Dvojfarebná bábovka fotorecept
Foto: vikipu
Sladký dezert, ktorý nikdy neomrzí :)
15 minút
príprava
príprava
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Vajcia, cukor a vodu vyšľaháme do peny.
-
2
Pridáme múku, prášok do pečiva a olej. Všetko vyšľaháme. (Nemala som polohrubú múku, tak som použila hladkú, tú istú gramáž.)
-
3
Cesto si rozdelíme na dve polovice. Prvú polovicu vylejeme do vymastenej formy na bábovku.
-
4
Do druhej polovice pridáme kakao, vyšľaháme. Zmes s kakaom pridáme k bielej zmesi do formy.
-
5
Formu vložíme do vyhriatej rúry na 180 °C na 40 minút. Upečenú bábovku vyberieme a posypeme práškovým cukrom.
Diskusia k receptu