Plnená paprika
Plnená paprika

Pečená plnená červená paprika

kucharocka123 - bez fotkykucharocka123, 29. septembra 2023

Tip na plnenú papriku trochu inak. Aj veľká červená hrubostenná paprika je vhodná na plnenie. Má výbornú chuť a pri pečení si zachováva aj Zobraziť celý popisTip na plnenú papriku trochu inak. Aj veľká červená hrubostenná paprika je vhodná na plnenie. Má výbornú chuť a pri pečení si zachováva aj svoju pôvodnú farbu.

3
porcie
20 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

Mäsovo-ryžová náplň:
300 g
1,5 hrnček (250 ml)
2 strúčiky
podľa chuti
štipka
trochu (drvený)
1 ks
Paradajková omáčka (základ na pečenie):
1 ks
1 strúčik
500 g
300 ml (alebo voda)
podľa chuti
štipka
1 ks
Ešte potrebujeme:
3 ks
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Papriky umyjeme a odkrojíme vrchné časti so stopkou. Vyberieme jadrovník a vlákna, naspäť priklopíme vrškami a odložíme bokom.

  2. 2

    Najprv si uvaríme paradajkovú omáčku (základ na pečenie). V hrnci na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme pasírované paradajky, bobkový list, štipku soli a základ okoreníme. Stiahneme teplotu a za stáleho miešania 1 minútu spolu povaríme. Potom zalejeme vývarom alebo vodou (kto chce nasladko, môže pridať 1-2 PL kryštálového cukru), necháme prejsť varom a ihneď odstavíme zo zdroja tepla.

  3. 3

    Mäso zomelieme. Následne pripravíme mäsovo-ryžovú náplň. Ryžu premyjeme a opražíme na troche oleja, potom zalejeme vodou asi 2 cm nad jej úroveň, osolíme, dáme predvariť na cca 10-15 minút a necháme vychladnúť. Pridáme mäso, vajce, pretlačený cesnak, dochutíme soľou, korením a majoránkou a všetko spolu premiešame. Pripravené papriky naplníme zmesou a priklopíme vrchnými časťami.

  4. 4

    Do zapekacej nádoby nalejeme omáčku, do ktorej poukladáme naplnené papriky. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme odokryté cca 45-50 minút (alebo podľa svojej rúry), kým sa nezapečú.

  5. 5

    Upečené papriky naservírujeme na taniere a prelejeme paradajkovou omáčkou (výpekom). Podávame s domácim chlebom. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia