Dvojmäsová sekaná s hubami po našom fotorecept

sracz - fotkasracz, 14. novembra 2019
Dvojmäsová sekaná s hubami po našom (fotorecept)
Foto: sracz

Našťastie mám od mojich agentov, čerstvé podrobné informácie o „hubovej situácii“ na SVK. Vďaka nim som si spomenul na hlášku Helenky Růžičkovej, B. P.: Donášet se nesmí, ale hlásit se to musí! Ako aj na hádanku zo 60-70. rokov: Žalobaba na 4 písmená = PSVB; preto slovné pomenovanie agentov. Fašírky, sekané, klopsy, čevabčiči i kozácke bitky, máme vo veľkej obľube, preto dnes inovácia podľa mojeho kumštu. Doplnil som ju podľa seba s tým, čo je aj škoda „virucic“, alias vyhodiť. Veď vyskúšajte!

6-8
porcií
30 minút
príprava
160 minút
na 180 °C

Suroviny

2-3 ks staršie
240-250 ml čerstvé
2-3 PL (olivový)
240-250 g
240-250 g čerstvé (criminy, portobello)
2 KL
2 ML
240-250 ml vlažný
500-600 g mleté (krk)
500-600 g mleté
1 ks hrubostenná
2-3 ks
2-3 ks
2-3 strúčiky
240-250 g postrúhaná
3-4 PL postrúhaný
240-250 ml
podľa potreby (na vymastenie pekáča)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nástupná prehliadka potrebných ingrediencií.

    Dvojmäsová sekaná s hubami po našom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu som postrúhal priamo do príslušného hrnca a zalial olejom.

    Dvojmäsová sekaná s hubami po našom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Podusil na priehľadno a zasypal pokrájanými hubami (mal som criminy a portobello 0,5:0,5), okorenil KL soli a ML čerstvo mletého čierneho korenia. Komplet som priebežne podlieval vlažným hovädzím vývarom. Nechal som ho vychladnúť.

    Dvojmäsová sekaná s hubami po našom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dve väčšie trojdňové žemle som pokrájal na kocky a uložené v miske, zalial mliekom. Do väčšieho „vajndlingu” som uložil mleté mäsá, pokrájané stonky zeleru, veľkú zelenú papriku, KL soli a „vbuchol” dve celé vajíčka.

    Dvojmäsová sekaná s hubami po našom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Očistené strúčiky cesnaku som pretlačil do ochladených dusených húb, zmiešal a nechal ďalej „odpočívať”.

    Dvojmäsová sekaná s hubami po našom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do „vajndlingu” som pridal aj vyžmýkané kúsky žemlí, dve postrúhané 105-gramové údené pareničky a tri kopcovité PL postrúhaného parmezánu (druh syrov si môžete samozrejme zvoliť podľa vlastných chutí a možností, alebo doplniť aj kúskami riccoty), KL soli a ML čerstvo mletého čierneho korenia. Zostavu som zalial „škatuľkou” šľahačkovej smotany, zľahka premiešal a vmiešal aj udusené vychladnuté huby.

    Dvojmäsová sekaná s hubami po našom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do elektrickej rúry, vyhriatej na 180 ºC (350 ºF) som vložil tukom vystriekaný pekáč s „bochníkom” budúcej sekanej, ktorú som piekol 150 minút a

    Dvojmäsová sekaná s hubami po našom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    po kontrole ešte ďalších 12. Každá (ý), prosím, podľa vlastných interných podmienok.

    Dvojmäsová sekaná s hubami po našom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Vy môžete podávať s bársčím, ale prvé dva odkrojené kúsky sme my (teda ja s mojou) opáčili iba tak, bez ničoho! Šmakovali! Poznámka pre vytrvalcov v cieli receptu: občas bochník sekanej upečiem aj s glazúrou, vymiešanou z po 3 PL pikantnejšieho kečupu, marhuľového (po košicky barackového) lekváru a plnotučnej „Liptov” horčice, ktorú na povrch natieram asi 15 minút pred jeho dopečením. Nie je to zlé! … ale veď skúste, kritiku znesiem a z konštruktívnej sa poučím!

    Dvojmäsová sekaná s hubami po našom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Kvalitu rastúcich, ale ešte stale zelených pomarančov, pravidelne kontroluje náš občasný hosť, väčší Geko.

    Dvojmäsová sekaná s hubami po našom (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
Pěkný recept na chutnou sekanou, obdivuji, jak ti drží tvar. Vždy když vpašuji huby, tak se mi, potvorka, rozpadá. Nejspíš to bude rukama... haha Pomaranče vypadají dobře, bude bohatá úroda. Gekon nemá chybu, zajímavé zvířátko, mazlík!

Pridaj komentár k receptu: