Karamelový zákusok
Karamelový zákusok

Karamelová mňamka fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 2. októbra 2019
Karamelová mňamka (fotorecept)
Foto: olinecka

Toto je výborný koláčik nenáročný na pečenie, kto ochutná, neodolá.

45 minút
príprava
25 minút
na 180  °C

Suroviny

Orechové cesto:
4 ks
200 g
250 g mleté
Piškótové cesto:
4 ks
5 PL
5 PL
1/2 bal.
Plnka:
1 bal. (karamelové)
250 g čerstvé (alebo Hera)
Dokončenie:
1 hrsť (nasekané)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny na orechové cesto.

    Karamelová mňamka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Suroviny na piškótové cesto.

    Karamelová mňamka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Orechové cesto: Bielky vyšľaháme do polotuha, postupne pridávame cukor a nakoniec zľahka vmiešame mleté orechy. Cesto dáme na plech vyložený papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme.

    Karamelová mňamka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Žĺtky oddelíme od bielkov a vymiešame s cukrom do penista, postupne pridáme po jednom žĺtku a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na orechové, viď foto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 25 minút.

    Karamelová mňamka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Salko uvaríme deň predtým 2 hodiny, maslo vymiešame do hladka spojíme so Salkom.

    Karamelová mňamka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Z upečeného korpusu stiahneme papier na pečenie, potrieme krémom a upravíme vrch zákusku, viď foto. Napokon dáme do chladničky stuhnúť. Vlašské orechy nasekáme na hrubo posypeme celý koláčik, môžeme ich opražiť na sucho. Pokrájame na kocky, rezy alebo podľa seba.

    Karamelová mňamka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Toto bolo potešenie pre mojich blízkych, takže dobrú chuť všetkým.

    Karamelová mňamka (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
Tvoji blízky si určite pochutili na tých dobrotách :-) Ja mám velmi rada karamelové sladkosti.Ani som nevedela,že je karamelové Salko,musím sa volakedy pokukať :-)
@cesminaz (3.10.2019 07:39)

Veľmi ti neodporúčam, kupovať karamelové Salko. Už veľakrát som pri rôznych receptoch čítala komentáre, že to kupované bolo horké. Radšej deň vopred uvariť to klasické Salko, veď nech sa varí 2,5 hodiny, stáť pri tom nemusíš a na druhý deň máš istotu, že bude dobré.

Pridaj komentár k receptu: