![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zapékané brambory líného kuchaře
Po mnoha letech trmácení po všech možných kuchyních si vážně užívám jen vaření doma. Začal jsem...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pánvičková smažená rýže
Zcela úmyslně uvádím tento název. Mnozí by mně asi upozornili, že rizoto má být krémové....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kivi-broskyňové rezy so šľahačkou
Jednoduchý, ľahký ako páper, zákusok so zaváranými broskyňami a čerstvými kivi zdobený šľahačkou.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bravčové pliecko na šampiňónoch
Dnešný nedeľný obed z bravčového pliecka. Ešte mám posledný kus domáceho mäsa, pripravila som ho...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Malinový cheesecake
Dnes by som vám rada predstavila svoj obľúbený malinový cheesecake. Je rýchly a veľmi jednoduchý...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Nadýchané šišky
V piatok cestou z práce som rozmýšľala čo s obedom na víkend, mala som chuť na...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tradičné pečené zemiaky s maslom
Tradičné pečené zemiaky podľa jednoduchých receptov našich starých mám sú veru tie najlepšie. Stačí zemiaky upiecť...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cuketová pizza
Nastráhame si cuketu, osolíme a necháme postáť 20 minút. Potom vyžmýkame vodu a pridáme 2 vajíčka,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bravčová panenka na zelenom korení s tymianom
Jednoduchý recept na chutnú a šťavnatú bravčovú panenku
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hromničné kyslé zemiaky s mäsom
Voda z kyslej kapusty dáva tomu ohromnú chuť. Prečo hromničné, lebo teraz tá voda z...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Lievance s figovým krémom
Lievance: Z vyššie uvedených surovín urobíme cesto na lievance. Lievance robíme na kvapke oleja na lievancovej panvici.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracie prsia s brokolicou a cestovinou
Je to ľahko stráviteľné, zdravšie a pomerne rýchlo uvarené.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Massaman kuracie karí
Jednoduché thajské jedlo, ktoré obsahuje dve hlavné prísady, bez ktorých sa uvariť naozaj nedá a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečený camembert a zemiaky z jedného plechu s domácimi brusnicami
Pre tých, ktorí majú radi lahodný francúzsky krémový syr s bielou plesňou na povrchu...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pudingovo-šľahačkové rolky
Tento recept som videla na Facebooku, je to super rýchlovka bez pečenia. Ideálny na leto....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Sušené jablkové krekry
Vlani bola veľmi dobrá úroda ovocia. A máme dobrých priateľov, ktorí nám dali jabĺčka...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hovädzí plátok na provensalských bylinkách
Nedeľný obed z predného hovädzieho mäsa s provensalskými bylinkami
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Šľahačkový zákusok Nebíčko v papuľke
Kto má rád šľahačkové zákusky, tak toto bude riadne potešenie.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečené jahňacie na hubách a brusniciach
Jahňacie mäso som očistila od tuku a blán. Nakrájala na rezne. Do olivového oleja som pretlačila...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Sacherove rezy
Teraz som tento skvelý rez inovovala. Piekla som ho pred mnohými rokmi, keď som bola...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pochúťka z bravčových kolien
Je to niečo na takúto náročnú zimu, aby ste vládali odpratovať sneh. Najlepšie je...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuriatka na šalotke s cuketkou
Gemerské lesy okolo „Slavošky“ sú aj hubársky raj. Tamojšia vrchnosť ma, je tomu už vyše...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Polievka z pečenej kačice s pečeňovou knedličkou
Kačku osolíme, okoreníme a posypeme celou rascou. Dáme upiecť dozlatista. Po upečení pripravíme z kačky a koreňovej zeleniny...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rožky z kyslej smotany a jogurtu
Dnes som upiekla výborne rožky, ktoré potešili celú rodinu.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Špenátové krémové rizoto so pstruhom dúhovým
Ryža Arborio je dobrým zdrojom zložených sacharidov, čiže telu dodá dostatok energie. Keďže má nízky...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Çemen/Čemen
Pikantná aromatická paprikovo-cesnaková pasta známa najmä pri výrobe šunky Pastırma. Ale použiť ju môžete aj na...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Treska na fenikli a fazuli
Všeobecne by sme mali jesť viac ryby. Tento recept vám ukáže, že sa dá uvariť...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zdravá brokolicová polievka bez smotany
Ako prvé si nachystáme suroviny: umyjeme brokolicu a mladú cibuľku. Očistíme mrkvu, zemiaky a...