Pečené rebrá
Pečené rebrá

Pečené rebrá s javorovým sirupom

podravka - fotkapodravka, 4. augusta 2017. Komerčný recept.
Pečené rebrá s javorovým sirupom
Foto: podravka

Použite javorový sirup, šťavnaté rebierka, Lagris ryžu troch farieb a Podravka grill tekutú marinádu a uvidíte, aký zaujímavý obed navaríte.

4
porcie
60 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

1,2 kg
75 g
2 PL
50 ml
1 ks
1 ks
4 PL
2 strúčiky
250 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rebrá nakrájame na menšie kusy, prelejeme ich Podravka grill tekutou marinádou BBQ a necháme marinovať najmenej 30 minút.

  2. 2

    Marinované rebrá dáme do vymasteného pekáča alebo panvice a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 30 minút. Potom ich polejeme javorovým sirupom a pečieme ešte 20 minút.

  3. 3

    Papriky nakrájame na kocky a opečieme na malom množstve oleja. Keď sú opečené, vyberieme ich panvice a pridáme nasekaný cesnak, soľ a korenie.

  4. 4

    Ryžu uvaríme v osolenej vode podľa návodu, scedíme, pridáme opečené papriky s cesnakom a jemne premiešame.

  5. 5

    Pečené rebrá podávame s ryžou a paprikou.

Diskusia k receptu

evanaaa
Nie sú prepečené, alebo je to len tou marinádou?