Pečená plnená červená paprika
Foto: kucharocka123
Tip na plnenú papriku trochu inak. Aj veľká červená hrubostenná paprika je vhodná na plnenie. Má výbornú chuť a pri pečení si zachováva aj Zobraziť celý popisTip na plnenú papriku trochu inak. Aj veľká červená hrubostenná paprika je vhodná na plnenie. Má výbornú chuť a pri pečení si zachováva aj svoju pôvodnú farbu.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
Mäsovo-ryžová náplň: | |
300 g |
|
1,5 hrnček (250 ml) |
|
2 strúčiky |
|
podľa chuti |
|
štipka |
|
trochu (drvený) |
|
1 ks |
|
Paradajková omáčka (základ na pečenie): | |
1 ks |
|
1 strúčik |
|
500 g |
|
300 ml (alebo voda) |
|
podľa chuti |
|
štipka |
|
1 ks |
|
Ešte potrebujeme: | |
3 ks |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Papriky umyjeme a odkrojíme vrchné časti so stopkou. Vyberieme jadrovník a vlákna, naspäť priklopíme vrškami a odložíme bokom.
- 2
Najprv si uvaríme paradajkovú omáčku (základ na pečenie). V hrnci na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme pasírované paradajky, bobkový list, štipku soli a základ okoreníme. Stiahneme teplotu a za stáleho miešania 1 minútu spolu povaríme. Potom zalejeme vývarom alebo vodou (kto chce nasladko, môže pridať 1-2 PL kryštálového cukru), necháme prejsť varom a ihneď odstavíme zo zdroja tepla.
- 3
Mäso zomelieme. Následne pripravíme mäsovo-ryžovú náplň. Ryžu premyjeme a opražíme na troche oleja, potom zalejeme vodou asi 2 cm nad jej úroveň, osolíme, dáme predvariť na cca 10-15 minút a necháme vychladnúť. Pridáme mäso, vajce, pretlačený cesnak, dochutíme soľou, korením a majoránkou a všetko spolu premiešame. Pripravené papriky naplníme zmesou a priklopíme vrchnými časťami.
- 4
Do zapekacej nádoby nalejeme omáčku, do ktorej poukladáme naplnené papriky. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme odokryté cca 45-50 minút (alebo podľa svojej rúry), kým sa nezapečú.
- 5
Upečené papriky naservírujeme na taniere a prelejeme paradajkovou omáčkou (výpekom). Podávame s domácim chlebom. Dobrú chuť!
Tiež plnená paprika:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem.