Bravčová krkovička obalená v krúpovom cestíčku fotorecept
Foto: kvakac
Ja viem, rezňov je tu neúrekom. No ale koľkí ste obaľovali rezne v cestíčku, kde sú miesto strúhanky použité krúpy. Pritom tieto krúpy sú Zobraziť celý popisJa viem, rezňov je tu neúrekom. No ale koľkí ste obaľovali rezne v cestíčku, kde sú miesto strúhanky použité krúpy. Pritom tieto krúpy sú omnoho zdravšie ako strúhanka. Pritom keď ho ochutíte je ešte aj veľmi chutný rezeň. V tomto cestíčku je rezeň ľahšie stráviteľnejší. Vhodný je k nemu chlieb.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
3 ks (rezne) |
|
Na cestíčko: | |
200 g |
|
0,1 dcl |
|
1 KL |
|
1/2 KL sušený (práškový) |
|
|
|
1/2 KL |
|
2 ks |
|
1 PL |
|
Na rezne: | |
sušený (práškový) |
|
|
|
|
|
|
|
Na vyprážanie: | |
|
|
Na vrch rezňa: | |
mäkší plátkový |
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na cestíčko. Krúpy zomelieme na jemno. Ja som to robil v kávovom mlynčeku.
-
2
Rezne ochutíme a osolíme surovinami na mäso.
-
3
Cestíčko nech je hustejšie.
-
4
Rezne dáme do cestíčka a potom v horúcom oleji smažíme do červena.
-
5
Na tanier si pripravíme chlieb, naň dáme horúci rezeň. Naň hneď uložíme syr nech sa trochu roztečie a na syr feferónku, ktorú rozrežeme a odstránime stopku. Počkáme nech chvíľu vychladne a môžeme sa pustiť do neho. No aby to bolo zdravšie, tak ja som použil špaldový chlieb.
-
6
A pokiaľ by sme to chceli ísť jesť do ulice, aby susedia videli, že máme rezeň, tak naň dáme ešte krajec chleba. Aby nám syr neostal na prstoch.
Diskusia k receptu