Bravčový steak so zeleninovou oblohou fotorecept
Foto: eci333
porcia
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Takže chcem sa aj ja podeliť s mojím receptom na steak, keďže sa mi podaril podľa môjho prvotného plánu. Odložil som si 2 pekné kúsky z bravčového pliecka, ktoré som nechal rozmraziť najprv v chladničke a až nejaké 2 hodinky pred prípravou som ho vybral a nechal pri izbovej teplote, aby nepustilo až toľko šťavy.
-
2
Mäsko som nakorenil a z jednej strany potrel dijonskou horčicou vymiešanou s troškou oleja asi 45 minút pred pečením. Tesne pred pečením som plátky osolil morskou soľou, aby neho nevyšlo to naj z vnútra.
- 3
Zatiaľ som si dal na pare podusiť zelenú fazuľku a šampiňóny, ktoré som zľahka osolil.
- 4
Kým sa to asi 15-20 min dusilo na pare, tak som z jogurtu, cesnaku, pažítky (kôpor), citrónovej šťavy vymiešal dip, ktorý som dal vychladiť.
- 5
Udusenú zeleninku som ešte hodil na panvicu, pridal olivový olej, maslo a pokvapkal citrónom a trošku osmahol.
- 6
Rozpálil som si poriadne olej na panvici a mäsko som z každej strany 4 minuty osmahol a pridal naň ešte štipku rozmarínu. Robil som steak na typ medium well, nemam rád krvák, s kliešťami som ho ešte chvíľu podržal na každom boku nech sa pekne stiahne všade a potom som ho presunul do rúry vyhriatej na 175 stupňov na 15 minút. Kým som naservíroval, tak som ho ešte zakryl alobalom, nech udržuje teplotu a dôjde sám. Šťavnatý a chutný. Podával som ho s čerstvým pečivom. Dobrú chuť.
- 3
Diskusia k receptu