Bylinkový posúch
Bylinkový posúch

Rýchly voňavý bylinkový posúch fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 5. októbra 2019
Rýchly voňavý bylinkový posúch (fotorecept)
Foto: cesminaz

Rýchly, jednoduchý posúch, ktorý zvládne aj začiatočník :-) Bez kysnutia, bez vaľkania a predsa s droždím. Jednoduchšie to hádam už nejde :-) Chutí fantasticky!

15-20 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
600 g
cca 5,5 dl vlažná
21 g čerstvé
3 PL
2 KL
Okrem toho:
podľa chuti (čerstvé)
1 ks
0,5 dl
0,5-1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ako prvé si pripravíme bylinky, najlepšie čerstvé. Je to celkom na vás, že aké to budú, ja tu mám tymian, rozmarín a levanduľu. Bylinky opláchneme, lístočky stiahneme z tej hrubej stonky a trocha pokrájame. Pridáme nahrubo nastrúhanú veľkú cibuľu, olej a soľ. Premiešame a dáme zatiaľ bokom.

    Rýchly voňavý bylinkový posúch (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do misky dáme múku, soľ a premiešame to poriadne lyžicou. Následne pridáme olej a v 3 dl vody + 1 KL cukru rozmiešané droždie. Potom pridávame postupne toľko vlažnej vody, koľko je potrebné na to, aby sme dostali husté tekuté cesto. Cesto má mať takú konzistenciu, ako keď robíte halušky alebo nokerle. Má sa tak naťahovať :-) Ja som pridala ešte 2,5 dl vody, ale to záleží od múky.

    Rýchly voňavý bylinkový posúch (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Hotové cesto vylejeme na plech s papierom a trocha vareškou rozotrieme. Lyžicou porozdeľujeme navrch pripravené zmiešané bylinky a troška môžeme aj prstami kde-tu stlačiť do cesta. Plech dáme už aj do rúry, ktorú sme si už dopredu rozohriali na 180 °C na cca 35 minút. Treba si to sledovať, lebo každá rúra pečie trocha inak. Môj plech má vnútorný priemer 25x35 cm.

    Rýchly voňavý bylinkový posúch (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A tu už krásne upečený voňavý posúch ;-P

    Rýchly voňavý bylinkový posúch (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nielen nádherne vonia od zmesi byliniek, ale aj fantasticky chutí! Z vonka je príjemne chrumkavý a z vnútra vláčny a mäkký :-) Je vhodný k polievkam, prívarkom alebo aj ku gulášu či grilovačke. Je jednoduchý a takmer bezprácny. Prajem dobrú chuť!

    Rýchly voňavý bylinkový posúch (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Tak toto je pre mňa, ako na zavolanie. Cesto ľahúčke a s bylinkami musí byť skvelý. Cesminaz - si neskutočná a veľmi šikovná a obetavá žienka. Mať Ťa v rodine, tak Ti ani chodiť nedáme - he, he, he, - ale nosíme Ťa na rukách. Určite ho v dohľadnej dobe upečiem. Vyprosujem Ti zdravíčko ........
Další pěkný recept, uvěřitelný, proveditelný, fotogenický, chutný! Cesmínka, pilná včelička! Děkuji za tvé receptíky, vždy mě potěší! Krásnou neděli přeji!
@Eruska25 budem rada ak vyskúšaš,je výborný :-) @Haji :-) dakujem za komentík a prajem aj tebe ešte príjemný zvyšok víkendu! @Motyka zlatá,no ty vieš ale pochváliť ;-)) dakujem krásne! Len kludne vyskúšaj,som si istá že neolutuješ.Takto pripravený posúch sa môže aj obmieňať,myslím tým tá obloha na ňom.S bylinkami je síce fantasticky chutný,ale kludne môž podla chuti dat aj nejakú šunku,na kocky nakrájané udené mäso,klobásu atd.Cibulu,cesnak,nakrájat či nastrúhat...Fakt podla vlastnej fantázie :-) Dúfam,že sa mi po skúške potom ozveš! Pozdravujem a pekný den prajem :-)