Pečená krkovička s ajvarom fotorecept
Doma sme mali ajvar a mňa napadla táto kombinácia. Kto má rád ajvar si príde na svoje.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
700 g |
|
1/2 fľaše (jemný) |
|
500 g |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
(levanduľa a majorán) |
|
|
|
4 strúčiky |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Krkovičku som nakrájala na pláty, naklepala, osolila a okorenila z každej strany.
-
2
Osmažila sprudka na oleji.
-
3
Očistila a nakrájala som si zeleninu na kocky.
-
4
Do zapekacej misy som uložila krkovičku a naň zeleninu, zvrchu osolila, okorenila a posypala bylinkami. Ja som použila jednu vetvičku levandule a dve vetvičky majoránu. Je možné pridať hoc aké bylinky.
-
5
Zmiešala som si pol fľaše ajvaru, pasírované paradajky a chilli omáčku podľa chuti, nakoniec pridala cesnak prelisovaný.
-
6
Vyliala som to na všetko do zapekacej misy, zavrela a piekla hodinu aj pol na 200 stupňoch. Ako prílohu som použila ryžu a vrch posypala syrom.
Diskusia k receptu