Kocky z bravčovej pečene
Kocky z bravčovej pečene

Kocky z bravčovej pečene s ryžou fotorecept

begonia2 - fotkabegonia2, 12. januára 2018
Kocky z bravčovej pečene s ryžou (fotorecept)
Foto: begonia2

Takúto bravčovú pečeň robievam ku kyslým polievkam a prívarkom.

6 - 8
porcií
30 minút
príprava
35 minút
na 210 °C

Suroviny

400 g
600 g (uvarená)
150 g
2 ks stredná
5 strúčiky
5 ks
100 g
100 g
1 KL
1 PL




Postup

  1. 1

    Ryžu si uvaríme ako prvú. Ja ju varím ako cestovinu vo vode. Necháme vychladnúť. Slaninu a cibuľu pokrájanu škvaríme na 1PL masti v panvici. Cibuľu do červena a slaninu až na malé kúsky. Na záver pridáme cesnak posekaný na drobno. Necháme nech to všetko prevonia. Trochu necháme vychladnúť a zmiešame z ryžou.

    Kocky z bravčovej pečene s ryžou (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme kyslú smotanu a 3 vajcia, osolíme a okoreníme.

    Kocky z bravčovej pečene s ryžou (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    V mixéri rozmixujeme pečeň, 2 vajcia, smotanu na varenie, soľ, korenie a vegetu. Zmes vylejeme na ryžu a dobré premiešame.

    Kocky z bravčovej pečene s ryžou (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Plech potrieme masťou a vylejeme naň hmotu. Dáme do horúcej rúry ohrev 210 °C na 35 minút. Po tejto dobe som to pozrela a bolo upečené.

    Kocky z bravčovej pečene s ryžou (fotorecept)  - obrázok 4
  5. 5

    Necháme trochu vychladnúť a krájame. Ja som to pokrájala na kocky.

    Kocky z bravčovej pečene s ryžou (fotorecept)  - obrázok 5
  6. 6

    Počas pečenia som uvarila kôprovú omáčku. Na tanier omáčku, kocku pečeňovú a u nás to zajedáme chlebom. Je to dobré aj s kapustovým prívarkom.

    Kocky z bravčovej pečene s ryžou (fotorecept)  - obrázok 6

Diskusia k receptu

elixir
@radox1 iba ak sú to Trinidad Scorpion Moruga Blend :)

Pekný recept, podľa mňa tam tú vegetu ani netreba, veď použité suroviny samé o sebe sú chuťovo výrazné. Dala by som si k prívarku. :)
begonia2
Vďaka za komentáre. Vieš @Radox to je odborný ťah, keď si dáš jednú čili, tak už nezistíš chuť ostatného jedla, lebo ťa bude páliť hrdlo.
silvika33
Aj pre mňa je recep nový a zaujímavý. Pekne nafoteny a rozpísany. Určite vyskúšam.