, soľ. Vypracujeme cesto a rozdelíme...

Bravčová krkovička obalená v krúpovom cestíčku
Ja viem, rezňov je tu neúrekom. No ale koľkí ste obaľovali rezne v cestíčku, ...

Opekaná bravčová krkovička s višňovou omáčkou
Nedeľný obed z bravčovej krkovičky. Omáčku som pripravila z višňového lekváru s višňovým likérom.

Tlačenka z pomalého hrnca
Hrniec na pomalé varenie sa dá využiť aj na výrobu jednoduchej tlačenky bez chémie.

Konfitovaný bôčik so zeleninovým bôbom
Naše prababičky akosi inštinktívne tušili, že struky hrachu, fazule, cícera, bôbu či šošovice ukrývajú v...

Pečené pliecko so špenátom a s trhanými plackami
Bravčové pliecko osolíme, okoreníme, obalíme nasekaným rozmarínom a uložíme na noc do chladu. Potom...

Plnená bravčová sekaná z domácej pekárne
Mleté mäso nakoreníme podľa chuti, pridáme vajíčko (aby mäso pekne držalo po prepečení a vychladnutí), ...

Pochúťkové karé podľa kolegyne
Manželka kuchtila, vraj recept od kolegyne. Pozoroval som ju a po ochutnaní som musel uznať,...

Bravčové pliecko ako krkovička
Neviem ako pre koho, ale pre mňa, „staroverca“, je bravčová krkovička ten najchutnejší kúsok z „bravka“, získaného pri domácej zabíjačke....

Pečená plnená červená paprika
Tip na plnenú papriku trochu inak. Aj veľká červená hrubostenná paprika je vhodná na plnenie...

Paprčkový perkelt
Nastáva čas zabíjačiek, bravčových výrobkov, huspenín. My si doma varíme z paprčiek aj perkelt....

Bravčová podbrušina s hubovou plnkou so saturejkou
Dnešný nedeľný obed z bravčovej podbrušinky....

Bravčové srdce s tekvicovo-paprikovou omáčkou
Bravčové srdce varíme asi 1–2 hodiny v osolenej vode, do ktorej pridáme bobkový list, celé...

Plnené kapustné listy
Turkom ďakujeme za krásu našich žien a sarmu. Bola to náhoda, že sultán...

Plnený pečený bôčik s kapustovými strapačkami
Z rožkov, 5 vajec, urestovanej slaniny, cibule a trošky mlieka vypracujeme plnku, ktorú dochutíme majoránom,...

Bravčový bôčik s kelom
Z bôčika nakrájame 8 kociek, kožu nakrájame do kríža, dobre osolíme, votrieme pretlačený cesnak s...