Karamelová mňamka fotorecept
Foto: olinecka
Toto je výborný koláčik nenáročný na pečenie, kto ochutná, neodolá.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Orechové cesto: | |
4 ks |
|
200 g |
|
250 g mleté |
|
Piškótové cesto: | |
4 ks |
|
5 PL |
|
5 PL |
|
1/2 bal. |
|
Plnka: | |
1 bal. (karamelové) |
|
250 g čerstvé (alebo Hera) |
|
Dokončenie: | |
1 hrsť (nasekané) |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na orechové cesto.
-
2
Suroviny na piškótové cesto.
-
3
Orechové cesto: Bielky vyšľaháme do polotuha, postupne pridávame cukor a nakoniec zľahka vmiešame mleté orechy. Cesto dáme na plech vyložený papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme.
-
4
Žĺtky oddelíme od bielkov a vymiešame s cukrom do penista, postupne pridáme po jednom žĺtku a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na orechové, viď foto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 25 minút.
-
5
Salko uvaríme deň predtým 2 hodiny, maslo vymiešame do hladka spojíme so Salkom.
-
6
Z upečeného korpusu stiahneme papier na pečenie, potrieme krémom a upravíme vrch zákusku, viď foto. Napokon dáme do chladničky stuhnúť. Vlašské orechy nasekáme na hrubo posypeme celý koláčik, môžeme ich opražiť na sucho. Pokrájame na kocky, rezy alebo podľa seba.
-
7
Toto bolo potešenie pre mojich blízkych, takže dobrú chuť všetkým.
Ďakujem za komentik, pozdravujem.
Ďakujem.
Veľmi ti neodporúčam, kupovať karamelové Salko. Už veľakrát som pri rôznych receptoch čítala komentáre, že to kupované bolo horké. Radšej deň vopred uvariť to klasické Salko, veď nech sa varí 2,5 hodiny, stáť pri tom nemusíš a na druhý deň máš istotu, že bude dobré.