Kocky z bravčovej pečene s ryžou fotorecept
Foto: begonia2
Takúto bravčovú pečeň robievam ku kyslým polievkam a prívarkom.
porcií
príprava
na 210 °C
Postup
-
1
Ryžu si uvaríme ako prvú. Ja ju varím ako cestovinu vo vode. Necháme vychladnúť. Slaninu a cibuľu pokrájanu škvaríme na 1PL masti v panvici. Cibuľu do červena a slaninu až na malé kúsky. Na záver pridáme cesnak posekaný na drobno. Necháme nech to všetko prevonia. Trochu necháme vychladnúť a zmiešame z ryžou.
-
2
Pridáme kyslú smotanu a 3 vajcia, osolíme a okoreníme.
-
3
V mixéri rozmixujeme pečeň, 2 vajcia, smotanu na varenie, soľ, korenie a vegetu. Zmes vylejeme na ryžu a dobré premiešame.
-
4
Plech potrieme masťou a vylejeme naň hmotu. Dáme do horúcej rúry ohrev 210 °C na 35 minút. Po tejto dobe som to pozrela a bolo upečené.
-
5
Necháme trochu vychladnúť a krájame. Ja som to pokrájala na kocky.
-
6
Počas pečenia som uvarila kôprovú omáčku. Na tanier omáčku, kocku pečeňovú a u nás to zajedáme chlebom. Je to dobré aj s kapustovým prívarkom.
Pekný recept, podľa mňa tam tú vegetu ani netreba, veď použité suroviny samé o sebe sú chuťovo výrazné. Dala by som si k prívarku. :)